Innkjøper / anskaffelser i offentlig sektor

Nasjonalbiblioteket er en av landets største og viktigste kulturinstitusjoner, og en av de fremste kildene til kunnskap om Norge og norske forhold. Med forankring i pliktavleveringsloven samler og bevarer vi det som er publisert i Norge innenfor alle medietyper, som bøker, tidsskrifter, aviser, musikk, film, foto, i kringkasting og på nett. I kraft av samlingen og ved å gjøre den tilgjengelig via digitale tjenester, danner Nasjonalbiblioteket grunnlag for dokumentasjon, forskning og læring, og bidrar til å skape identitet og tilhørighet.

Nasjonalbiblioteket skal bidra til å videreutvikle norske bibliotek som aktive og aktuelle samfunnsinstitusjoner, og har som mål å være et av Europas mest spennende og moderne nasjonalbibliotek.

Vi har 565 ansatte i Oslo og Mo i Rana, og et budsjett på 680 millioner kroner.

Nasjonalbiblioteket ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, etnisk bakgrunn, seksuell legning eller hull i CV. Arbeidsforholdene vil bli lagt til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til registreringsformål. Navn på alle søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å bli ført opp på den offisielle søkerlista, jf. Offentleglova § 25. Kopi av attester og vitnemål må vedlegges søknaden, og originaler fremlegges ved intervju.

Nasjonalbiblioteket søker en erfaren ressurs på området offentlige anskaffelser og innkjøp. Du rapporterer til seksjonsleder på økonomi, og anskaffelsene er hovedsakelig til enhetene innenfor IT, kulturformidling og bygg. Du har gode evner til å kommunisere på oppover og på tvers i organisasjonen. I tillegg til å være en ressurs på innkjøpsprosesser og anskaffelser, har du gjerne erfaring med økonomi og regnskap. Stillingen er et engasjement til juni 2022, og med oppstart omgående.

Vi tilbyr

 • En spennende jobb med selvstendige oppgaver
 • Et variert fagmiljø og gode kolleger
 • Midlertidig stilling som Seniorrådgiver i stillingskode 1364 Seniorrådgiver. Aktuell lønnsplassering vil være ltr. 60-66 som for tiden er 543 500 - 604 700
 • For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes
 • Arbeidsstedet er i Oslo. Det må kunne påregnes noe reisevirksomhet til Mo i Rana

Kvalifikasjoner

 • Du har høyere økonomisk utdannelse av minimum 3 års varighet
 • Du har minimum 3 års relevant erfaring
 • Du har gode IKT kunnskaper, og du har erfaring med bruk av KGV verktøy, gjerne Mercell
 • Du er trygg på tolkning av lovverk i den offentlige anskaffelsesprosessen.
 • Du har tidligere gjennomført en offentlig anskaffelsesprosess fra A til Å
 • Du vet hvilken informasjon en kravspesifikasjon bør inneholde og hvordan den skal formuleres.
 • Du har gjennomført kunngjøring av konkurranser, du kan prosessen med å evaluere og vekte tilbud ut i fra kriterier, samt inngå avtaler
 • Du har gjerne erfaring med behandling av klagesaker

Personlige egenskaper

Du er god til å kommunisere, og du forstår betydningen av å dele informasjon både muntlig og skriftlig

Du har arbeider raskt og forstår betydningen av hurtig responstid ved henvendelser for store og små saker; i forkant eller underveis i prosessen.

Du liker å samarbeide med andre mennesker.

Du er løsningsorientert og positiv

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 24.09.2021

Arbeidsgiver:
Avdeling Økonomi, Personal og Juss, Nasjonalbiblioteket
Henrik Ibsensgt. 110
0255

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler