Annonsørinnhold

Oslo kommune:

Bildet er fra erfaringsseminaret vi hadde 27. april i Litteraturhuset i Oslo. Byråd for eldre, helse og sosiale tjenester Inga Marte Thorkildsen, Byråd for næring og eierskap Geir Lippestad. Marit Reitan Bø og Kjetil Gaarder fortalte på seminaret om sine erfaringer ved å bli ansatt på denne måten. Begge har faste stillinger, ved henholdsvis Velferdsetaten og Gravferdsetaten i Oslo kommune. Foto: Svein Jørgen Johansen

Traineeordning for deg med funksjonsnedsettelser.

Utlysning av stillinger gjøres på nettsiden www.jobbforalle.no og www.ledigestillinger.oslo.kommune.no. Skriv ordet «trainee» i søkefeltet og du ser om det for tiden er en ledig stilling i traineeordningen.

Hvem ansettes?

Personer med varige funksjonsnedsettelser av fysisk eller psykisk karakter og som fyller kvalifikasjonskrav i de utlyste stillingene.

Siden prosjektets oppstart i 2014 har det blitt ansatt 14 personer. Stillingene lyses ut med vanlige betingelser og kvalifikasjonskrav, i tillegg til krav om nedsatt funksjonsevne. Stillingene kan være fulltids- og deltidsstillinger av midlertid eller fast karakter.

De ansatte får tilbud om halvannet år med oppfølging av en personlig mentor og egne nettverkssamlinger. Samlingene er månedlige og inneholder temaer som etikk, arbeidslivsrelaterte spørsmål og informasjon om Oslo kommune.

Prosjektleder er tilgjengelig for traineene i hele perioden og har tett kontakt med ledere i rekrutteringsfasen.

Bakgrunn

Traineeordningen ble i 2014 etablert som et prosjekt i Oslo kommune med bakgrunn i «Handlingsplan for mennesker med funksjonsnedsettelser». Det er ansatt en egen prosjektleder som koordinerer og følger opp arbeidet.

Formålet med ordningen er å ansette flere personer med funksjonsnedsettelser i ordinære stillinger i Oslo kommune.

Status

Siden prosjektets oppstart har det blitt ansatt 14 personer og det skal ansettes flere! Virksomheter som har ansatt traineer er fornøyde med denne måten å gjennomføre ansettelser og har fått kvalifisert arbeidskraft.

Prosjektet får stor oppmerksomhet utenfor kommunen, og har blant annet fått en hederspris av Norges Handikapforbund avdeling Oslo og blitt nominert til en prestisjefullt internasjonal pris i regi av stiftelsen Zero Project.

Videre arbeid

Prosjektet er blitt forlenget ut 2017, og det arbeides med å implementere ordningen som en permanent ordning i Oslo kommune. Prosjektet er for tiden under ekstern evaluering av Fafo.

Kontakt prosjektleder:                  

siri.koch-larsen@byr.oslo.kommune.no               

Mobil 410 41 310

FLERE SAKER FRA ANNONSØRER:
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler