Har du erfaring eller et ønske om å jobbe med nasjonale IT-tjenester i helsesektoren?

Norsk Helsenett er en organisasjon i stor vekst og stadig endring. Som nasjonal tjenesteleverandør til helsesektoren, leverer vi blant annet de nasjonale e-helsetjenestene helsenorge.no, pasientreiser, e-resept, grunndata, kjernejournal, og sentral, digital infrastruktur som knytter helse-Norge sammen gjennom Helsenettet. Vi søker nå etter deg som vil være med å drifte, forvalte og videreutvikle NHN sine løsninger til helsesektoren. Som systemingeniør vil du tre inn i et driftsteam med høy fagkompetanse innen høytilgjengelig applikasjonsdrift. Teamet du blir en del av, drifter løsninger med krav til høy oppetid for store offentlige aktører.
Som en del av teamet vil du få jobbe med et mangfold av teknologier og tjenester, og det er lagt til rette for spesialisering. Din innsats vil være med på å gjøre hverdagen bedre og enklere for de som jobber med og de som benytter seg av det norske helsevesen.

Ønsker du å få et innblikk i hvordan det er å jobbe hos oss, og hva som driver våre ansatte i å levere på dette viktige samfunnsoppdraget?  Ta en titt her: https://vimeo.com/506062525/ef64c2ee64

Vi ønsker oss mangfold og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater med ulik utdanning, arbeids- og livserfaring til å søke jobb hos oss.

Arbeidsoppgaver

Driftsteamet inngår i Norsk helsenett sin avdeling nasjonale driftsløsninger. Avdelingen leverer applikasjonsdrift av dagens og fremtidenes nasjonale og og sektorielle løsninger som er helt avgjørende for å understøtte en kritisk og effektiv samhandling i helsesektoren. Avdelingen har ansvar for drift av tjenester som f.eks helsenorge.no, Pasientreiser og Kjernejournal.
 
Du vil her få muligheten til å jobbe med: 

 • Automatisering
 • Drift av nasjonale løsninger
 • Design av nye løsninger og deltakelse i implementeringsprosjekter  
 • Proaktivt arbeid og 3.linjesupport
 • Monitorering og dokumentasjon 
 • Integrasjonsarbeid
 • Risikoanalyse

Kvalifikasjoner

Er du nyutdannet og interessert i drift av systemer og løsninger, og vil bruke ditt engasjement til noe samfunnsnyttig?
Da har NHN en plass til deg i vår avdeling som har ansvar for Nasjonale løsninger, og som består av andre med samme lidenskap som deg og som svært gjerne deler av sin kunnskap med deg. Skriv gjerne litt om du har kjennskap til Kontainerdrift, DevOps/SRE,  konfigurasjonsstyring, versjonskontroll, monitorering, Open Source og ITIL prosessen i søknadsbrevet da dette er interessante fagområder vi ønsker og høre mer fra deg om.
 
Er du senior med allerede mye erfaring innen drift av systemer og løsninger?
Da er du velkommen til å få en utfordring hos oss i ett av de sterkeste applikasjons driftsmiljøene i Tromsø. Og som en bonus, så har vi som Nasjonal tjenesteleverandør til helsesektoren, både store og små prosjekter hvor du kan få brynt deg ekstra på nye utfordrende oppgaver i samarbeid med de fremste fagmiljøene innen drift i Norge. Du kan gjerne ha erfaring med drift fra større driftsmiljøer, kompetanse innen feilsøking og sikring av OS og applikasjoner. Et overordnet blikk for risikobildet, og erfaring med risikovurderinger gjør deg også til en spennende søker som vi ønsker og komme i kontakt med.
 
Som du ser så ønsker vi og høre fra deg med høyere utdannelse innen IT,  deg som er nyutdannet, og deg som har relevant erfaring fra området. Vi har troen på at relevant erfaring kan erstatte krav til utdanning, og det du mangler av arbeidserfaring tar du igjen i driv, nysgjerrighet og ønsket om å gjøre et godt stykke arbeid.

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som liker å ta ansvar. Du ser muligheter for forbedringer, er løsningsorientert og har forståelse for helheten og resultatet. Videre er du strukturert og selvstendig, men trives også godt med å jobbe i team. Det er viktig for deg å levere ryddig, oversiktlig og dokumenterte løsninger i tide.
Og som de andre ansatte i NHN, så ønsker du å dele din kunnskap for å spille de rundt deg god. Det er også ønskelig at du kommuniserer godt på norsk, både muntlig og skriftlig.

 

Vi tilbyr

I Norsk helsenett lever vi etter våre verdier: Vi er nysgjerrige, vi har driv og vi bryr oss. Vi motiveres av visjonen om å knytte Helse-Norge sammen og med å forenkle helsetjenesten.

Hos oss kan vi kan tilby deg:

 • Spennende utfordringer og muligheter i en kunnskapsintensiv virksomhet hvor ansatte har høy fagkompetanse, stort engasjement og utviklingsvilje.
 • Et godt arbeidsmiljø hvor vi ser og oppmuntrer hverandre
 • Interessante og utfordrende arbeidsoppgaver, hvor du får mulighet til å utvikle din kompetanse og jobbe i et miljø med høyt faglig nivå
 • Konkurransedyktige betingelser 
 • Gode ordninger som fleksitid, 7,5 timers arbeidsdag, og gode pensjons -og forsikringsordninger i KLP og DNB
 • Vi dekker 75% av utgifter knyttet til trening og fysisk aktivitet med inntil 5 000 kr per kalenderår 
 • Mobil og mobilbruk dekkes innenfor våre rammebetingelser og vi dekker bredbåndsutgifter i hjemmet inntil 600 kr pr måned
 • En jobb med mening, samfunnsoppdraget er noe av det som gjør ansatte stolte av å jobbe i Norsk helsenett

Norsk helsenett er omfattet av sikkerhetsloven, og for ansatte i selskapet kan det potensielt bli aktuelt med sikkerhetsklarering.
Vi gjør oppmerksom på at i henhold til offentleglova, kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Kontaktinfo: Birgithe Tømmervold, HR-rådgiver tlf.: 99551693 eller Tore Lindberg Abodsvik, Seksjonsleder drift 1 tlf.: 451 38 530

Norsk helsenett knytter Helse-Norge sammen, og har som formål å gjøre helseinformasjon og digitale tjenester tilgjengelig – trygt, enkelt og relevant. Slik hjelper vi innbyggerne med å mestre sin egen helsehverdag, helsesektoren til å yte gode helsetjenester, forskerne til å utvikle ny kunnskap og næringslivet til å levere sine tjenester for bedre helse. Vi jobber for å forenkle arbeidsdagen til helseforvaltningen slik at de kan samle seg om sitt samfunnsoppdrag.
For å kunne realisere formålet er det viktig at vi er nysgjerrige, har driv og bryr oss – noe som også er våre verdier. Vi har ansvar for de nasjonale e-helseløsningene helsenorge.no, kjernejournal, e-resept og grunndata. Blant våre kunder er alle helseforetakene og de private sykehusene, alle kommuner, alle fastleger og en rekke andre helseaktører og ulike tredjepartsleverandører. Vi er et statsforetak med om lag 750 ansatte, og vårt hovedkontor er i Trondheim med avdelingskontor i Tromsø, Bergen, Svalbard og i Oslo. Les mer om oss på vår hjemmeside nhn.no.

Søknadsfrist: 31.07.2021

Arbeidssted: Tromsø

Arbeidsgiver:
Norsk Helsenett SF

Kontaktperson:
Tore Lindberg Abodsvik, seksjonsleder drift 1
Tlf: 451 38 530

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler