Bibliotekar/konsulent

Nasjonalbiblioteket er en av landets største og viktigste kulturinstitusjoner, og en av de fremste kildene til kunnskap om Norge og norske forhold. Med forankring i pliktavleveringsloven samler og bevarer vi det som er publisert i Norge innenfor alle medietyper, som bøker, tidsskrifter, aviser, musikk, film, foto, i kringkasting og på nett. I kraft av samlingen og ved å gjøre den tilgjengelig via digitale tjenester, danner Nasjonalbiblioteket grunnlag for dokumentasjon, forskning og læring, og bidrar til å skape identitet og tilhørighet.

Nasjonalbiblioteket skal bidra til å videreutvikle norske bibliotek som aktive og aktuelle samfunnsinstitusjoner, og har som mål å være et av Europas mest spennende og moderne nasjonalbibliotek.

Vi har 445 ansatte i Oslo og Mo i Rana, og et budsjett på 562 millioner kroner.

Nasjonalbiblioteket ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, etnisk bakgrunn, seksuell legning eller hull i CV. Arbeidsforholdene vil bli lagt til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til registreringsformål. Navn på alle søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å bli ført opp på den offisielle søkerlista, jf. Offentleglova § 25. Kopi av attester og vitnemål må vedlegges søknaden, og originaler fremlegges ved intervju.

«Det gjennomføres forsøk med anonyme søknader i staten. Anonymiseringen av søknader skal gjelde den første utsilingsfasen av aktuelle kandidater som er aktuelle for intervju. Forsøket evalueres av Difi, som behandler anonyme opplysninger om ansettelsesprosessen og det blir utarbeidet en statistikk over resultatet av forsøket. Opplysninger om enkeltpersoner vil ikke bli utlevert til andre i forbindelse med forsøket og evalueringen, men reglene om innsyn i offentlig søkerliste og utvidet søkerliste gjelder.»

Vil du være med å gi brukerne av Nasjonalbiblioteket en fin publikumsopplevelse med god service og høy faglig kvalitet?

Publikumstjenesten i Nasjonalbiblioteket har ansvar for veiledning, utlån og lesesal i Nasjonalbibliotekets lokaler på Solli plass. Seksjonen arbeider med å gi forskere og publikum tilgang til Nasjonalbibliotekets unike samlinger, både fysiske dokumenter og gjennom veiledning i digitale kilder som nettbiblioteket. Seksjonen har et ledig vikariat i 50% stilling i 12 mnd. som bibliotekar/konsulent, det er ønskelig med snarlig tiltredelse.

Vi tilbyr

 • En variert deltidsstilling i et spennende fagbibliotek.
 • En organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
 • Et godt faglig og sosialt miljø.
 • Stilling som bibliotekar i stillingskode 1410, eller konsulent i stillingskode 1065 avhengig av kvalifikasjoner
 • Aktuell lønnsinnplassering for stillingskode bibliotekar er fra kr. 414 600 - 449 300 (ltr. 45 - 50) og for konsulent fra kr. 376 500 - 464 000 (ltr. 38 - 45)
 • Ved særskilt gode og relevante kvalifikasjoner kan høyere lønn vurderes.
 • Medlemskap i Statens Pensjonskasse

Kvalifikasjoner

 • Du bør ha bachelor i bibliotek- og informasjonsvitenskap eller tilsvarende.
 • Du må ha kjennskap til biblioteksystemet Alma og brukergrensesnittet Oria, og for øvrig gode IT-kunnskaper.
 • Du må ha erfaring med publikumsarbeid i bibliotek.
 • Det er en fordel med kjennskap til Libanswers.
 • Det kreves gode norskkunnskaper, både muntlig og skriftlig.

Personlige egenskaper

 • God serviceinnstilling.
 • Evne til å arbeide selvstendig og nøyaktig.
 • Personlige egenskaper vil bli vektlagt. 

Stillingsbrøk

50

Søknadsfrist: 25.09.2019

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
Seksjon Publikumstjenesten, Nasjonalbiblioteket
Henrik Ibsensgate 110
0255 Oslo

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler