Har du et analytisk hode og verdsetter godt samarbeid? 

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Med et analytisk hode og et godt samarbeid har vi en god start på strategiarbeid!

Er det viktig for deg med god balanse mellom arbeid og fritid?  Da er dette stillingen for deg. For deg som ønsker gode muligheter til å kombinere et givende arbeidsliv med en aktiv fritid har vi mulighet til å legge til rette for begge deler.

Selv om du ikke møter alle krav til erfaring og kompetanse vil gjerne at du søker da det er gode muligheter for å utvikle stillingen og vokse inn i rollen. Vi mener at de riktige egenskapene veier tungt i mangel på faktisk erfaring.

I Skatteetaten virksomhetsstrategi legges det vekt på at vi skal være en datadrevet etat. Vi skal bruke maskinlæring og prediksjoner basert på data i stor skala som en naturlig del av oppgaveløsningen for å tilby nye tjenester, automatisere og forenkle oppgaver. Våre tjenester skal ta utgangspunkt i brukernes behov, og inngå som en del av andre tjenester brukerne forholder seg til.

Vi har en omfattende utviklingsportefølje med samfunnskritiske og faglig utfordrende IT-prosjekter. Utover det kan vi tilby et godt faglig og sosialt miljø med karriere- og utviklingsmuligheter.

Staben for strategi og innovasjon i divisjon IT leverer IT-strategiske vurderinger til ledelsen i IT og Skatteetaten. Vi ser vi på muligheter for bruk av nye teknologier for å øke etatens måloppnåelse, og bidrar til utprøving av nye arbeids- og leveranseformer. Vi ser på hvilke forretningsbehov som bør understøttes av IT, og utarbeider IT-målbilder og veikart. Vi planlegger hvordan og når etatens IT-systemer og tjenester bør utvikles og/eller moderniseres.

Hvis du er faglig dyktig og engasjert, og ønsker å jobbe med strategisk IT-rådgivning i et av Norges dyktigste IT- miljøer kan dette være jobben for deg!

Vi tilbyr

 • en utfordrende og spennende arbeidsplass for deg som vil være med på å forme framtidens skatteetat
 • engasjerte, kunnskapsrike og hyggelige kollegaer
 • gode muligheter til å finne nye venner
 • utfordrende oppgaver og store fagmiljø
 • kompetanseutvikling, både egenutvikling og gjennom etatens egne fagforumer
 • fleksitid og betalt overtid
 • trening i arbeidstiden
 • raus personalpolitikk
 • medlemskap i Statens pensjonskasse, som er en av Norges beste pensjonsordninger
 • moderne lokaler på Helsfyr i Oslo eller Teknobyen i Trondheim med godt kollektivtilbud, men også fleksibilitet til å jobbe delvis fra hjemmekontor

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid (hjemmekontor) når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Du blir ansatt som seniorrådgiver/senioringeniør (1364/1181), og får en brutto årslønn mellom kr 850.000 – 1.050.000, avhengig av kvalifikasjonene. For spesielt kvalifiserte kan høyere lønn vurderes.

Stillingen har seks måneders prøvetid, og når vi jobber på tvers av flere lokasjoner kan det noen ganger være nødvendig å reise litt.

Verdt å merke seg før du søker
Vi er mer opptatt av hva du kan, dine erfaringer og kompetanse enn hvor flink du er til å skrive en jobbsøknad. Derfor ber vi deg om å levere en god og beskrivende CV hvor du får frem hva du har gjort og oppnådd som gjør deg kvalifisert for stillingen du søker på. Du trenger altså ikke å skrive eller legge ved et søknadsbrev.

Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss.

Kvalifikasjoner

 • høyere utdanning innen IT, økonomi eller ledelse
 • relevant erfaring
 • erfaring for prosjekt- eller prosessledelse
 • erfaring fra å formidle kunnskap og holde foredrag
 • flink til å formulere deg både skriftlig og muntlig på norsk
 • fordel med erfaring fra arbeid med analyser

Personlige egenskaper

 • er analytisk med evne til å se helhet og arbeide på strategisk nivå
 • har gode samarbeidsevner og trives med å arbeide tverrfaglig
 • har evne til å kommunisere klart og tydelig
 • har evne til å gå i front, og å lede og drive prosesser selvstendig
 • har evne til å levere på kvalitet og tid
 • har evne til å se nye muligheter og utfordre etablerte mønstre
 • har evne til å få med andre på endringer

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 13.02.2023

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
IT, Skatteetaten
Fredrik Selmers vei 4
0663 Oslo

Kontaktperson:
Hanne Martea Solum
hannemartea.solum@skatteetaten.no
Tlf: 481 70 794

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler