Er du i startgropa? Klar for å ta ditt neste steg ut i en Javautviklerkarriere?

I Skatteetaten får du jobbe sammen med noen av de beste på ditt fagfelt, du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder og du får muligheten til å utvikle deg. I Skatteetaten jobber alle mot et felles mål, å sikre finansieringen av velferdsstaten. Vi består av et direktorat, seks divisjoner med landsdekkende ansvar og 7 500 ansatte.

Divisjon IT skal sikre at Skatteetaten har en velfungerende IT-portefølje. Skatteetaten leverer tjenester som brukes av hele Norges befolkning og vi huser et av landets største og ledende IT-miljøer. Divisjonen består av rundt 900 årsverk som jobber med utvikling, drift og forvaltning av etatens IT-løsninger. Divisjon IT er under omorganisering og får ny organisering fra 1.9.2021.

Skatteetatens arbeidsstyrke skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer spesielt personer med innvandrerbakgrunn, nedsatt funksjonsevne og/eller hull i CV til å søke våre stillinger. Vi er en IA-bedrift og vil legge arbeidsforholdene til rette for deg hvis du har behov for det.

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.

Det gjelder spesielle regler for adgangen til å inneha bistillinger, bierverv og/eller næringsinteresser for ansatte i Skatteetaten.

Har du lyst å bruke kompetansen din til å endre et lite stykke Norge og virkelig kunne gjøre forskjell for både deg selv og andre? 

Da vil vi ha med deg på laget for å utvikle de beste og smarteste løsningene for Norges befolkning! Sammen med mange gode, tøffe, hyggelige og ekstremt flinke kollegaer kan du være med å bringe oss fremover i de kuleste prosjektene og den mest fremoverlente og innovative IT-gruppa du kan tenke deg.  

Hos oss vil du jobbe med alt som du er opptatt av – skatten din, hvem du er, hvor du bor, hvilken bil du kjører, og mye mer.  Vi er midt i en omfattende modernisering og utvikler alt på en tjenesteorientert arkitektur med det vi mener er de beste verktøyene som er å oppdrive.

Vårt DNA 
Vi har i mange år vært helt i front med nye teknologiske løsninger. Dette får vi til gjennom å dyrke ulikheter i teamene som lager løsningene -– det er kraften i meningsutvekslinger som driver frem gode løsninger.  Derfor organiserer vi oss i tverrfaglige, autonome team, som eier løsningene fra A til Å. Da får vi godt eierskap og ansvarsfølelse, vi knytter sterke relasjoner innad og hjelper hverandre med raushet og stolthet!

Hos oss har alle selvsagt stor respekt for samfunnsoppdraget vårt og dyrker en nærhet til både fagekspertise og ikke minst forbrukere av løsningene som utvikles – tidlig involvering, brukertesting og kontinuerlig leveranser av funksjonalitet er utrolig viktig for oss. 

Litt om teknologistacken vår
Teknologi er noe vi bare elsker og vi er ikke redde for å ta i nye ting! I front bruker vi moderne JavaScript-rammeverk som React, Redux og Node med mer. Bak dette har vi en fleksibel mikrotjenestearkitektur bygget i Java og Kotlin. Den kjører pent og pyntelig i et sett med OpenShift-noder. Vi distribuerer data ut til samfunnet på våre Atom feeds. Vi har mange utviklere som jobber tett sammen, og som kontinuerlig integrerer koden sin ved hjelp av Git, Maven, Nexus og Jenkins. God kvalitet er viktig, og vi bruker blant annet JUnit, Mockito, Spock, Cucumber og WireMock til å teste kodebasen vår. Når vi skal lage viktig søkefunksjonalitet bruker vi Elasticsearch.  Hele herligheten styres av Confluence og Jira. Krydret med dokumentasjon i Swagger og på GitHub. 

Hvem er du?
For oss er det viktig at du er nysgjerrig og ivrig på å lære. Du kan godt være selvlært (dog ha nødvendige formelle kvalifikasjoner) gjennom tusenvis av timer foran skjermen, oppslukt i et eller annet Open Source prosjekt eller egenutviklede "greier". Hvis du i tillegg er litt over snittet gira på å ta til deg ny teknologi, er initiativrik og gjerne utfordrer en og annen "erfaren gamling" og samtidig evner å skape et engasjement rundt deg, da er du en done-deal for oss! Eller er du mer beskjeden, men dyktig i det du kan, og vet du har potensiale og ønsker trygge rammer? Uansett, vi lover deg raushet og full støtte tilbake.

Vi tilbyr

 • muligheten til å jobbe med saker du kan lese og høre om i nyhetene
 • utfordrende oppgaver og store fagmiljøer, ikke minst et stort IT fagmiljø
 • fadderordning, støtte og tilrettelegging sånn at du raskt bli en produktiv utvikler på våre systemer
 • kompetanseutvikling både gjennom teknologi som benyttes, oppgaver som skal løses, seminarer som holdes, og interne så vel som eksterne kurs
 • svært hyggelige og kompetente kollegaer
 • et IT miljø som følger med i utviklingen og søker forbedringer, enten det gjelder nye løsninger, ny teknologi eller enda bedre kvalitet på det vi leverer
 • fleksitid og betalt overtid
 • trening i arbeidstiden
 • en raus personalpolitikk
 • medlemskap i Statens pensjonskasse som er en av Norges beste pensjonsordninger

Stillingen lønnes som rådgiver/overingeniør (kode 1434/1087) fra kr 500.000 til 630.000 kr avhengig av kvalifikasjoner. Stillingen har 6 måneders prøvetid.

Noe reisevirksomhet må påregnes.

Informasjon om prosessen
For å ivareta vårt samfunnsansvar og bidra til å bekjempe Covid-19, følger Skatteetaten til enhver tid de nasjonale helsemyndighetenes råd. Vi gjennomfører derfor alle intervjuer på video inntil videre. 

Vi ber om at vitnemål/karakterutskrifter og attester lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Kvalifikasjoner

 • høyere utdannelse innen IT eller andre relevante realfag
 • er du nyutdannet eller fullfører du utdannelsen vårsemesteret 2021? Vi oppfordrer deg til å søke!
 • relevant erfaring innen utvikling av Javabaserte applikasjoner og tjenester
 • noe erfaring med moderne utviklingsrammeverk og verktøy basert på Java
 • god norsk skriftlig og muntlig formidlingsevne
 • det er ønskelig at du har kompetanse innen noe av teknologien i stacken vår (se tekst ovenfor)

Personlige egenskaper

 • du liker å samarbeide og skape nye relasjoner 
 • du liker å bevege deg utenfor komfortsonen og tar initiativ
 • du er nytenkende i måten du løser utfordringer på  
 • du er gira på å lære nye ting
 • du er rask til å tilegne deg ny kunnskap

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 13.06.2021

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
IT
Fredrik Selmers vei 4
0663 Oslo

Kontaktperson:
Astrid Rutle
Tlf: 91343341

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler