Anskaffelsesjurist

Om stillingen

Vi søker en jurist som er engasjert, og ønsker å være med på å utvikle anskaffelsestjenesten for departementene.

Anskaffelsesseksjonen er i utvikling og søker en til to fremoverlente jurister som fortrinnsvis har erfaring med anskaffelser i offentlig sektor. Våre kunder er DSS, departementene og Statsministerens kontor, og vi vil i løpet av året få Utenriksdepartementet og utenriksstasjonene i porteføljen. Vi styrker derfor seksjonen for å bistå Utenriksdepartementet og de norske ambassadene med gjennomføring av anskaffelser, og søker en ny kollega som kan bidra med kunnskap og engasjement inn i dette arbeidet. Arbeidsoppgavene er varierte og spenner fra særpregede anskaffelser for Utenriksdepartementet som ligger tett opp til politiske prosesser og internasjonale initiativer, støtte utenriksstasjoner i deres anskaffelser, sikkerhetsanskaffelser, Facility Management, konsulenttjenester og oppdrag som utredninger og evalueringer.

Som anskaffelsesjurist vil du følge anskaffelsesprosessen tett og bidra i arbeidet med å lede anskaffelsesprosesser,  utarbeide konkurransegrunnlag samt rådgivning og opplæring innen anskaffelsesområdet.

Anskaffelsestjenesten er et satsningsområde for DSS, og seksjon for anskaffelser er sentralisert og styrket med medarbeidere som har erfaring fra ulike type miljøer. Seksjonen består i dag av sytten årsverk. De er faglig dyktige, imøtekommende og bidrar alle til vårt kontinuerlige forbedringsarbeid. Teamet kjennetegnes også av et meget godt og inkluderende arbeidsmiljø som er opptatt av å kunne tilby en profesjonell og kunnskapsrik tjeneste hvor vi benytter handlingsrommet i anskaffelsesregelverket.Vi ser derfor etter deg som blir motivert av dette og som vil være en pådriver for videre utvikling.


Du får jobbe med

 • Lede og gjennomføre offentlige anskaffelser på et strategisk og operativt nivå
 • Rådgivning og kvalitetssikring
 • Merkantil bistand
 • Opplæring innenfor anskaffelsesområdet
 • Delta i kontinuerlig utviklingsarbeid innen anskaffelsesområdet på prosess, rutiner og verktøy

Kvalifikasjonskrav

Nødvendige kvalifikasjoner:

 • Master i rettsvitenskap eller tilsvarende. Relevant erfaring kan kompensere for manglende formalkompetanse.
 • Erfaring fra arbeid med anskaffelser i offentlig eller privat virksomhet
 • God kunnskap om regelverket for offentlige anskaffelser
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk

Ønskelige kvalifikasjoner (en eller flere):

 • Erfaring med forhandlinger i offentlige anskaffelser
 • Erfaring med personvernloven og databehandleravtaler
 • Generell kontraktsrett
 • God kjennskap til offentlighetsloven
 • God kjennskap til forvaltningsloven
 • Statsstøtteregelverket
 • God kjennskap til norsk avtalerett og norske standardavtaler
 • God kjennskap til bruk av MS Excel
 • Kjennskap til Eu-supply eller andre konkurransegjennomføringsverktøy
 • Kjennskap til EØS-regelverket

Personlige egenskaper:

Vi søker etter deg med stor interesse for offentlige anskaffelser, som er engasjert, løsningsorientert og som ønsker å bli med på å videreutvikle anskaffelsesområdet i DSS. Du må være selvgående, strukturert og like å ta initiativ og styring. Personen vi leter etter må være en pådriver samtidig som arbeidsoppgavene som er tillagt stillingen krever at du er nøyaktig. Videre må du være omgjengelig og ha gode samarbeids- og kommunikasjonsevner. Vi søker en person som kjenner seg igjen i DSS' verdier som er hjelpsom, engasjert og profesjonell, samt DSS' kundeløfte "Sammen for fellesskapet".

Personlig egnethet vil bli vektlagt.


Vi jobber for likestilling og mangfold

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler og eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

For å bli vurdert som søker i disse gruppene, må man oppfylle visse krav. Du kan lese mer om dette på dfø.no - Arbeidsgiverportalen.

Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.


Vi tilbyr

Vi ønsker deg velkommen inn i et arbeidsfellesskap med dyktige kolleger som er stolte av jobben sin. I DSS er det et godt arbeidsmiljø, du får gode kollegaer og utviklingsmuligheter. Som statlig etat er DSS underlagt lov- og avtaleverk som sikrer de ansatte ryddige arbeids- og tjenesteforhold. Vi kan tilby et bredt tilbud av sosiale, kulturelle og sportslige aktiviteter. Pensjons- og forsikringsordning i Statens pensjonskasse.

Lønn: Stillingen lønnes som seniorrådgiver (1364) i lønnspenn kr. 615 800 - 825 900 (tilsvarende ltr 67 - 80), avhengig av kvalifikasjoner og erfaring. For særlig kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen trekkes 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.


Slik søker du

Søknad sendes elektronisk via linken "Søk stillingen" øverst på denne siden. Fyll ut CV og legg ved vitnemål og eventuelle attester.

I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten.

Bakgrunnssjekken utføres etter samtykke fra deg som søker og innebærer at vi verifiserer CV og annen søknadsdokumentasjon i forbindelse med ansettelsen.

Kontaktperson: For nærmere opplysninger om stillingen kontakt:Seksjonssjef Hanna Meland, e-post: hanna.meland@dss.dep.no, mobil 958 55 985 eller seniorrådgiver Fride Alvilde Stensrud Wegner e-post: Fride-Alvilde-Stensrud.Wegner@dss.dep.no, mobil 938 89 835.


Søknadsfrist: 08.08.2021

Arbeidssted: Oslo sentrum

Arbeidsgiver:
Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS)

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler