Kunnskap om tilgangstyring? IAM drift og utvikling trenger flere folk i Grimstad!

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Skatteetaten gjennomfører en omfattende modernisering og digitalisering av brukertjenestene for borgere og næringsdrivende i Norge. Gjennom innovativ bruk av avansert IKT har vi lykkes med forenkling og utvikling av brukervennlige tjenester.

Vi som jobber med tilgangsstyring i IKT sikkerhet har behov for en ny kollega med interesse for og lyst til å jobbe med IAM. Dette er en virksomhetskritisk tjeneste som benyttes av de fleste systemene i etaten. Tilgangsstyring bruker i dag produkter fra OneIdentity og vi baserer oss på 24/7/365-prinsippet med meget høye krav til oppetid. De som jobber med IAM produktene hos oss jobber sammen og har et helhetsansvar for leveransene (DevSecOps). Det innebærer at de håndterer alt fra bestilling, utvikling, test, produksjonssetting samt videreutvikling og forvaltning av hele løsningen.

Du som kommer til oss, vil få en devops-rolle der det vil være en god miks av oppgaver, men hovedvekten vil være innenfor drift/utvikling av etatens systemer for tilgangsstyring basert på OneIdentity Manager, og etatens kommende PAM løsninger. IAM-gjengen har en stor kontaktflate ut mot alle applikasjoner og prosjekter som trenger tilgangskontroll, samt med andre driftsgrupper. Gruppen du blir en del av har for tiden 16 medarbeidere og vi jobber med blant annet drift og utvikling av Active Directory, Azure, One Identity, DNS, DCHP, OpenIDConnect, RBAC / ABAC, LDAP m.m. Av disse har vi 2 medarbeidere som jobber hovedsakelig med IAM drift og utvikling.

Gruppen inngår i seksjon IKT sikkerhet som består av gruppene Tilgangsstyring, IKT Sikkerhetsledelse og Operativ Sikkerhet. Du vil dermed jobbe i et svært bredt faglig miljø med sikkerhet og tilgangsstyring.

Vi tilbyr

Vi kan friste med:

  • muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit hos befolkningen
  • fleksitid og betalt overtid, samt mulighet for å trene i arbeidstiden
  • medlemskap i Statens pensjonskasse som blant annet har en av Norges beste pensjonsordninger

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid inntil 2 dager pr. uke når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Stillingen lønnes som senioringeniør/seniorrådgiver (kode 1181 / kode 1364) fra kr 720.000 - kr 800.000 avhengig av kvalifikasjoner. For særlig kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Stillingen har seks måneders prøvetid.

Vi ber om at vitnemål/karakterutskrifter og attester lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Ta gjerne kontakt med Ole Andreas Olsen - 95025897 (gruppeleder Tilgangsstyring) eller Henning Gunleifsen (99259094) dersom dette virker interessant og du ønsker å vite mer.

Verdt å merke seg før du søker

Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Du får selvsagt beskjed om utfallet. 

Kvalifikasjoner

Tilgangsstyring (RBAC) kjøres på en innkjøpt løsning fra OneIdentity og vi har tett på 2000 aktive tilgangsroller i produksjon. Vi har også miljøer for test, utvikling basert på samme plattform.  Vi søker etter en senior, fortrinnsvis med erfaring fra området.

Du bør ha god kunnskap og forståelse for både drift og forvaltning innenfor IAM området, og dermed kunne fungere i en devops-rolle. Du har høyere utdannelse på minimum bachelornivå (180 studiepoeng) innenfor IT, men særlig relevant erfaring kan kompensere for utdanningskravet. Videre har du god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk. Utover dette ser vi for oss en kandidat med erfaring innenfor flest mulig av følgende områder:

  • erfaring med systemer (IAM) for tilgangsstyring er ønskelig, inkl PAM systemer.
  • kompetanse på windows baserte serversystemer, erfaring fra drift av windows server systemer i store organisasjoner vil være en fordel.
  • driftserfaring som domeneadministrator fra større organisasjoner vil være en fordel.
  • powershell kompetanse er en fordel.
  • god kunnskap om LDAP er også ønskelig.
  • kjennskap til Splunk og Grafana.

Du må være sikkerhetsklarert eller kvalifisere til sikkerhetsklarering for HEMMELIG.

Personlige egenskaper

Da du skal samarbeide både med eget team og ut i organisasjonen, er gode samarbeids- og kommunikasjonsegenskaper viktig. For å lykkes i rollen tror vi også det er en fordel om du er strukturert, analytisk og raskt setter deg inn i nye problemstillinger. Selv om vi ofte jobber sammen i team må du også evne å jobbe selvstendig. 

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 01.09.2022

Arbeidssted: Grimstad

Arbeidsgiver:
IT, Skatteetaten
Jon Lilletuns vei 1
4879 Grimstad

Kontaktperson:
Ole Andreas Olsen
OleAndreas.Olsen@skatteetaten.no
Tlf: 95025897

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler