Driftstekniker

Nasjonalbiblioteket er en av landets største og viktigste kulturinstitusjoner, og en av de fremste kildene til kunnskap om Norge og norske forhold. Med forankring i pliktavleveringsloven samler og bevarer vi det som er publisert i Norge innenfor alle medietyper, som bøker, tidsskrifter, aviser, musikk, film, foto, i kringkasting og på nett. I kraft av samlingen og ved å gjøre den tilgjengelig via digitale tjenester, danner Nasjonalbiblioteket grunnlag for dokumentasjon, forskning og læring, og bidrar til å skape identitet og tilhørighet.

Nasjonalbiblioteket skal bidra til å videreutvikle norske bibliotek som aktive og aktuelle samfunnsinstitusjoner, og har som mål å være et av Europas mest spennende og moderne nasjonalbibliotek.

Vi har 565 ansatte i Oslo og Mo i Rana, og et budsjett på 680 millioner kroner.

Nasjonalbiblioteket ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, etnisk bakgrunn, seksuell legning eller hull i CV. Arbeidsforholdene vil bli lagt til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til registreringsformål. Navn på alle søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å bli ført opp på den offisielle søkerlista, jf. Offentleglova § 25. Kopi av attester og vitnemål må vedlegges søknaden, og originaler fremlegges ved intervju.

Avdeling Bygg og Tekniske tjenester har ansvar for sikkerhet, drift, forvaltning og utvikling av Nasjonalbibliotekets bygningsmasse i Oslo og Mo i Rana. Totalt er dette ca 53 000 m2 som består blant annet av klimatiserte magasiner, laboratorier, automatiserte løsninger for lagring, produksjonsarealer for digitalisering og kontorarealer. Det pågår bygging av nytt sikringsmagasin med nye teknologiske systemer med forventet ferdigstillelse høsten 2021. Det planlegges flere nye byggeprosjekter i Rana og videreutvikling av en økt bygningsmasse i Oslo.

Avdelingen har i tillegg ansvar for service på produksjonsteknisk utstyr innenfor digitalisering, film, lyd og video, samt ansvar for renhold og sentralbord/resepsjon. Nasjonalbiblioteket er sertifisert som Miljøfyrtårn.

Nasjonalbiblioteket søker driftstekniker/rådgiver i fast 100 % stilling. Stillingen er organisert i Seksjon Teknisk og den ansatte vil rapportere til seksjonsleder.

Vi tilbyr

Vi tilbyr en selvstendig jobb i et spennende miljø. Nytt sikringsmagasin ferdigstilles høsten 2021 og vil kreve ny kompetanse for å drifte og vedlikeholde de nye tekniske anleggene. I tillegg planlegges nye byggeprosjekter med ferdigstilles i 2023.
Fast tilsetting i stillingskode 1434 Rådgiver som lønnes fra ltr. 45. Aktuell innplassering for denne stillingen er fra ltr. 50 til 58 som for tiden utgjør kr. 451 700 til 516 400 pr. år avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
Medlemskap i Statens Pensjonskasse.

Kvalifikasjoner

* Det kreves relevant teknisk utdannelse, gjerne innenfor elektro, ventilasjon, automatikk og/eller mekanikk. Fagbrev tillegges vekt
* Relevant arbeidserfaring og bruk av dataverktøy
* Det vil bli lagt stor vekt på personlig egnethet
* Sertifikat klasse B
* Relevant realkompetanse vil kunne oppveie for krav til utdanning

Språk:
Må beherske norsk og engelsk skriftlig/muntlig

Personlige egenskaper

* Selvstendig og effektiv
* Strukturert og nøyaktig
* Gode samarbeidsevner
* Løsningsorientert
* Serviceinnstilt, positiv og utadvendt
* Fleksibel med tanke på å tilegne seg ny kompetanse etter Nasjonalbibliotekets fremtidige behov

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 08.03.2021

Arbeidssted: Mo i Rana

Arbeidsgiver:
Avdeling Bygg og tekniske tjenester, Nasjonalbiblioteket
Finsetveien 2
8624 Mo i Rana

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler