Er du i startgropa? Klar for å ta ditt neste - og viktigste steg ut i en utviklerkarriere innen kunstig intelligens og dataanalyseI Skatteetaten får du jobbe sammen med noen av de beste på ditt fagfelt, du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder og du får muligheten til å utvikle deg. I Skatteetaten jobber alle mot et felles mål, å sikre finansieringen av velferdsstaten. Vi består av et direktorat, seks divisjoner med landsdekkende ansvar og 6 500 ansatte.

Divisjon IT skal sikre at Skatteetaten har en velfungerende IT-portefølje. Skatteetaten leverer tjenester som brukes av hele Norges befolkning og vi huser et av landets største og ledende IT-miljøer. Divisjonen består av rundt 850 årsverk som jobber med utvikling, drift og forvaltning av etatens IT-løsninger.

Vi vil at Skatteetatens arbeidsstyrke i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning samt å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn og nedsatt funksjonsevne. Vi oppfordrer spesielt personer med innvandrerbakgrunn og/eller nedsatt funksjonsevne til å søke. Som IA-bedrift vil vi legge arbeidsforholdene til rette.

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes i søknadskjema. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten, men du vil bli varslet dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Det gjelder spesielle regler for adgangen til å inneha bistillinger, bierverv og/eller næringsinteresser for ansatte i Skatteetaten.

Da vil vi ha med deg på laget for å utvikle de beste og smarteste løsningene for Norges befolkning!

Har du lyst å bruke kompetansen din til å endre et lite stykke Norge og virkelig kunne gjøre forskjell for både deg selv og andre? Sammen med mange gode, hyggelige og flinke kollegaer kan du være med å bringe oss fremover i de kuleste prosjektene og den mest fremoverlente og innovative IT-gruppa du kan tenke deg.

Hos oss vil du jobbe med alt som du er opptatt av – skatten din, hvem du er, hvor du bor, hvilken bil du kjører, om du driver for deg selv og mye mer.

Vi er midt i en omfattende modernisering og utvikler alt på en tjenesteorientert arkitektur med det vi mener er de beste verktøyene som er å oppdrive.

Litt om teknologistacken vår
Teknologi er noe vi bare elsker og vi er ikke redde for å ta i nye ting – det til tross for våre statlige gener! Her får du mulighetene til å lære det som er både nytt og fremtidsrettet.

Vi har en rå dataplattform utviklet av oss fra bunn av med infrastruktur som kode. Fundamentet i plattformen utvikler vi med en fleksibel mikrotjenestearkitektur sammen med GitLab som komplett økosystem for å håndtere kildekode, testautomatisering og deployments.

Vi benytter oss av virtuelle maskiner som isolerte utviklings- og testmiljøer. Det gir deg din egen sandkasse du kan herje med og lære i. Det gir en trygghet til å utfordre oss selv kontinuerlig. Vi er ikke redd for å feile, så lenge vi feiler raskt og lærer noe nytt.

På toppen av dette skal vi løse forretningsbehov med de beste og mest moderne open-source teknologiene som finnes. Amazon S3 kompatible MinIO for objektlagring, og Presto, originalt utviklet av Facebook, som SQL-motor. Mot forretning skal data og løsninger serveres på flere forskjellige måter; AI- og maskinlæringsmodeller utvikles i Python/R og orkestreres med Docker og Nomad, nettverksanalyser gjøres ved hjelp av Linkurious og Neo4j.

Ingen teknologier er satt i stein. Vi er på kontinuerlig jakt etter å teste og utvikle nye kule teknologier for å løse konkrete problemstillinger for alt fra orkestrering av data til dokumentasjon og strømming av data for sanntid. Disse valgene vil du være med på å forme, og ta.

Vårt DNA 
Vi har i mange år vært helt i front med nye teknologiske løsninger. Dette får vi til gjennom å dyrke ulikheter i teamene som lager løsningene -– det er kraften i meningsutvekslinger som driver frem gode løsninger.  Derfor organiserer vi oss i tverrfaglige, autonome team, som eier løsningene fra A til Å. Da får vi godt eierskap og ansvarsfølelse, vi knytter sterke relasjoner innad og hjelper hverandre med raushet og stolthet!

Hos oss har alle selvsagt stor respekt for samfunnsoppdraget vårt og dyrker en nærhet til både fagekspertise og ikke minst brukere av løsningene som utvikles – tidlig involvering, brukertesting og kontinuerlig leveranser av funksjonalitet er utrolig viktig for oss.

Og du da? 
Vi ser for oss at du er nysgjerrig på dataanalyse, du kan godt være selvlært (dog ha nødvendige formelle kvalifikasjoner) gjennom mange timer foran skjermen, oppslukt i et eller annet open-source prosjekt eller egenutviklede "greier".

Hvis du i tillegg er litt over snittet gira på å ta deg til ny teknologi, er initiativrik og gjerne utfordrer oss "erfarne gamlinger" og samtidig evner å skape faglig engasjement rundt deg, da er du en done-deal for oss! Vi lover deg raushet og full støtte tilbake.

Vi tilbyr

 • muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker
 • utfordrende oppgaver og store fagmiljø
 • kompetanseutvikling
 • fleksitid og betalt overtid
 • trening i arbeidstiden
 • en raus personalpolitikk
 • medlemskap i Statens pensjonskasse som er en av Norges beste pensjonsordninger.

Stillingen lønnes som rådgiver/overingeniør (kode 1434/1087), fra kr 500 000 – kr 630 000 avhengig av kvalifikasjoner. Stillingen har 6 måneders prøvetid.

Noe reisevirksomhet må påregnes.

For å ivareta vårt samfunnsansvar og bidra til å bekjempe Covid-19, følger Skatteetaten til enhver tid de nasjonale helsemyndighetenes råd. Vi gjennomfører derfor intervjuer på video inntil videre.

Vi ber om at vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Kvalifikasjoner

 • høyere utdannelse innen IT eller andre relevante realfag
 • er du nyutdannet eller fullfører du utdannelsen høstsemesteret 2020? Vi oppfordrer deg til å søke!
 • god skriftlig og muntlige formidlingsevne på norsk
 • det er ønskelig du har kompetanse innen noe av teknologien i stacken vår (se tekst ovenfor)

Personlige egenskaper

 • du er gira på å lære nye ting
 • du er rask til å tilegne deg ny kunnskap
 • du liker å samarbeide og skape nye relasjoner 
 • du liker å bevege deg utenfor komfortsonen og ta initiativ
 • du er nytenkende i måten du løser utfordringer på  
 • du har god forståelse for både det å drive med verdiskaping og å forstå organisasjoner

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 02.11.2020

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
IT, Skatteetaten
Fredrik Selmersvei 4
0663 Oslo

Kontaktperson:
Magne Karlsen
Tlf: 928 88 771

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler