Annonsørinnhold

Arbeid & Inkludering:

Finansminister Siv Jensen på besøk hos Fretex Midt-Norge

Gi jobbmuligheter til alle

I første halvdel av 2017 har 609 personer kommet i jobb etter et tiltak i Fretex. – Arbeids- og inkluderingsbedriftene over hele landet er den lokale spesialisten, og det må vi bygge videre på, var daglig leder Tanja Holmen i Fretex Midt-Norge sitt budskap til finansminister Siv Jensen.

Nylig var finansminister Siv Jensen på besøk i Trøndelag. Et av stoppestedene var Fretex Midt-Norge hvor statsråden fi kk en samtale med daglig leder Tanja Holmen om det viktige arbeide Fretex gjør for å få mennesker som av ulike årsaker står utenfor arbeidslivet, inn i jobb igjen.

I første halvdel av 2017 har 609 personer kommet i jobb etter et tiltak i Fretex, kan Tanja Holmen fortelle. I tillegg har 36 personer valgt å starte med utdanning.

– Det gir totalt formidling av 645 personer som tidligere har stått utenfor arbeidslivet, sier Holmen.

Som leder av en arbeids- og inkluderingsbedrift i Trøndelag er Tanja Holmen opptatt av å bygge videre på mye av det gode arbeidet som allerede gjøres.

– At det er store utfordringer knyttet til at for mange står utenfor arbeidslivet kan fort føre til maktesløshet. Det viktigste politiske svaret nå, slik jeg ser det, er ikke nødvendigvis mange nye reformer eller programmer, men at man utnytter medvinden på feltet med en offensiv satsing som gjør at folk får et arbeidsrettet tilbud i tide, sier Holmen.

– Arbeids- og inkluderingsbedriftene over hele landet er den lokale spesialisten på arbeidsinkludering, og det må vi bygge videre på. Finansministeren roser Fretex og den jobben arbeids- og inkluderingsbedriftene gjør.

– Skal vi opprettholde dagens velferdsnivå i fremtiden, må vi i enda større grad enn vi gjør i dag ta i bruk vår egen arbeidskraftreserve. Det er bra for samfunnet som helhet og ikke minst er den personlige gevinsten enorm for den enkelte som får en mulighet til å komme seg inn i arbeidslivet, sier Siv Jensen.

– Vi er avhengige av den gode jobben som bedrifter som Fretex gjør for å få dette til.


– Folk som jobber med å få folk i jobb har den viktigste jobben jeg vet om

Jette Christensen og daglig leder Liv Hasås på besøk hos gatemagasinet Megafon.

Jette Christensen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet besøkte i sommer Alf AS i Bergen for å se hvordan de jobber med å få mennesker tilbake i arbeidslivet, og hvordan Ringer i Vannet gir dem gode kontakter i lokalt næringsliv.

Alf er en kommunalt eid arbeid- og inkluderingsbedrift som står bak flere arbeidstiltak i Bergen, som gatemagasinet Megafon, arbeidstreningshotellet Klosterhagen Hotell og dagsverket, hvor mennesker i en aktiv rus situasjon kan møte opp på ulike lokasjoner og delta i et dagsarbeid som er lønnet.

Dagen startet med en omvisning av daglig leder Liv Hasås på de ulike arbeidsrettede tiltakene som tilbys, stortingsrepresentanten ble imponert over mangfoldet av arbeidsoppgaver.

Turen gikk etterpå til Klosterhagen hotell. Hotellet drives som et ordinært hotell, og tilbyr arbeidstrening på samtlige av hotellets avdelinger. Her ventet Geir som er arbeidsleder på kjøkkenet sammen med to kandidater i arbeidstrening. Ute i bakhagen til hotellet gikk praten lett over bordet, og en Christensen var særlig opptatt av den menneskelige kompetansen de ansatte i ALF har.

Etter hvert kom også Gard Haugland, daglig leder og en av eierne i Restaurantene Bien, Bien Centro og Bien snackbar ansatte akkurat sin tredje medarbeider gjennom NHO satsingen Ringer i Vannet. Gard fullroser Klosterhagen for samarbeidet.

– Det er viktig for oss at det er enkelt og at vi ikke får for mange skjema og tidstyver. Ringer i Vannet er genialt for oss, og de vi har ansatt fra Klosterhagen er noen av de flinkeste vi har, forteller han.

Ble inspirert av Astero

– Vi kan gi opplæring til mange av dem som står utenfor arbeidslivet, og redusere utenforskapet. Vi kan da få arbeidskraft til å dekke behovet som kommer. Og det vil også spare det offentlige for store summer, var budskapet fra administrerende direktør i Astero AS, Per Olav Myrstad da stortingskandidater fra Møre og Romsdal besøkte bedriften nylig.

Myrstad poengterte at veldig mange av dem som står utenfor arbeidslivet ønsker å komme inn i arbeidsmarkedet.

– Med iUng-prosjektet som vi har kjørt sammen med fylkeskommunen, ser vi at vi greier å påvirke folk. Vi vil forsterke og forbedre prosjektene våre framover, for vi ser at de virker. Med ganske begrensa midler klarer vi å gjøre en passiv gruppe til en aktiv gruppe i samfunnet. Det gir både økonomisk og helsemessig stor effekt.

Han oppfordrer politikerne til å være nysgjerrige. Til å erkjenne utfordringene. Og til å lage en struktur og system som gjør det mulig å bruke nye metoder for å få folk i arbeid.

FLERE SAKER FRA ANNONSØRER FINNER DU HER
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler