Bibliotekar / Spesialbibliotekar

Nasjonalbiblioteket er en av landets største og viktigste kulturinstitusjoner, og en av de fremste kildene til kunnskap om Norge og norske forhold. Med forankring i pliktavleveringsloven samler og bevarer vi det som er publisert i Norge innenfor alle medietyper, som bøker, tidsskrifter, aviser, musikk, film, foto, i kringkasting og på nett. I kraft av samlingen og ved å gjøre den tilgjengelig via digitale tjenester, danner Nasjonalbiblioteket grunnlag for dokumentasjon, forskning og læring, og bidrar til å skape identitet og tilhørighet.

Nasjonalbiblioteket skal bidra til å videreutvikle norske bibliotek som aktive og aktuelle samfunnsinstitusjoner, og har som mål å være et av Europas mest spennende og moderne nasjonalbibliotek.

Vi har 565 ansatte i Oslo og Mo i Rana, og et budsjett på 680 millioner kroner.

Nasjonalbiblioteket ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, etnisk bakgrunn, seksuell legning eller hull i CV. Arbeidsforholdene vil bli lagt til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til registreringsformål. Navn på alle søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å bli ført opp på den offisielle søkerlista, jf. Offentleglova § 25. Kopi av attester og vitnemål må vedlegges søknaden, og originaler fremlegges ved intervju.

Vil du være med å gi brukerne av Nasjonalbiblioteket god service og veiledning av høy faglig kvalitet? Publikumstjenesten i Nasjonalbiblioteket er førstelinje for kontakten med publikum, og har ansvar for den digitale referansetjenesten Spør Nasjonalbiblioteket. Vi hjelper forskere og publikum med å orientere seg i og bruke Nasjonalbibliotekets unike samlinger, og søker nå en bibliotekar som skal være med å gjøre våre veilednings- og referansetjenester til landets beste. 

Publikumstjenesten søker en dyktig bibliotekar til fast, 100% stilling. Den vi søker har høy digital kompetanse og engasjement for publikumsveiledning. Vi ser etter deg som har erfaring med å besvare referansespørsmål, har kunnskap om norsk offentlighet, kultur og historie, og er faglig engasjert i å skape gode publikumstjenester som kan nå enda flere brukere enn i dag.

Vi tilbyr

* En variert stilling i et spennende fagbibliotek
* En organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
* Et godt faglig og sosialt miljø
* Fast stilling som bibliotekar i stillingskode 1410 eller spesialbibliotekar i stillingskode 1515, avhengig av kvalifikasjoner. Aktuell lønnsplassering i stillingskode 1410 er fra lønnstrinn  48-55 som fortiden utgjør kr.  437 400 - 490 600 pr år og for stillingskode 1515 er fra lønnstrinn 54-61 som for tiden utgjør kr. 482 200 - 545 300 pr år. Ved særskilt gode og relevante
kvalifikasjoner kan høyere lønn vurderes
* Medlemskap i Statens Pensjonskasse

Kvalifikasjoner

* Det kreves bachelorgrad i bibliotek- og informasjonsvitenskap. Søkere med solid realkompetanse som referansebibliotekar vil kunne bli vurdert.
* Det kreves arbeidserfaring med publikums- og referansearbeid i bibliotek eller andre deler av ABM-sektoren. Erfaring fra fagbibliotek vil telle positivt.   
* Dokumentert erfaring med digitale bibliotektjenester eller brukerkontakt i digitale kanaler. 
* Svært gode digitale ferdigheter og interesse for utvikling av referansetjenester.  
* Kjennskap til åndsverksloven og erfaring med å veilede bibliotekbrukere i hvordan loven regulerer bruk av rettighetsbelagt materiale i samlingen.  
* Det forutsettes meget gode norskkunnskaper, både muntlig og skriftlig.  
* God kjennskap til biblioteksystemet Alma og brukergrensesnittet Oria.no.  
* Nasjonalbiblioteket bruker Libanswers som saksbehandlingssystem for publikumshenvendelser.
* Erfaring med Libanswers eller lignende systemer vil telle positivt.

Personlige egenskaper

Vi søker en medarbeider med gode kommunikasjonsevner, høy veiledningskompetanse og som trives med varierte oppgaver i en til tider hektisk hverdag. Du må kunne samarbeide godt med andre, samtidig som du kan jobbe selvstendig og resultatorientert. Kandidaten vi søker er løsningsorientert og initiativrik. Personlig egnethet vil bli tillagt vekt.

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 05.12.2020

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
Seksjon Publikumstjenesten, Nasjonalbiblioteket
Henrik Ibsensgate 110
0255 Oslo

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler