Er du en mester i adferdsvitenskap og analyse?

I Skatteetaten får du jobbe sammen med noen av de beste på ditt fagfelt, du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder og du får muligheten til utvikle deg. I Skatteetaten jobber alle mot et felles mål, å sikre finansieringen av velferdsstaten. Vi består av et direktorat, seks divisjoner med landsdekkende ansvar og 7 500 ansatte.

Divisjon utvikling skal være en pådriver for utvikling av Skatteetaten og etatens evne til å løse samfunnsoppdraget. Divisjonen skal lage forslag til hvordan Skatteetaten kan løse sine oppgaver bedre, og bygge kunnskap om endringer i omverden som påvirker Skatteetatens arbeid.

Skatteetatens arbeidsstyrke skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer spesielt personer med innvandrerbakgrunn, nedsatt funksjonsevne og/eller hull i CV til å søke våre stillinger. Vi er en IA-bedrift og vil legge arbeidsforholdene til rette for deg hvis du har behov for det.

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.

Det gjelder spesielle regler for adgangen til å inneha bistillinger, bierverv og/eller næringsinteresser for ansatte i Skatteetaten.

I Skatteetaten jobber vi for å sikre finansieringen av velferdssamfunnet gjennom alt fra å bygge tillit hos deg og meg til å redusere bedrageri og unndragelser hos noen få. For Skatteetaten er det blant annet viktig å hjelpe skattepliktige til å gjøre riktig, og på dette området og mange andre, bruker vi blant annet adferdsinnsikt. Vil du være med på å forme hvordan Skatteetaten skal jobbe med adferdsinnsikt fremover?
 
Som adferdsøkonom i Skatteetaten får du brukt både din teoretiske kunnskap om adferd, i tillegg til å være med å teste effekten av tiltakene som iverksettes.
I Analyseavdelingen i divisjon Utvikling blir du en del av Skatteetatens adferdsteam og får anledning til å jobbe med noen av de beste på adferdsvitenskap i offentlig sektor. I tillegg vil du jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder og med store faglige utviklingsmuligheter.
 
Analysemiljøet i Skatteetaten er et høykompetent og spennende miljø som jobber med et bredt spekter av analyser med fokus på etterlevelse og strategiske analyser for ledelsen. Det består av omtrent 70 analytikere med bakgrunn fra blant annet samfunnsøkonomi, sosiologi, statsvitenskap og statistikk. Analyseavdelingen i Utvikling består av 26 analytikere og avdelingen koordinerer Skatteetatens Analyseteam.  Vi ønsker oss en kollega som har bred teoretisk kunnskap om adferdsvitenskap og som behersker vitenskapelig metode og analyseverktøy. 

Vi tilbyr

Stillingen lønnes som seniorrådgiver, kode 1364, med lønn kr 630 000 - 800 000 

Arbeidssted Oslo eller Skien

Kvalifikasjoner

 • Relevant utdanning på masternivå innen økonomi, psykologi, sosiologi, eller andre adferdsvitenskapelige fag.
 • Lang og relevant erfaring kan unntaksvis kompensere for mastergrad
 • Bred kjennskap til forskning innenfor adferdsvitenskap
 • Ønskelig med praktisk erfaring med eksperimenter
 • God kunnskap om vitenskapelig metode
 • Ønskelig med erfaring med programmering i SQL, Python, R og/eller lignende
 • Ønskelig med erfaring med prosjekt- og prosessledelse
 • Ønskelig med erfaring med strategisk arbeid innen fagområdet adferdsvitenskap
 • God skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk og engelsk 

Personlige egenskaper

 • Er analytisk og strukturert, samt evner å tenke strategisk
 • Er kreativ og trives med å tenke nytt
 • Har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner 
 • Evner å raskt sette deg inn i komplekse problemstillinger
 • Jobber selvstendig og tar initiativ 
 • Liker å lede andre mennesker og/ eller delta i teamarbeid 
 • Vil bidra til et godt arbeidsmiljø

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 31.01.2022

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
Divisjon utvikling
Fredrik Selmersvei 4
0663 Oslo

Kontaktperson:
Alexander Bjerke
Tlf: 977 88 993

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler