Er du vår nye analytiker?

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: 7 500 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Du får selvsagt beskjed om utfallet.

Vi søker flere dyktige analytikere

Skatteetaten skal bli datadrevet. Vi har som ambisjon å bruke data, analyse og maskinlæring i stor skala når vi utvikler nye og bedre tjenester, automatiserer og forenkler oppgaver. Vi moderniserer nå løsningene våre for skatt, merverdiavgift og innkreving. Samtidig etablerer vi en ny plattform for data og analyse på sky. Økt bruk av kunstig intelligens og andre avanserte analysemetoder står sentralt i utviklingen, og skal bidra til mer effektive og brukerorienterte tjenester. Vi søker nå etter dyktige analytikere som kan bidra til at når våre mål. Er det deg?

Du vil arbeide med hvordan data og analyse kan bidra til å løse konkrete forretningsbehov og skape bedre tjenester. Du vil også delta i annet analysearbeid som bidrar med innsikt og gode beslutningsgrunnlag. Arbeidet foregår sammen med andre i prosjekter og tverrfaglige team. For å kunne bidra inn mot vår nye data- og analyseplattform må du ha god teknologisk innsikt og kunne jobbe med komplekse data med begrenset grad av tilrettelegging.

Stillingen er plassert i analysegruppen i avdeling forbedring i divisjon brukerdialog. Forbedring består også av gruppene produktutvikling og brukerreise. Avdelingen har ansvar for utviklingsarbeidet i divisjonen, et arbeid som i stadig større grad er datadrevet, produkt- og brukerorientert.

I analysegruppen får du jobbe sammen med 25 dyktige kollegaer. Du blir en del av Skatteetatens analysemiljø som samlet er om lag 80 medarbeidere. Analysemiljøet i Skatteetaten er et høykompetent og spennende miljø der vi arbeider sammen i team eller prosjekter på tvers av enheter. Vi utfører et bredt spekter av statistiske analyser og utvikler modeller, samt gjennomfører spørreundersøkelser og felteksperimenter.

Arbeidssted Bergen. For særlig kvalifiserte søkere kan andre lokasjoner hvor avdeling forbedring har medarbeidere vurderes - Oslo, Kristiansund og Grimstad. Oppgi ønsket arbeidssted i søknaden.

Vi tilbyr

 • en utfordrende og spennende arbeidsplass for deg som vil være med å forme fremtidens skatteetat
 • muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit hos befolkningen
 • godt faglig og sosialt miljø
 • kompetanseutvikling
 • fleksitid og betalt overtid, samt mulighet for å trene i arbeidstiden
 • medlemskap i Statens pensjonskasse som blant annet har en av Norges beste pensjonsordninger

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om delvis hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Stillingen lønnes som rådgiver / seniorrådgiver, kr 550 000 – 850 000 avhengig av kvalifikasjoner og erfaring. Både nyutdannede og erfarne oppfordres til å søke. For særlig kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Vitnemål/karakterutskrifter og attester må lastes opp som vedlegg for at du skal bli vurdert for stillingen.

Kvalifikasjoner

Du må ha:

 • relevant utdanning på master- eller ph.d.-nivå. Internasjonale grader må være godkjent av NOKUT.
 • erfaring med statistikkverktøy og/eller programmeringskompetanse i Python/R
 • erfaring med bruk av databaseverktøy (SQL)
 • erfaring med ulike statistiske metoder
 • god forretningsforståelse
 • meget god skriftlig og muntlig formidlingsevne på norsk og engelsk

Personlige egenskaper

 • du har gode analytiske ferdigheter 
 • du arbeider effektivt, strukturert og selvstendig
 • du har gode evner til samarbeid og samspill
 • du er engasjert, nytenkende og tar initiativ 

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 05.02.2023

Arbeidssted: Bergen

Arbeidsgiver:
Brukerdialog, Skatteetaten
Nonnesetergaten 4
5015 Bergen

Kontaktperson:
Anne-Lise Breivik
Tlf: 995 59 380

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler