Bli med på laget som teamarkitekt for å utvikle de beste og smarteste løsningene for Norges befolkning!I Skatteetaten får du jobbe sammen med noen av de beste på ditt fagfelt, du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder og du får muligheten til å utvikle deg. I Skatteetaten jobber alle mot et felles mål, å sikre finansieringen av velferdsstaten. Vi består av et direktorat, seks divisjoner med landsdekkende ansvar og 6 500 ansatte.

Divisjon IT skal sikre at Skatteetaten har en velfungerende IT-portefølje. Skatteetaten leverer tjenester som brukes av hele Norges befolkning og vi huser et av landets største og ledende IT-miljøer. Divisjonen består av rundt 850 årsverk som jobber med utvikling, drift og forvaltning av etatens IT-løsninger.

Vi vil at Skatteetatens arbeidsstyrke i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning samt å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn og nedsatt funksjonsevne. Vi oppfordrer spesielt personer med innvandrerbakgrunn og/eller nedsatt funksjonsevne til å søke. Som IA-bedrift vil vi legge arbeidsforholdene til rette.

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes i søknadskjema. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten, men du vil bli varslet dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Det gjelder spesielle regler for adgangen til å inneha bistillinger, bierverv og/eller næringsinteresser for ansatte i Skatteetaten.

Har du lyst å bruke kompetansen din og virkelig kunne gjøre forskjell for både deg selv og andre? Sammen med mange gode, hyggelige og flinke kollegaer kan du være med å bringe oss fremover i utviklingen av det mest moderne og innovative Skattesystemet som verden har sett. Skatt er viktig!

Skatteprosessen omfatter blant annet systemløsningene for skattekort, skattemelding og skatteoppgjør og er en del av Norges IT-grunnmur som holder orden på hva du skal bidra med inn til felleskapet. Løsningene er samfunnskritiske, regelverket er komplekst, og systemene skal være stabile, sikre og brukervennlige. Arbeidet vi gjør er med på å finansiere velferdssamfunnet, og er en viktig del av vårt samfunnsoppdrag.

Vi har bygget våre løsninger over lang tid og har kommet langt i modernisering av skatteprosessen. Vi leverer stadig nye samfunnsnyttige tjenester både til personer og næringsliv med høyt fokus på samhandling mot andre etater og brukere via digitale grensesnitt. Fremtiden hos oss i Skatteetaten ser lys og spennende ut med mange fremtidige muligheter for forenklinger og ytterligere moderniseringer. På vår vei videre vil vi fortsette å være en dynamisk organisasjon med tverrfaglige team, smidig metodikk og løpende produksjonssettinger med mye ansvar, initiativ og ikke minst læring.

Hva er vi opptatt av når vi søker etter en ambisiøs teamarkitekt?
Vi ser etter deg som kjenner deg igjen og mener du passer inn i en verden som vår. I skatteetatens team og prosjekter gyver vi sammen løs på kompliserte fagområder og problemstillinger og lager gode systemer. Det er viktig for oss med en helhetsforståelse av løsningen og hvordan denne spiller sammen med både interne og eksterne komponenter og brukere. Vi støtter hverandre i prosessen, deler av vår læring, og spiller hverandre gode.

Du er utvikler i bunn, vet hvordan teknologien fungerer og mestrer verktøy, metode, programvare og andre virkemidler som er nødvendig for å levere. Ikke minst evner du å skape god dialog og et god samarbeid med de rundt deg – både teamet selv, men også ut over eget team med andre teamarkitekter og teknisk ansvarlige.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe.

Vi tilbyr

 • muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker
 • utfordrende oppgaver og store fagmiljø
 • kompetanseutvikling, både egenutvikling og gjennom etatens egne fagforumer
 • fleksitid og betalt overtid
 • trening i arbeidstiden
 • en raus personalpolitikk
 • medlemskap i Statens pensjonskasse, som er en av Norges beste pensjonsordninger

Stillingen lønnes som seniorrådgiver/senioringeniør (kode 1364/1181), fra kr 700 000 – kr 920 000, avhengig av kvalifikasjoner. Stillingen har 6 måneders prøvetid.

Noe reisevirksomhet må påregnes.

For å ivareta vårt samfunnsansvar og bidra til å bekjempe Covid-19, følger Skatteetaten til enhver tid de nasjonale helsemyndighetenes råd. Vi gjennomfører derfor intervjuer på video inntil videre.

Kvalifikasjoner

 • høyere relevant utdanning, ønskelig med masternivå. Relevant erfaring kan kompensere for kravet til utdanning
 • bred erfaring innen utvikling av Javabaserte applikasjoner og tjenester
 • erfaring innenfor området applikasjons/løsningsarkitekt
 • erfaring fra systemutviklingsprosjekter eller forvaltning med smidig metodikk
 • erfaring i å tilegne seg god forretningsforståelse fra større virksomheter
 • god skriftlig og muntlig formidlingsevne på norsk

Personlige egenskaper

 • gode samarbeids- og kommunikasjonsevner på tvers av fagområder og roller
 • evne til å raskt sette deg inn i kompliserte fagområder, nye problemstillinger og se løsninger på tvers
 • initiativrik og selvdreven

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 25.11.2020

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
IT, Skatteetaten
Fredrik Selmers vei 4
0663 Oslo

Kontaktperson:
Inge Seth
Tlf: 906 14 513

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler