Junior Javautvikler

I Skatteetaten får du jobbe sammen med noen av de beste på ditt fagfelt, du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder og du får muligheten til å utvikle deg. I Skatteetaten jobber alle mot et felles mål, å sikre finansieringen av velferdsstaten. Vi består av et direktorat, seks divisjoner med landsdekkende ansvar og 7 500 ansatte

Skattedirektoratet skal sørge for helhetlig og strategisk styring og oppfølging av etaten. Direktoratet består av fire avdelinger: virksomhetsstyring, HR, kommunikasjon og juridisk avdeling. Avdelingene er Skatteetatens kontaktpunkt overfor Finansdepartementet på sine fagområder. Direktoratet består i tillegg av sikkerhetsstab, stab for internrevisjon og internasjonal stab.

Skatteetatens arbeidsstyrke skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer spesielt personer med innvandrerbakgrunn, nedsatt funksjonsevne og/eller hull i CV til å søke våre stillinger. Vi er en IA-bedrift og vil legge arbeidsforholdene til rette for deg hvis du har behov for det.

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.

Det gjelder spesielle regler for adgangen til å inneha bistillinger, bierverv og/eller næringsinteresser for ansatte i Skatteetaten.

Skatteetaten har seks måneder prøvetid.

Er du i startgropa? Klar for å ta ditt neste – og viktigste steg ut i en Javautviklerkarriere?

Da vil vi ha med deg på laget for å utvikle de beste og smarteste løsningene for Norges befolkning!  

Har du lyst å bruke kompetansen din til å endre et lite stykke Norge og virkelig kunne gjøre forskjell for både deg selv og andre? Sammen med mange gode, tøffe, hyggelige og ekstremt flinke kollegaer kan du være med å bringe oss fremover i de kuleste prosjektene og den mest fremoverlente og innovative IT-gruppa du kan tenke deg. 

Hos oss vil du jobbe med alt som du er opptatt av – skatten din, hvem du er, hvor du bor, hva du skylder, om du driver for deg selv og mye mer. Vi er midt i en omfattende modernisering og utvikler alt på en tjenesteorientert arkitektur med det vi mener er de beste verktøyene som er å oppdrive.

Vårt DNA
Vi har i mange år vært helt i front med nye teknologiske løsninger. Dette får vi til gjennom å dyrke ulikheter i teamene som lager løsningene - det er kraften i meningsutvekslinger som driver frem gode løsninger. Derfor organiserer vi oss i tverrfaglige, autonome team, som eier løsningene fra A til Å. Da får vi godt eierskap, solid ansvarsfølelse, vi knytter sterke relasjoner innad og hjelper hverandre med raushet og stolthet!

Hos oss har alle selvsagt stor respekt for samfunnsoppdraget vårt og dyrker en nærhet til både fagekspertise og ikke minst brukere av løsningene som utvikles – tidlig involvering, brukertesting og kontinuerlig leveranser av funksjonalitet er utrolig viktig for oss!

Litt om teknologistacken vår
Teknologi er noe vi bare elsker og vi er ikke redde for å ta i nye ting! I front bruker vi moderne JavaScript-rammeverk som React, Redux og Node med mer. Bak dette har vi en fleksibel mikrotjenestearkitektur bygget i Java og Kotlin. Den kjører pent og pyntelig i et sett med OpenShift-noder. Vi distribuerer data ut til samfunnet på våre Atom feeds. Vi har mange utviklere som jobber tett sammen, og som kontinuerlig integrerer koden sin ved hjelp av Git, Maven, Nexus og Jenkins. God kvalitet er viktig, og vi bruker blant annet JUnit, Mockito, Spock, Cucumber og WireMock til å teste kodebasen vår. Hele herligheten styres av Confluence og Jira. Krydret med dokumentasjon i Swagger og på GitHub. Ryktet sier at nå er skyen neste…

Og du da?
Vi kan falle for deg som er nysgjerrig, og ivrig til å lære. Du kan godt være selvlært (dog ha nødvendige formelle kvalifikasjoner) gjennom mange timer foran skjermen, oppslukt i et eller annet Open Source prosjekt eller egenutviklede "greier".
Hvis du i tillegg er litt over snittet gira på å ta til deg ny teknologi, er initiativrik og gjerne utfordrer en og annen "erfaren gamling" og samtidig evner å skape et engasjement rundt deg, da er du en done-deal for oss! Eller er du mer beskjeden, men dyktig i det du kan, og vet du har potensiale og ønsker trygge rammer? Uansett, vi lover deg raushet og full støtte tilbake.

           

Vi tilbyr

 • muligheten til å jobbe med saker du kan lese å høre om i nyhetene
 • utfordrende oppgaver og store fagmiljøer, ikke minst et stort IT fagmiljø
 • fadderordning, støtte og tilrettelegging sånn at du raskt bli en produktiv utvikler på våre systemer
 • kompetanseutvikling både gjennom teknologi som benyttes, oppgaver som skal løses, seminarer som holdes, og interne så vel som eksterne kurs
 • svært hyggelige og kompetente kollegaer
 • et IT miljø som følger med i utviklingen og søker forbedringer, enten det gjelder nye løsninger, ny teknologi eller enda bedre kvalitet på det vi leverer
 • gode digitale verktøy som gjør at du kan jobbe fleksibelt og smidig
 • fleksitid og betalt overtid
 • trening i arbeidstiden
 • en raus personalpolitikk
 • medlemskap i Statens pensjonskasse som er en av Norges beste pensjonsordninger

  Stillingen lønnes som rådgiver/overingeniør (kode 1434/1087) fra kr 480.000 til 580.000 kr avhengig av kvalifikasjoner. Stillingen har 6 måneders prøvetid. Noe reisevirksomhet må påregnes.

  Informasjon om prosessen
  For å ivareta vårt samfunnsansvar og bidra til å bekjempe Covid-19, følger Skatteetaten til enhver tid de nasjonale helsemyndighetenes råd. Vi gjennomfører derfor alle        intervjuer på video inntil videre.
 
Vi ber om at vitnemål/karakterutskrifter, og/eller attester lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.

 

Kvalifikasjoner

 • høyere utdannelse innen IT eller andre relevante realfag
 • er du nyutdannet eller fullfører du utdannelsen i 2021? Vi oppfordrer deg til å søke!
 • relevant erfaring innen utvikling av Javabaserte applikasjoner og tjenester
 • noe erfaring med moderne utviklingsrammeverk og verktøy basert på Java
 • god norsk skriftlig og muntlige formidlingsevne
 • det er en ønskelig du har kompetanse innen noe av teknologien i stacken vår (se tekst ovenfor)

Personlige egenskaper

 • du liker å samarbeide og skape nye relasjoner
 • du liker å bevege deg utenfor komfortsonen og tar initiativ
 • du er nytenkende i måten du løser utfordringer på 
 • du er gira på å lære nye ting du er rask til å tilegne deg ny kunnskap

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 13.06.2021

Arbeidssted: Mo i Rana

Arbeidsgiver:
IT, Skatteetaten
Terminalveien 2
8624 Mo i Rana

Kontaktperson:
Marit F. Grønningsæter
Tlf: 95207708

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler