Hei, du som er en erfaren BI-utvikler! Vil du bidra til å bygge en mer datarevet hverdag?

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Du får selvsagt beskjed om utfallet.

Skatteetaten jobber aktivt med å bygge en datadrevet hverdag. Hos oss vil du jobbe med alt som du er opptatt av – skatten din, hvem du er, hvor du bor, hvilken bil du kjører, om du driver for deg selv og mye mer.

Datavarehuset inngår i Skatteetatens prosesser under risikovurdering og analyse, og spiller også en rolle knyttet til kvalitetssikring, veiledning og fastsetting. Vi har mange operative og avanserte analytikere som benytter data fra vårt datavarehus. Datavarehuset er Oracle-basert, med ODI som ETL-verktøy og OBI for rapportering.

Hva vi ser etter i vår BI-utvikler?
Vi ser etter deg som er senior BI-utvikler med mange års erfaring innenfor Business Intelligence. Vi ser for oss at du er særlig spesialisert innenfor informasjonsmodellering og brobygging  mellom forretning og IT. Du har lang erfaring på tvers av hele verdikjeden innenfor BI og med flere ulike BI-verktøy, og du er like komfortabel både i rollen som utvikler, kravstiller og analytiker. Forretningsprosesser har du god forståelse for, og hvordan IT-løsninger underbygger disse. Vi tror også det er en fordel om du har fartstid innenfor datavarehusarkitektur og teknologi og datamodellering. Høres det ut som deg? Les videre da!

Informasjon om søknadsprosessen: Vi er mer opptatt av hva du kan, dine erfaringer og kompetanse enn hvor flink du er til å skrive en jobbsøknad. Derfor ber vi deg om å levere en god og beskrivende CV hvor du får frem hva du har gjort og oppnådd som gjør deg kvalifisert for stillingen du søker på. Du trenger ikke å skrive eller legge ved et søknadsbrev. Vi ber om at vitnemål/karakterutskrifter og attester lastes opp som vedlegg.

Vi tilbyr

Vi kan friste med:

 • muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit hos befolkningen
 • fleksitid og betalt overtid, samt mulighet for å trene i arbeidstiden
 • medlemskap i Statens pensjonskasse som blant annet har en av Norges beste pensjonsordninger

Hos oss vektlegger vi en god balanse mellom arbeid og fritid. Det gjør at våre medarbeidere får en balansert hverdag som gjør dem enda bedre rustet for å gjøre jobben sin på en god måte. Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss inngår vi avtale om hjemmearbeid og sørger for en kombinert hverdag.

Stillingen lønnes som senioringeniør (1181) fra kr 700 000 - 860.000 avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte kan høyere lønn vurderes. Stilingen har seks måneders prøvetid.

Noe reisevirksomhet må påregnes.

Vi ber om at vitnemål/karakterutskrifter og/eller attester lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Hvordan er det å jobbe hos oss - sånn egentlig?
Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for bedre å finne ut om vi er en god match.

Kvalifikasjoner

 • høyere relevant utdanning på bachelor- eller masternivå. Relevant erfaring kan kompensere for utdanningskravet
 • du er senior BI-utvikler med mange års erfaring innenfor Business Intelligence
 • du er spesialisert innenfor informasjonsmodellering og brobygging forretning/IT
 • du er vant til å jobbe med Oracle databaser (SQL), rapporterings- og analyseverktøy og avansert SQL
 • du har langvarig erfaring på tvers av hele verdikjeden innenfor BI
 • du har erfaring med flere ulike BI-verktøy
 • du har erfaring i å sikre datakvaliteten ved datautveksling til både interne og eksterne mottakere
 • du har god kjennskap til Excel som verktøy til både datautveksling og analyse
 • du har erfaring med å raskt kunne sette deg inn i informasjonsstruktur i kildesystemer

Personlige egenskaper

 • er ansvarsbevisst og har god gjennomføringsevne
 • er strukturert, jobber smart og har evne til å prioritere
 • er utviklingsorientert og er opptatt av helhet
 • har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
 • klarer å finne praktiske løsninger på utfordrende problemstillinger

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 09.06.2022

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
IT, Skatteetaten
Fredrik Selmers vei 4
0663 Oslo

Kontaktperson:
Mette Bøhn Syversen
Tlf: 976 75 883

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler