Har du kompetanse innen smidig test?

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Vi søker etter deg som har erfaring med å jobbe i smidige utviklingsorganisasjoner og tverrfaglige team og har erfaring fra rollen som testleder.

Din hovedoppgave blir å være en pådriver og tilrettelegger for en god og effektiv testprosess med automatiserte tester, som gjør at teamene løpende kan levere produksjonsklar kode. Videre får du også en viktig rolle i å sørge for at utviklingsprosessen skjer på syntetiske og/eller anonymiserte testdata. Ansvar som teamleder for test-området  vil være en naturlig del i stillingen og sammen med de andre ressursene etablere goder arbeidsmåter som kan dekke alt av testbehov for systemet. I tillegg vil det være en del bistand i gjennomføring av tekniske tester.

SOFIE er et system for skatteregnskap og innkreving for skatteetaten. Det pågår en omfattende utviklingsaktivitet på systemet innenfor områdene innfordring og regnskap, samt integrasjon mellom sentral funksjonalitet i SOFIE og ulike felleskomponenter og andre systemer. Systemet er basert på Oracle-plattformen og er utviklet med bruk av blant annet PL/SQL, Forms, Reports og Designer.

Systemet ble ferdigutviklet og produksjonssatt på midten av 2000-tallet og skal i løpet av de neste årene moderniseres og skrives om til ny plattform. Det vil likevel ta flere år før det eksisterende systemet kan saneres og det vil i mellomtiden være et betydelig behov i forbindelse med forvaltning og delvis videreutvikling av eksisterende system. Spesielt endringer som følge av lovreguleringer fører til mye arbeid for teamene som forvalter løsningen.

Systemet forvaltes og videreutvikles av flere team i samarbeid, med både utviklings- og produksjonsoppgaver. Totalt er det ca. 33 personer som arbeider med systemet. I teamet som håndterer test har vi behov for bistand fra en teamleder/testleder. Her kommer du inn! =)

Vi tilbyr

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse, som blant annet har en av Norges beste pensjonsordninger, følger også med.

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Du vil få konkurransedyktig lønn og gode betingelser.

Stillingen har seks måneders prøvetid, og når vi jobber på tvers av flere lokasjoner kan det noen ganger være nødvendig å reise litt.

Verdt å merke seg før du søker
Vi er mer opptatt av hva du kan, dine erfaringer og kompetanse enn hvor flink du er til å skrive en jobbsøknad. Derfor ber vi deg om å levere en god og beskrivende CV hvor du får frem hva du har gjort og oppnådd som gjør deg kvalifisert for stillingen du søker på. Du trenger altså ikke å skrive eller legge ved et søknadsbrev.

Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Du får selvsagt beskjed om utfallet.

Kvalifikasjoner

 • høyere utdanning innen IT eller annet relevant fagområde. Relevant erfaring kan kompensere for kravet om høyere utdanning
 • erfaring som testleder fra større systemer eller systemutviklingsprosjekter
 • erfaring med planlegging og etablering av funksjonelle og ikke-funksjonelle tester
 • erfaring med testkoordinering av leveranser fra ulike utviklingsteam
 • erfaring fra testing på systemer basert på Oracle-teknologi med blant annet SQL, PL/SQL og Forms
 • erfaring med bruk av anonymiserte/syntetiske testdata
 • erfaring med støtteverktøy for testgjennomføring eks. Xray, HP ALM osv.
 • tilstrekkelig teknisk innsikt til å kunne spesifisere behov for testmiljøer
 • god muntlig og skriftlig formidlingsevne på norsk

Personlige egenskaper

 • gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
 • analytisk og evne til raskt å sette deg inn i nye problemstillinger
 • evne til å ta ansvar og være prosessdriver

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 04.12.2022

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
IT
Fredrik Selmers vei 4
0663 Oslo

Kontaktperson:
Bård Bråten
bard.braten@skatteetaten.no
Tlf: 995 20 367

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler