Jurist (førstekonsulent/rådgiver)

Vil du være med å utforme morgendagens skatteregler?

 

Vi søker etter jurist til ledig vikariat i Skattelovavdelingen (ettårig vikariat med gode muligheter for fast ansettelse).

Norge skal ha et godt skattesystem som finansierer fellesskapet. Skattelovavdelingen skal gi det beste faglige grunnlaget for å utforme morgendagens skatteregler. Avdelingen er faglig sekretariat for finansministeren, med ansvar for regelverket om skatter og avgifter. Arbeidet i avdelingen er utpreget juridisk, og går særlig ut på å forberede ny skattelovgivning, utarbeide forslag til det årlige skatte- og avgiftsopplegget i statsbudsjettet og tolke gjeldende regler. Avdelingen har også internasjonale arbeidsoppgaver, som å forhandle skatteavtaler med andre land og være med i arbeidsgrupper i internasjonale organer.

Utdanning

Det kreves master i rettsvitenskap med meget gode resultater. Vi oppfordrer også studenter som er ferdig med utdanningen høsten 2019 om å søke.

Egenskaper og erfaring

 • Interesse og anlegg for utredningsarbeid og regelverksutvikling
 • Interesse for samfunnsspørsmål
 • Gode analytiske ferdigheter
 • Kunne argumentere godt for faglige vurderinger både muntlig og skriftlig
 • Gode samarbeidsevner og evne til å arbeide selvstendig
 • Høy arbeidskapasitet
 • Til stilling som rådgiver er det nødvendig med relevant erfaring.

Vi tilbyr

 • Interessante og samfunnsnyttige arbeidsoppgaver i et sterkt fagmiljø
 • Faglig utvikling
 • Nærhet til politiske beslutninger
 • Et hyggelig og kunnskapsrikt arbeidsmiljø
 • Fleksibel arbeidstid og betalt overtid
 • Medlemskap i Statens pensjonskasse

Annen informasjon

Lønn: Lønn for førstekonsulent kr 470 000 – 520 000 og lønn for rådgiver kr 520 000 – 570 000 (pluss betalt overtid). For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Stillingens referansenr: 20/19

Kontakt: Avdelingsdirektør Knut Erik Omholt, telefon 22 24 42 94 eller avdelingsdirektør Frédéric Wilt, telefon 22 24 42 21.

Finansdepartementet er opptatt av mangfold og ønsker å være en arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemming, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Vi er en IA-bedrift, og i dette ligger det blant annet at vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen dersom det er behov for det. Alle kvalifiserte søkere vil bli vurdert.

Finansdepartementet ber kandidatene søke på stillingen elektronisk og laste opp vedlegg som karakterutskrifter, vitnemål og attester i søknadsportalen Jobbnorge innen 17. september 2019. Vi gjennomfører bakgrunnssjekk på kvalifiserte søkere før ansettelse.

I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten.

Skattelovavdelingen

Skattelovavdelingen har ansvaret for å utvikle og forvalte skatte-, avgifts- og tollregelverket, bl.a. gjennom å vurdere behov for endringer, utarbeide lovforslag, internasjonalt skattesamarbeid og å styre Skatteetaten og Tolletaten. Avdelingen er delt inn i fem seksjoner, Seksjon for person- og kapitalskatt og skatteavtaler, Seksjon for nærings- og eiendomsskatt, Seksjon for selskapsskatt, Seksjon for skatteforvaltning og innkreving og Seksjon for indirekte skatt.

Søknadsfrist: 19.09.2019

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
Finansdepartementet

Kontaktperson:
Knut Erik Omholt, avdelingsdirektør
Tlf: 22 24 42 94

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler