Fagdirektør

Om stillingen

Økonomiavdelingen har ledig stilling som fagdirektør i seksjon for offentlig finanser og analyse. Aktuelle arbeidsoppgaver vil være økonomiske analyser og utredningsarbeid for norsk økonomi og statsfinansene, bruk og utvikling av makroøkonomiske modeller og arbeid med nasjonalbudsjettet.

Vi søker deg som har sterke analytiske evner, bred erfaring med bruk av økonomiske modeller for politikkanalyse og interesse for økonomisk politikk. Du må ha ledererfaring, og være opptatt av å gjøre de rundt deg gode.


Utdanning, erfaring og egenskaper

Vi stiller krav om

  • Svært gode resultater fra utdanning på minimum mastergradsnivå i økonomi med spesialisering innen samfunnsøkonomi. Doktorgrad innen samfunnsøkonomi er en fordel.
  • Bred erfaring med å utvikle og bruke økonomiske modeller og analyser som underlag for politikkbeslutninger.
  • Erfaring med og god innsikt i makroøkonomiske problemstillinger og økonomisk politikk.
  • Erfaring med faglig ledelse innenfor samfunnsøkonomi.
  • Internasjonal erfaring er en fordel.

Personlige egenskaper

Vi søker deg som har sterke analytiske evner og god teoretisk forståelse innen makroøkonomi. Du har svært god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk, og er god til å formidle faglige problemstillinger. Du har interesse for utforming og utøvelse av økonomisk politikk. Du har gode lederegenskaper og samarbeidsevner, og er opptatt av å gjøre de rundt deg gode.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.


Hos oss får du

  • Krevende arbeidsoppgaver i et stort, engasjerende fagmiljø
  • Faglig utvikling og gode karrieremuligheter
  • Bidra til å løse departementets samfunnsoppdrag, og nærhet til viktige beslutninger
  • Hyggelige og hjelpsomme kollegaer

Hos oss får du også fleksibel arbeidstid med fleksitid og sommertid, og blant annet medlemskap i Statens pensjonskasse, en av Norges beste pensjonsordninger. Les mer om å jobbe i Finansdepartementet her.


Annen informasjon

Lønn: kr 900 000 - 1 070 000 og betalt overtid. For særlig godt kvalifiserte kandidater kan høyere lønn vurderes.

Søknadsfrist: 9. desember 2022. 

Kontakt: For ytterligere informasjon om stillingen er du velkommen til å ta kontakt med fungerende avdelingsdirektør Kjersti Næss Torstensen (48029555).

 

Bakgrunnssjekk og autorisasjon

Vi gjennomfører bakgrunnssjekk på kvalifiserte søkere før ansettelse. Ansatte i Finansdepartementet må kunne autoriseres for adgang til informasjon gradert BEGRENSET etter sikkerhetsloven. For mer informasjon om autorisasjon, se her.

I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Finansdepartementet er opptatt av mangfold og ønsker å være en arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemming, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Vi er en IA-bedrift, og i dette ligger det blant annet at vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen dersom det er behov for det. Alle kvalifiserte søkere vil bli vurdert.


Søknadsfrist: 09.12.2022

Arbeidssted: Akersgata 40, 0180 Oslo

Arbeidsgiver:
Finansdepartementet

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler