Erfaren javautvikler med interesse for IT-arkitektur? Sjekk her! 

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

For å løse alle våre spennende oppgaver trenger vi flere tekniske arkitekter – og ser spesielt etter deg som har sterk interesse for programmering og som bryr deg om kvaliteten på det du produserer. Vi vil ha med deg i et av Norges største IT-miljø for å utvikle de beste og smarteste løsningene for Norges befolkning!

Hos oss får du muligheten til å jobbe med samfunnskritiske oppgaver. Vi tilbyr en arbeidsplass med store utviklingsmuligheter og varierte arbeidsoppgaver, hvor du kan være med å påvirke veien videre. Du vil få mulighet til å involvere deg i alle deler av våre løsninger, og du vil raskt få se resultater av ditt arbeid.

Verktøybruk - Skatteetatens plattform
Våre tjenester kjører på OpenShift/Kubernetes, der vi stiller høye krav til robusthet, stabilitet, endringsdyktighet og ytelse. Mikrotjenestene våre er skrevet i java med Spring boot. Kontinuerlig integrasjon støttes med Git, Maven, Gradle, Nexus og Jenkins. Til test brukes verktøy som JUnit, Spock og WireMock. I front bruker vi moderne rammeverk som React, Redux, Node m.m. Overvåking gjør vi blant annet med Splunk, Prometheus og Grafana. Vi bruker også støtteverktøy som Jira, Mattermost, Teams og Confluence Wiki.

Er du interessert i teknologi, er løsningsorientert, og har et ønske om å utvikle deg? Da tror vi du vil trives med nye utfordringer hos oss.

Hva ser vi etter hos deg?
Vi ser etter deg som er utvikler, med erfaring fra eller ønske om å jobbe med IT-arkitektur, og som ønsker å jobbe på systemer som er viktige i samfunnet. Du har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner og ønsker å jobbe i tverrfaglige team, enten i forvaltning eller prosjekter. Supert om du liker å tilegne deg ny kompetanse, og sette deg inn i nye problemstillinger. Vi ser for oss at du er strukturert, og ser fordeler med å jobbe standardisert. Hvis du i tillegg liker å dele din kompetanse, tar initiativ, er selvdreven og har forståelse for at det er sammen vi klarer å levere de beste resultatene så er du absolutt en vi ønsker å høre fra.

Informasjon om søknadsprosessen:
Vi er mer opptatt av hva du kan, dine erfaringer og kompetanse enn hvor flink du er til å skrive en jobbsøknad. Derfor ber vi deg om å levere en god og beskrivende CV hvor du får frem hva du har gjort og oppnådd som gjør deg kvalifisert for stillingen du søker på. Du trenger ikke å skrive eller legge ved et søknadsbrev. Vi ber om at de mest relevante vitnemål/karakterutskrifter og attester lastes opp som vedlegg.

Vi tilbyr

 • hyggelige og dyktige kollegaer som støtter hverandre og spiller hverandre gode
 • muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle systemer og løsninger
 • utfordrende oppgaver og store fagmiljøer
 • veiledning og støtte sånn at du utvikler deg, mestrer dine oppgaver og trives
 • kompetanseutvikling, både egenutvikling, og gjennom etatens egne fagforumer
 • fleksitid, betalt overtid og trening i arbeidstiden
 • en raus personalpolitikk
 • medlemskap i Statens pensjonskasse, som er en av Norges beste pensjonsordninger
 • konkurransedyktig lønn og gode betingelser

Hos oss vektlegger vi en god balanse mellom arbeid og fritid. Det gjør at våre medarbeidere får en balansert hverdag som gjør dem enda bedre rustet for å gjøre jobben sin på en god måte. Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss inngår vi avtale om noe hjemmearbeid og sørger for en kombinert hverdag.

Stillingen har seks måneders prøvetid, og når vi jobber på tvers av flere lokasjoner kan det noen ganger være nødvendig å reise litt.

Kvalifikasjoner

 • høyere utdanning innen IT eller andre relevante realfag, lang relevant erfaring kan kompensere for kravet
 • relevant arbeidserfaring med smidig utvikling av applikasjoner og tjenester 
 • erfaring med moderne utviklingsrammeverk og verktøy, fortrinnsvis basert på Java 
 • erfaring med moderne testrammeverk
 • erfaring med integrasjoner og JSON/REST 
 • erfaring med relasjonsdatabaser og SQL
 • erfaring og/eller interesse for utarbeidelse av applikasjons-/løsningsarkitektur 
 • god norsk skriftlig og muntlige formidlingsevne

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 30.11.2022

Arbeidssted: Grimstad

Arbeidsgiver:
IT, Skatteetaten
Jon Lilletuns vei

Kontaktperson:
Tom Tveiten
Tom.Tveiten@skatteetaten.no
Tlf: 918 86 672

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler