Hva slags jobb?

Ikke alle jobber passer for alle, men alle har en jobb som passer for dem.

Hva liker du å gjøre?

Ulike folk har ulike interesser. Mens noen ønsker seg en jobb hvor de har direkte kontakt med mennesker ønsker andre en jobb der de slipper å forholde seg til så mange andre.

Hva vil du bli?

Når du velger hvilke jobber du søker på, bør du tenke gjennom hva slags jobb du ønsker deg. Hva liker du å gjøre? På hvordan måte liker du å arbeide? Dette er vanskelige spørsmål, og det kan være greit å få hjelp hos venner eller familie.

I tillegg til dette finnes det ulike tester du kan ta for å finne ut hva du bør jobbe med.

Test deg her:

Kompetanse kan være viktig

Hva slags formell utdanning du har påvirker hvilke jobber du bør søke på. En god del av jobbene i det norske arbeidsmarkedet forutsetter en viss type utdanning. Du må gå på politihøgskolen for å jobbe som politi, og du må studere medisin for å jobbe som lege.

Utdanning er ikke alltid et krav

Det finnes også mange jobber som ikke forutsetter en viss utdanning. Du trenger for eksempel ikke ha førskolelærerutdanning for å jobbe i en barnehage, selv om det kan være en fordel.

I bunnen av denne VG-artikkelen finner du en liste over ulike jobber som ikke krever høyere utdanning og hva disse utgjør i årslønn. I tillegg får du tips til hvordan du kan finne ut mer om disse yrkene.

Hensyn til funksjonsnedsettelse

Det finnes noen jobber hvor nedsatt funksjonsevne ikke spiller noen rolle i det hele tatt. Samtidig finnes det også noen jobber hvor nedsatt funksjonsevne kan gjøre det vanskelig å utføre arbeidsoppgavene.

Når du velger hvilke jobber du skal søke kan det være lurt å tenke gjennom om du fysisk eller psykisk kan gjennomføre jobben.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler