Opplyse om funksjonshemming?

Skal man nevne funksjonshemningen i søknaden, på intervjuet eller ikke i det hele tatt?

Dette er et vanlig spørsmål blant mange mennesker med nedsatt funksjonsevne som er på jobbjakt. Det finnes ingen fasitsvar.

Inkluderende arbeidsmiljø

Om du har funnet stillingsannonsen på jobbressurs.no er dette et tegn på at arbeidsgiver aktivt ønsker å ansette mennesker med nedsatt funksjonsevne. Arbeidsgiverne som bruker portalen har tenkt gjennom det med tilrettelegging og støtteordninger, og ønsker et inkluderende arbeidsmiljø.

Ingen fasitsvar

Det finnes mange ulike meninger og erfaringer om hvorvidt man bør informere om funksjonshemming, men dessverre ingen fasitsvar. De ulike alternativene har forskjellige fordeler og ulemper, og du må selv velge den løsningen som passer best for deg med tanke på stillingen du søker på.

Ulike alternativer

Jobbforalle.no tar for seg å opplyse om funksjonshemningen samt tips til hvordan du best kan legge det frem. Her skriver vi om å opplyse på intervjuet. Dersom stillingsutlysningen oppfordrer funksjonshemmede til å søke eller du har en CV som røper at du har en funksjonshemning, kan det være lurt å opplyse om den i søknaden.

Forskjellige holdninger

Mange jobbsøkere med funksjonshemning er skeptiske til å opplyse om funksjonshemningen i søknaden fordi de frykter at den vil gjøre at arbeidsgiver vil luke ut søknaden.

Arbeidsgivere er like forskjellige som alle andre, og det går derfor ikke an å forutsi hvordan en arbeidsgiver på jakt etter nye kandidater vil vurdere dette.

Les stillingsannonsen nøye

Det er viktig å lese stillingsannonsen nøye, og se etter ting som tilsier at arbeidsgiver ønsker å ansette mennesker med funksjonshemming. Mange bedrifter har inngått avtalen om inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen) og flere oppfordrer funksjonshemmede til å søke.

Dersom annonseteksten oppfordrer funksjonshemmede til å søke, er det naturlig å nevne funksjonshemmingen i søknaden.

Bruk det til din fordel

Dersom det ikke står noe om dette og spesielt hvis funksjonshemningen ikke vil ha betydning for arbeidet, vil det ikke være nødvendig å nevne denne i søknaden.

Dersom du velger å nevne funksjonshemningen i søknaden kan det være lurt å fokusere på at du kan fungere godt i denne jobben på tross av funksjonshemmingen.

Gode grunner for å nevne funksjonshemmingen

  • Det offentlige har en målsetning om å ansette flere med nedsatt funksjonsevne.
  • Det offentlige plikter å kalle inn minst én kvalifisert søker med funksjonshemming til intervju dersom vedkommende er blant søkerne, og det er anledning til å ansette en kvalifisert søker med funksjonshemming foran bedre kvalifiserte søkere uten funksjonshemming.
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler