Koordinator til veiledningstjenesten

Utlendingsdirektoratet (UDI) gjennomfører regjeringens innvandrings- og flyktningpolitikk og gir faglige innspill til utvikling av politikken. Vi skal legge til rette for lovlig innvandring og hindre misbruk av regelverket. Vi tilbyr også innkvartering til asylsøkere, og bidrar til retur av personer uten lovlig opphold. Menneskeverd, profesjonalitet og helhet er grunnleggende verdier i direktoratet. UDI ligger under Justis- og beredskapsdepartementet. Se også www.udi.no

Har du lyst til å bli med på laget som gir veiledning til våre søkere og forbedre arbeidet vi gjør? Da har du sjansen nå – vi har ledig fast stilling i Asylavdelingen i UDI.

Asylavdelingen har ansvar for behandling av søknader av alle sakstyper (unntatt statsborgerskap), hvor søkere kom til Norge som asylsøker. Avdelingen har for tiden ca 240 medarbeidere. I avdelingens veiledningstjeneste er for tiden innrullert til enhver tid 11 saksbehandlere. 

Stillingen som Veiledningskoordinator er plassert i administrasjons- og utviklingsstab. Staben har ansvar for å støtte og tilrettelegge for best mulig prosess i behandlingen av søknader i asylavdelingen. Staben har for tiden ti medarbeidere og ledes av administrasjonssjef som rapporterer til avdelingsdirektør. Medarbeidere i staben har tverrfaglig kompetanse innen økonomi, HR, prosessforbedringer, IKT, brukerservice, statistikk og kommunikasjon.

Du vil jobbe særlig tett sammen med andre veiledningskoordinatorer som har ansvar for veiledningstjenesten i andre sakstyper. 

Vi tilbyr

  • et spennende og sterkt tverrfaglig arbeidsmiljø preget av høy faglig kompetanse, stort engasjement og dyktige medarbeidere
  • fleksitidsordning og trening i arbeidstiden
  • lønn som rådgiver/seniorrådgiver (kode 1434/1364) i lønnsspennet fra kr 530 000 til 560 000 brutto i året, avhengig av kvalifikasjoner. Fra lønnen trekkes 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsetting, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi kalle inn minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si å bli positivt særbehandla på denne måten, må du oppfylle visse krav. Les mer om krava på Arbeidsgiverportalen. 

Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkryssingene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i årsrapportene sine. 

UDI skal flytte til nye lokaler på Helsfyr (https://valleforalle.no/valleview/) våren 2021. 

I samsvar med offentleglova kan navnet ditt som søker offentliggjøres selv om du har bedt om å ikke bli oppført på søkerlisten. Du vil i så fall bli varslet. 

Kvalifikasjoner

  • Fortrinnsvis mastergrad innenfor et samfunnsvitenskapelig studium
  • Det er en fordel om du har erfaring fra brukerkontakt/veiledningstjeneste og har god kompetanse på samtalemetodikk
  • Det er en fordel med erfaring med saksbehandling av utlendingssaker
  • Det er en  fordel om du har erfaring med forbedringsarbeid

Personlige egenskaper

  • gode samarbeidsevner, selvstendighet i arbeid og evne til nytenkning
  • løsningsorientert, resultatbevisst og initiativrik
  • gode kommunikasjonsferdigheter, er serviceinnstilt og har god orden og struktur på arbeidsoppgavene

 

Vi vil legge stor vekt på personlig egnethet

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 29.11.2020

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
Asylavdelingen, UDI
Hausmannsgate 21
0182 Oslo

Kontaktperson:
Simonette Basthus
Tlf: 40706339

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler