Erfarne integrasjonsutviklere med fokus på dataanalyse og kunstig intelligensI Skatteetaten får du jobbe sammen med noen av de beste på ditt fagfelt, du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder og du får muligheten til å utvikle deg. I Skatteetaten jobber alle mot et felles mål, å sikre finansieringen av velferdsstaten. Vi består av et direktorat, seks divisjoner med landsdekkende ansvar og 6 500 ansatte.

Divisjon IT skal sikre at Skatteetaten har en velfungerende IT-portefølje. Skatteetaten leverer tjenester som brukes av hele Norges befolkning og vi huser et av landets største og ledende IT-miljøer. Divisjonen består av rundt 850 årsverk som jobber med utvikling, drift og forvaltning av etatens IT-løsninger.

Vi vil at Skatteetatens arbeidsstyrke i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning samt å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn og nedsatt funksjonsevne. Vi oppfordrer spesielt personer med innvandrerbakgrunn og/eller nedsatt funksjonsevne til å søke. Som IA-bedrift vil vi legge arbeidsforholdene til rette.

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes i søknadskjema. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten, men du vil bli varslet dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Det gjelder spesielle regler for adgangen til å inneha bistillinger, bierverv og/eller næringsinteresser for ansatte i Skatteetaten.

Vi vil ha deg med på laget for å utvikle de beste og smarteste løsningene for Norges befolkning!

Har du lyst å bruke kompetansen din til å endre et lite stykke Norge og virkelig kunne gjøre forskjell for både deg selv og andre? Sammen med mange gode, hyggelige og flinke kollegaer kan du være med å bringe oss fremover i de kuleste prosjektene og den mest fremoverlente og innovative IT-gruppa du kan tenke deg.

Hos oss vil du jobbe med alt som du er opptatt av – skatten din, hvem du er, hvor du bor, hvilken bil du kjører, om du driver for deg selv og mye mer.

Vi er midt i en omfattende modernisering og utvikler alt på en tjenesteorientert arkitektur med det vi mener er de beste verktøyene som er å oppdrive.

Litt om teknologistacken vår
Teknologi er noe vi bare elsker og vi er ikke redde for å ta i nye ting – det til tross for våre statlige gener! Her får du mulighetene til å lære det som er både nytt og fremtidsrettet.

Vi har en rå dataplattform utviklet av oss fra bunn av med infrastruktur som kode. Fundamentet i plattformen utvikler vi med en fleksibel mikrotjenestearkitektur sammen med GitLab som komplett økosystem for å håndtere kildekode, testautomatisering og deployments.

Vi benytter oss av virtuelle maskiner som isolerte utviklings- og testmiljøer. Det gir deg din egen sandkasse du kan herje med og lære i. Det gir en trygghet til å utfordre oss selv kontinuerlig. Vi er ikke redd for å feile, så lenge vi feiler raskt og lærer noe nytt.

På toppen av dette skal vi løse forretningsbehov med de beste og mest moderne open-source teknologiene som finnes. Amazon S3 kompatible MinIO for objektlagring, og Presto, originalt utviklet av Facebook, som SQL-motor. Mot forretning skal data og løsninger serveres på flere forskjellige måter; AI- og maskinlæringsmodeller utvikles i Python/R og orkestreres med Docker og Nomad, nettverksanalyser gjøres ved hjelp av Linkurious og Neo4j.

Ingen teknologier er satt i stein. Vi er på kontinuerlig jakt etter å teste og utvikle nye kule teknologier for å løse konkrete problemstillinger for alt fra orkestrering av data til dokumentasjon og strømming av data for sanntid. Disse valgene vil du være med på å forme, og ta.

Vårt DNA 
Vi har i mange år vært helt i front med nye teknologiske løsninger. Dette får vi til gjennom å dyrke ulikheter i teamene som lager løsningene -– det er kraften i meningsutvekslinger som driver frem gode løsninger. Derfor organiserer vi oss i tverrfaglige, autonome team, som eier løsningene fra A til Å. Da får vi godt eierskap og ansvarsfølelse, vi knytter sterke relasjoner innad og hjelper hverandre med raushet og stolthet!

Hos oss har alle selvsagt stor respekt for samfunnsoppdraget vårt og dyrker en nærhet til både fagekspertise og ikke minst brukere av løsningene som utvikles – tidlig involvering, brukertesting og kontinuerlig leveranser av funksjonalitet er utrolig viktig for oss.

Og du da? 
Vi ser for oss at du er litt nysgjerrig, du kan godt være selvlært (dog ha nødvendige formelle kvalifikasjoner) gjennom tusenvis av timer foran skjermen, oppslukt i et eller annet open-source prosjekt eller egenutviklede "greier". Du har så mye erfaring at når du sier at koden er god nok til å slippes ut døren, så ER den det! En mikroarkitektur og mange bevegelige deler er noe du tar på strak arm. Hvis du i tillegg evner å skape faglig engasjement rundt deg, begeistring i teamet ditt så er du en done-deal for oss. Vi lover deg raushet og full støtte tilbake.

Vi tilbyr

 • muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker
 • utfordrende oppgaver og store fagmiljø
 • kompetanseutvikling
 • fleksitid og betalt overtid
 • trening i arbeidstiden
 • en raus personalpolitikk
 • medlemskap i Statens pensjonskasse som er en av Norges beste pensjonsordninger.

Stillingen lønnes som seniorrådgiver/senioringeniør (kode 1364/1181), fra kr 630 000 – kr 860 000 avhengig av kvalifikasjoner. Høyere lønn kan vurderes for særskilt kvalifiserte. Stillingen har 6 måneders prøvetid.

Noe reisevirksomhet må påregnes.

For å ivareta vårt samfunnsansvar og bidra til å bekjempe Covid-19, følger Skatteetaten til enhver tid de nasjonale helsemyndighetenes råd. Vi gjennomfører derfor intervjuer på video inntil videre.

Vi ber om at vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Kvalifikasjoner

 • høyere utdanning innen IT eller andre relevante realfag, gjerne på masternivå 
 • det kreves en tydelig teknologisk og faglig profil med
  • kunnskap om REST-arkitektur
  • kunnskap om ulike typer datavarehus- og dataplattformløsninger
  • erfaring med smidige metodikker (Scrum/Kanban)
 • erfaring med utvikling og implementering av statistisk analyse og maskinlæringsmodeller.
 • bred erfaring innen utvikling av applikasjoner og tjenester i en mikroarkitektur 
 • erfaring fra systemutviklingsprosjekter
 • god skriftlig og muntlige formidlingsevne på norsk
 • fordel om du har kompetanse innen teknologistacken vår (se tekst ovenfor)

Personlige egenskaper

 • gode samarbeids- og kommunikasjonsevne
 • initiativrik og selvdreven
 • strukturert med evne og vilje til å jobbe på standardiserte måter
 • analytisk og evne til raskt å sette deg inn i nye problemstillinger

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 02.11.2020

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
IT, Skatteetaten
Fredrik Selmersvei 4
0663 Oslo

Kontaktperson:
Magne Karlsen
Tlf: 928 88 771

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler