Er du i startgropa av din karriere? Lyst til å videreutvikle og forvalte løsninger som sprer data til hele Norge?

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Du får selvsagt beskjed om utfallet.

Vi er et solid team på nærmere tjue drevne medarbeidere som jobber med videreutvikling og drift av Skatteetatens datavarehus og er på jakt etter et ekstra sett med hender for produksjonsteamet vårt. Sammen med mange gode, hyggelige og ekstremt flinke kollegaer kan du være med å bringe oss fremover med spennende oppgaver og den mest fremoverlente IT-gruppa du kan tenke deg.

Hvem er så du?
Vi ser etter deg som er nyutdannet og har lyst å lære masse nytt! Vi tror du er nysgjerrig på teknologi, og har dyrket interessen for IT gjennom timer foran skjermen, kanskje oppslukt i et eller annet Open Source prosjekt eller egenutviklede "greier". Kanskje er du initiativrik og gjerne utfordrer en og annen erfaren utvikler? Eller er du mer beskjeden, men dyktig i det du kan, og vet du har potensiale og ønsker trygge rammer? Uansett, vi lover deg raushet og full støtte tilbake.

Du blir en del av et team som videreutvikler og forvalter løsninger som sprer data til hele Norge. Det vi gjør utgjør en forskjell! 

Informasjon om søknadsprosessen:
Vi er mer opptatt av hva du kan, dine erfaringer og kompetanse enn hvor flink du er til å skrive en jobbsøknad. Derfor ber vi deg om å levere en god og beskrivende CV hvor du får frem hva du har gjort og oppnådd som gjør deg kvalifisert for stillingen du søker på. Du trenger ikke å skrive eller legge ved et søknadsbrev. Vi ber om at vitnemål/karakterutskrifter og attester lastes opp som vedlegg.

Vi tilbyr

 • muligheten til å jobbe med saker du kan lese og høre om i nyhetene
 • utfordrende oppgaver og store fagmiljøer, ikke minst et stort IT fagmiljø
 • fadderordning, støtte og tilrettelegging sånn at du raskt blir en produktiv utvikler på våre systemer
 • kompetanseutvikling både gjennom teknologi som benyttes, oppgaver som skal løses, seminarer som holdes, og interne så vel som eksterne kurs
 • svært hyggelige og kompetente kollegaer
 • et IT-miljø som følger med i utviklingen og søker forbedringer, enten det gjelder nye løsninger, ny teknologi eller enda bedre kvalitet på det vi leverer
 • fleksitid og betalt overtid
 • trening i arbeidstiden
 • en raus personalpolitikk
 • medlemskap i Statens pensjonskasse som er en av Norges beste pensjonsordninger

Hos oss vektlegger vi en god balanse mellom arbeid og fritid. Det gjør at våre medarbeidere får en balansert hverdag som gjør dem enda bedre rustet for å gjøre jobben sin på en god måte. Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss inngår vi avtale om hjemmearbeid og sørger for en kombinert hverdag.

Stillingen lønnes som rådgiver/overingeniør (kode 1434/1087) fra kr 500.000 til 630.000 kr avhengig av kvalifikasjoner. Stillingen har seks måneders prøvetid. 

Hvordan er det å jobbe hos oss - sånn egentlig?
Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Kvalifikasjoner

 • høyere utdannelse innen IT eller andre relevante realfag
 • er du nyutdannet eller fullfører du utdannelsen vårsemesteret 2022? Vi oppfordrer deg til å søke!
 • noe erfaring med SQL, ETL-verktøy og datavarehus
 • god norsk skriftlig og muntlig formidlingsevne
 • det er ønskelig at du har kompetanse innen noe av teknologien i stacken vår (se tekst nedenfor)

Teknologistacken vår
Datavarehuset er bygget opp på et sett med Oracle 19c databaser, der hvor ETL’en mellom disse er styrt av Oracle Data Integrator (ODI). På utviklingsstøtte siden så bruker vi Jenkins for å automatisere byggløsningene våre, der koden i seg selv er skrevet i Groovy og er kontinuerlig integrert ved hjelp av Git & BitBucket. Som brukervendende verktøy så har vi Oracle Business Intelligence Enterprise Edition (OBIEE) på toppen av det hele.  Jira og Confluence brukers flitting til oppgaverstyring og dokumentasjon.

Personlige egenskaper

 • liker å samarbeide og skape nye relasjoner
 • liker å bevege deg utenfor komfortsonen og tar initiativ
 • er nytenkende i måten du løser utfordringer på
 • er gira på å lære nye ting
 • er rask til å tilegne deg ny kunnskap

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 09.06.2022

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
IT, Skatteetaten
Fredrik Selmers vei 4
0663 Oslo

Kontaktperson:
Mette Bøhn Syversen
Tlf: 976 75 883

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler