Bibliotekarer

Nasjonalbiblioteket er en av landets største og viktigste kulturinstitusjoner, og en av de fremste kildene til kunnskap om Norge og norske forhold. Med forankring i pliktavleveringsloven samler og bevarer vi det som er publisert i Norge innenfor alle medietyper, som bøker, tidsskrifter, aviser, musikk, film, foto, i kringkasting og på nett. I kraft av samlingen og ved å gjøre den tilgjengelig via digitale tjenester, danner Nasjonalbiblioteket grunnlag for dokumentasjon, forskning og læring, og bidrar til å skape identitet og tilhørighet.

Nasjonalbiblioteket skal bidra til å videreutvikle norske bibliotek som aktive og aktuelle samfunnsinstitusjoner, og har som mål å være et av Europas mest spennende og moderne nasjonalbibliotek.

Vi har 565 ansatte i Oslo og Mo i Rana, og et budsjett på 680 millioner kroner.

Nasjonalbiblioteket ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, etnisk bakgrunn, seksuell legning eller hull i CV. Arbeidsforholdene vil bli lagt til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til registreringsformål. Navn på alle søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å bli ført opp på den offisielle søkerlista, jf. Offentleglova § 25. Kopi av attester og vitnemål må vedlegges søknaden, og originaler fremlegges ved intervju.

Har du interesse for bibliografisk arbeid, god kompetanse i faget kunnskapsorganisering og liker å jobbe med bøker og tidsskrifter, kan dette være jobben for deg. Vi har nå ledig to faste stillinger i seksjon Kunnskapsorganisering pliktavlevert materiale i Rana. Seksjonen har 13 medarbeidere i Rana og 9 i Oslo og ansvar for å katalogisere og klassifisere pliktavlevert materiale i  trykt og digital form til katalog og nasjonalbibliografi.

Vi tilbyr

* Gode faglige utviklingsmuligheter og et godt arbeidsmiljø
* Fast tilsetting som 1410 Bibliotekar/1515 Spesialbibliotekar/1077 Hovedbibliotekar.
Aktuell lønnsplassering er fra ltr. 47-63, som for tiden utgjør fra kr 430 500 til 566 700 per år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
* Medlemskap i Statens Pensjonskasse.
* Nasjonalbiblioteket er en IA-bedrift.

Kvalifikasjoner

* Minimum Bachelor i bibliotek- og informasjonsfag. Realkompetanse kan erstatte kravet til utdanning
* Erfaring med katalogisering og klassifikasjon av både trykt materiale og e-ressurser er en fordel
* Flytende norsk, skriftlig og muntlig
* Kjennskap til WebDewey
* Erfaring med Alma er en fordel
* God IKT-kompetanse
* Personlig egnethet vil bli vektlagt

Personlige egenskaper

Vi søker medarbeidere som er strukturerte, initiativrike, nøyaktige og effektive og som behersker både det å jobbe selvstendig og i samarbeid med andre. Dere bør være omstillingsdyktige, omgjengelige og resultatorienterte. Personlige egenskaper vil bli tillagt stor vekt.

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 21.05.2021

Arbeidssted: Mo i Rana

Arbeidsgiver:
Avdeling Tilvekst og kunnskapsorganisering, Nasjonalbiblioteket
8624 Mo i Rana

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler