Funksjonell arkitekt - Legemiddelområdet

Visste du at det er Norsk helsenett (NHN) som lager løsningene for sikker overføring av reseptinformasjon via e-reseptløsningen og kjernejournal som deler informasjon på tvers i helsevesenet? Visste du at du får koronaprøvesvaret ditt, symptomkartlegger, offisiell koronainformasjon og kanskje etter hvert også vaksinebestilling via helsenorgeløsningen? Vi lager også løsningene som kobler din helseinformasjon til verktøyene helsepersonell i hele Norge bruker – både på sykehus, i ambulanser, på legevakter, hos fastleger, på helsestasjoner og i sykehjem. Vel, nå vet du det i alle fall. Har du lyst til å jobbe med noe viktig? Det får du gjøre hos oss.

Vi har i mange år jobbet målrettet, intenst og stødig med å bygge basisfunksjoner for håndtering av sikkerhet og personvern, infrastruktur og ytelse, robusthet og tilgjengelighet. Det drar vi nytte av nå, for behovet for tjenester som digitalt knytter innbygger og helsepersonell sammen har gått rett i taket. Ikke bare er informasjonshungeren og trykket på helsevesenet større enn på lenge, men vi bør også begrense fysisk kontakt og reising. Digitale løsninger er i vinden.

Vi trenger nå en funksjonell arkitekt for å hjelpe oss med å utvikle den sentrale forskrivningsmodulen (SFM) som skal dekke helsepersonell sine behov for håndtering av legemiddelopplysninger. SFM vil være en integrert del av brukers pasientjournalsystem, bidra til økt kvalitet og understøtte videre utbredelse av e-resept. Sentral forskrivningsmodul (SFM) vil gi helsepersonell en integrert og brukervennlig løsning som er fleksibel og designet for at endringer skal kunne gjøres enklere. Her finner du ytterligere informasjon om SFM prosjektet og løsningen:  https://www.ehelse.no/prosjekt/sentral-forskrivningsmodul

På sikt vil det også være aktuelt å jobbe med andre løsninger innenfor legemiddelområdet.

Vi ønsker oss mangfold og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater med ulik utdanning, arbeids- og livserfaring til å søke jobb hos oss. Stillingen er fast og vil tilhøre seksjon e-resept.

Arbeidsoppgaver

Som funksjonell arkitekt i SFM-prosjektet vil du favne bredt. Du vil kunne dekke roller tidligere kalt Konseptutvikler, Business Consultant, Business Analyst, Kravstiller, Produkteier og Funksjonelt ansvarlig i team. Som funksjonell arkitekt vil du delta i behovsanalyser og løsningsbeskrivelser, og identifiserer forretningsmessige krav fra våre brukere (i samarbeid med designere og helsepersonell) og omstiller dem til tydelige krav og løsningsbeskrivelser som er begripelige og komplette overfor utviklingsteam, testere, brukere, og andre interessenter i prosjektet. Du vil operere i skjæringspunktet mellom produktutvikling og prosjekt. Her kreves forståelse av både forretning, teknologi, kommunikasjon og design - samlet.

Funksjonelle arkitekter i NHN jobber tett sammen med utviklingsteam, testteam, helsefaglige rådgivere og tekniske arkitekter, men også med designere, produktutviklere/-strateger og – ikke minst – andre funksjonelle arkitekter. I tillegg samarbeider vi med fagmiljøer innen bl.a. sikkerhet, personvern og helsefag. 

Vi ber om at du i søknaden din beskriver hvilken faktisk erfaring (mestring) og interesse (læringsønske) du besitter rundt arbeidsoppgavene beskrevet over med tydelig referanse til CV-en din. 

Kvalifikasjoner

Du må ha minst treårig relevant utdanning på universitets-/høgskolenivå OG minst tre års fulltids, relevant arbeidserfaring i en rolle som dekker i hvert fall deler av arbeidsoppgavene beskrevet over. Dersom du har minst ti års dokumentert, relevant erfaring med gode referanser, kan dette gjøre at vi fraviker kravet om relevant utdannelse.

Det er også en fordel om du har:

 • Erfaring som funksjonell arkitekt
 • Erfaring og kunnskap innen legemiddelområdet/e-resept
 • God teknisk forståelse
 • Erfaring med smidig metodikk
 • Erfaring med verktøy for oppgavestyring, som TFS/Azure, Jira, e.l.
 • Erfaring fra prosjektorientert arbeid

Kjenner du deg igjen i noe av dette? Da ønsker vi å høre fra deg!

Digitalisering av legemiddelområdet er et nasjonalt satsningsområde for e-helse, og har du et ønske om å bidra til økt kvalitet og sikker pasientbehandling i helsetjenesten så er du personen vi ser etter.

Du vil få en sentral rolle i et sterkt og engasjert fagmiljø med et viktig samfunnsoppdrag. Seksjonen har et stort fag -og utviklermiljø som dekker hele produktlinjen fra styring til drift og vi består av en blanding av fast ansatte og konsulenter.

Vi tilbyr

I Norsk helsenett lever vi etter våre verdier: Vi er nysgjerrige, vi har driv og vi bryr oss. Vi motiveres av visjonen om å knytte Helse-Norge sammen og med å forenkle helsetjenesten.

Vi kan tilby deg:

 • Spennende utfordringer og muligheter i en kunnskapsintensiv virksomhet hvor ansatte har høy fagkompetanse, stort engasjement og utviklingsvilje.
 • Et godt arbeidsmiljø hvor vi ser og oppmuntrer hverandre
 • Interessante og utfordrende arbeidsoppgaver, hvor du får mulighet til å utvikle din kompetanse og jobbe i et miljø med høyt faglig nivå
 • Konkurransedyktige betingelser 
 • Gode ordninger som fleksitid, 7,5 timers arbeidsdag, og gode pensjons -og forsikringsordninger i KLP og DNB
 • Et åpent kontorlandskap i moderne lokaler med gode fasiliteter på huset. 
 • En jobb med mening, samfunnsoppdraget er noe av det som gjør ansatte stolte av å jobbe i Norsk helsenett

Norsk helsenett er omfattet av sikkerhetsloven, og for ansatte i selskapet kan det potensielt bli aktuelt med sikkerhetsklarering.

Vi gjør oppmerksom på at i henhold til offentleglova, kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Norsk helsenett knytter Helse-Norge sammen, og har som formål å gjøre helseinformasjon og digitale tjenester tilgjengelig – trygt, enkelt og relevant. Slik hjelper vi innbyggerne med å mestre sin egen helsehverdag, helsesektoren til å yte gode helsetjenester, forskerne til å utvikle ny kunnskap og næringslivet til å levere sine tjenester for bedre helse. Vi jobber for å forenkle arbeidsdagen til helseforvaltningen slik at de kan samle seg om sitt samfunnsoppdrag.
For å kunne realisere formålet er det viktig at vi er nysgjerrige, har driv og bryr oss – noe som også er våre verdier. Vi har ansvar for de nasjonale e-helseløsningene helsenorge.no, kjernejournal, e-resept og grunndata. Blant våre kunder er alle helseforetakene og de private sykehusene, alle kommuner, alle fastleger og en rekke andre helseaktører og ulike tredjepartsleverandører. Vi er et statsforetak med om lag 750 ansatte, og vårt hovedkontor er i Trondheim med avdelingskontor i Tromsø, Bergen, Svalbard og i Oslo. Les mer om oss på vår hjemmeside nhn.no.

Søknadsfrist: 13.06.2021

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
Norsk Helsenett SF

Kontaktperson:
Kari Jørgensen, seksjonsleder e-resept
Tlf: 99007861

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler