Fotograf

Nasjonalbiblioteket er hukommelsen vårt som nasjon, og fungerer som multimedialt kunnskapssenter. For å nå målet vårt om å bli et av de mest spennende og moderne nasjonalbibliotek i Europa, setter vi fokus på faglig utvikling og nettbasert kunnskaps- og kulturformidling gjennom det digitale biblioteket.

Nasjonalbiblioteket har 445 ansatte i Oslo og Mo i Rana, og opererer med et budsjett på 562 mill kr.

Vi trenger medarbeidere som er nytenkende, fleksible, samarbeidsvillige og resultatorienterte. Som medarbeider i Nasjonalbiblioteket får du:

  • være med i den spennende prosessen med å forme en sentral kulturinstitusjon i starten av det 21. hundreåret
  • en engasjerende arbeidsplass i stadig utvikling

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad speile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres til å søke på stillingene.

En av våre fotografer skal ut i to års permisjon og vi søker hennes midlertidige erstatter. Stillingen er et vikariat i 100% stilling, men med mulighet for fast tilsetting.
Vi søker en utadvendt fotograf og fototekniker som kan inngå i vår trivelige gruppe som jobber med skanning og reproduksjon av fotohistoriske samlinger. Du må være meget systematisk, nøyaktig og så effektiv at vi sammen når våre produksjonsmålsettinger i ønsket kvalitet. Du vil aller mest jobbe som en av sju skanneroperatører i et produksjonsorientert miljø, men du må også være en faglig ressurs som resten av gruppen kan støtte seg på og samarbeide godt med. En andel av jobben vil også være av mer formidlingsmessig karakter. Det kan for eksempel være bildeproduksjon til utstillinger, bokutgivelser eller som fotograf i definerte prosjekter.
Hos oss har vi fotograflærlinger som du vil få en instruktørrolle overfor og det kan bli aktuelt å jobbe eksternt i digitaliseringsprosjekter hos andre samarbeidsorganisasjoner. Vi vil derfor verdsette dine pedagogiske evner og du bør i tillegg ha god norsk og helst engelskspråklig fremstillingsevne, både muntlig og skriftlig.
Tilsetting kan skje allerede fra mars 2018

Vi tilbyr

En midlertidig stilling, med mulighet for fast i st. kode 1065 Konsulent. Aktuell lønn er mellom lønnstrinn 31-54 som for tiden utgjør brutto kr. 336.900 - 466.500 pr. år, avhengig av ansiennitet og kvalifikasjoner.
Medlemskap i Statens Pensjonskasse.
Nasjonalbiblioteket er en IA-bedrift.

Annet


Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert sammensetning. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte personer til å søke uavhengig av kulturell bakgrunn, alder, kjønn eller nedsatt funksjonsevne.
Navn på alle søkerne kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å bli ført opp på den offisielle søkerlista, jfr Offentlighetsloven § 25.
Kopi av attester og vitnemål vedlegges søknaden, og originaler fremlegges ved intervju

Søk på stillingen


Søknad sendes Nasjonalbiblioteket elektronisk ved å klikke "søk på stillingen" øverst på siden

Kvalifikasjoner

Meget god forståelse for digital bildeteknologi og bildeproduksjon.
Kjennskap til fotohistorie og ulike fotografiske teknikker.
Gode datakunnskaper for å kunne jobbe effektivt med digitale verktøy.
Inngående erfaring i bruk av bildebehandlingsprogrammer og programvare brukt til styring av skannere og digitale kamera.

Personlige egenskaper

Godt syn, fargesyn og forståelse for fotografiske uttrykk.

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 28.02.2018

Arbeidssted: Mo i Rana

Arbeidsgiver:
Seksjon Objektdigitalisering
Finsetveien 2
8624 Mo i Rana

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler