FilmmedarbeiderNasjonalbiblioteket er en av landets største og viktigste kulturinstitusjoner, og en av de fremste kildene til kunnskap om Norge og norske forhold. Med forankring i pliktavleveringsloven samler og bevarer vi det som er publisert i Norge innenfor alle medietyper, som bøker, tidsskrifter, aviser, musikk, film, foto, i kringkasting og på nett. I kraft av samlingen og ved å gjøre den tilgjengelig via digitale tjenester, danner Nasjonalbiblioteket grunnlag for dokumentasjon, forskning og læring, og bidrar til å skape identitet og tilhørighet.

Nasjonalbiblioteket skal bidra til å videreutvikle norske bibliotek som aktive og aktuelle samfunnsinstitusjoner, og har som mål å være et av Europas mest spennende og moderne nasjonalbibliotek.

Vi har 565 ansatte i Oslo og Mo i Rana, og et budsjett på 680 millioner kroner.

Nasjonalbiblioteket ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, etnisk bakgrunn, seksuell legning eller hull i CV. Arbeidsforholdene vil bli lagt til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til registreringsformål. Navn på alle søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å bli ført opp på den offisielle søkerlista, jf. Offentleglova § 25. Kopi av attester og vitnemål må vedlegges søknaden, og originaler fremlegges ved intervju.

Nasjonalbiblioteket er ansvarlig for langsiktig bevaring av den norske film- og videoarven og det pliktavleverte fjernsynmateriale. Tilvekst til Nasjonalbibliotekets samling av levende bilder skjer hovedsakelig gjennom pliktavlevering, men også ved deponeringer og donasjoner. Nasjonalbiblioteket har som strategi å digitalisere alle materialtyper i samlingen.   

Vi har et ledig vikariat frem til 31.08.2022 og stillingen vil i hovedsak være knyttet til arbeidet med digitalisering av Nasjonalbibliotekets samling av den norske filmarven.     

Vi tilbyr

Vikariat i 100 % stilling frem til 31.08.2022. 
Stillingen lønnes i stillingskode 1065 Konsulent. Aktuell innplassering for stillingen er lønnstrinn 36–50. ( fra kr 368 700 - 451 70000 pr år) For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
Medlemskap i Statens Pensjonskasse.                                                                                                                                                                     

Kvalifikasjoner

*  Kunnskap om filmhistorisk teknologi vil bli vektlagt 
*  Erfaring fra fysisk håndtering av film vil bli vektlagt  
*  Erfaring fra filmproduksjon vil bli vektlagt 
*  Erfaring fra arkivarbeid vil bli vektlagt
*  Erfaring med digitalisering av film vil bli vektlagt

Personlige egenskaper

Vi vektlegger personlig egnethet og søker etter en person som er: 
* nøyaktig og strukturert
* initiativrik og løsningsorientert
* omgjengelig og samarbeidsvillig

Stillingen inngår i et team som hver for seg håndterer prosesser i bevaringsarbeidet, evne til å se seg selv som en lenke i kjede, er essensielt
Søkere må beherske norsk 

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 29.11.2020

Arbeidssted: Mo i Rana

Arbeidsgiver:
Seksjon Film, Nasjonalbiblioteket
Finsetveien 2
8624 Mo i Rana

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler