Forberedelse til intervjuet

Når du stiller til jobbintervju er det viktig at du stiller forberedt. Slik kan du presentere deg på best mulig måte, og øke dine sjanser til å få jobben.

Les deg opp

Det kan være lurt å sette deg godt inn i hva bedriften du søker jobb hos driver med. Hvilke utfordringer står den ovenfor? Har den noen interessante særtrekk?Er det noen spesielle prioriteringer som faller innenfor ditt kompetanseområde?

Denne kunnskapen bør du ikke skryte av eller pynte deg med på intervjuet, men den kan komme godt med. For eksempel kan det hende at du blir spurt om hvorfor du vil jobbe hos bedriften.

Stillingsannonsen er viktig

Les gjennom stillingsannonsen flere ganger. Tenk gjennom hvilke egenskaper de etterlyser i den. Hva består de viktigste arbeidsoppgavene av? Hvilke ferdigheter har du som er relevante for din evne til å løse disse arbeidsoppgavene?

Er det noe du bør lese deg opp på før intervjuet?

Forbered deg på spørsmål

Tenk på hvilke spørsmål du kan få. Øv deg på å formulere svar på dem. Dersom du lett blir nervøs kan det være lurt å forberede seg på dette, gjerne sammen med en venn.

Spørsmålene kan både dreie seg om din utdanning og erfaring, og om hvordan du er som person.Tenk gjennom hva som er dine sterke og svake sider.

Eksempler på spørsmål du kan få

  • Hvorfor valgte du den utdannelsen du har?
  • Hvilke mål har du satt for karrieren din?
  • Hva er dine sterke sider?
  • Hva er dine svake sider?
  • Hvorfor valgte du å søke på denne jobben?

Aktuelle lenker

Studenttorget.no har samlet 80 vanlige spørsmål på jobbintervju.

NAV har også en del tips om forberedelser til jobbintervju.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler