Generelle tips på intervjuet

Du vil få en rekke spørsmål for at arbeidsgiver skal bli bedre kjent med deg som person, dine kvalifikasjoner og din bakgrunn.

Vær aktiv og svar så godt du kan gjennom å bruke eksempler fra tidligere arbeidsforhold eller utdanningssituasjon. Her er det noen råd til deg.

Vær profesjonell

Møt i rett tid. Vær presentabel og tenk over hva du har på deg og hvordan du fremstår. Husk hvilken avdeling du skal på, og hvem som er din kontaktperson. Møt vedkommende med et fast håndtrykk og blikkontakt.

Svar utfyllende

Det er fint å svare presist og effektivt, men ikke besvar alle spørsmål med enkeltord eller halve setninger. Gi gjerne noen utfyllende svar der dette passer. Det viser arbeidsgiver at du reflekterer over spørsmålene, og har mange tanker om dem.

Fortell dem at du har lyst på jobben og hvorfor. Vis gjennom svarene dine at dette er noe du virkelig ønsker.

Spør gjerne selv

Selv om hovedpoenget med intervjuet er at arbeidsgiver skal stille deg spørsmål kan det være nyttig å stille noen spørsmål selv også. Dette viser at du er interessert, og har lyst på jobben. Et typisk spørsmål du kan stille er når det blir klart hvem som får jobben.

Du kan også spørre om de har hatt mange søkere. I tillegg kan du spørre om ting som går direkte på stillingen, i forhold til ansvar eller arbeidsoppgaver. Et relevant spørsmål vil i mange tilfeller være når de ønsker at man skal starte i jobben.

Vær bevisst på din erfaring

Mange arbeidsgivere er opptatt av erfaring. Selv om du kanskje er nyutdannet, eller har vært utenfor arbeidsmarkedet noen år, kan du ha relevant erfaring.

  • Studier og skolegang har ikke bare gitt deg kunnskap, men også innsikt i hvordan man skal bearbeide informasjon, omgås mennesker, holde presentasjoner og levere innen frister
  • Erfaring fra organisasjoner eller frivillig arbeid kan være like relevant som tidligere arbeidserfaring

Mer informasjon om jobbintervju

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler