Liker du å jobbe med utvikling, sikkerhet eller arkitekturarbeid?

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Skatteetaten utvider IT-miljøet i Trondheim og i den forbindelse ansetter vi seniorer innenfor flere fagområder. Vi ser etter utviklere, arkitekter og sikkerhetsutviklere til et miljø der kunnskapsdeling og egen kompetanseutvikling settes høyt og der du kan vokse med arbeidet.

Plattformteamet til Skatteetaten jobber på OpenShift og Kubernetes for å understøtte våre interne PaaS-tjenester. Vi skriver tjenestene våre i Java, Kotlin, Go og som Operatorer. Vi har noen thenester skrevet i JavaScript og er i etableringsfasen for å understøtte Python. Vi jobber tett sammen med sky-plattformteamet så her er det gode muligheter til å få erfaring med, og bidra til en hybrid plattform på tvers av Azure og Openshift!

Har du erfaring med Kubernetes, OpenShift, Operatorer, CI/CD, plattformløsninger, sikkerhetsarbeid, arkitekturarbeid eller, utvikling i fortrinnsvis Java, Kotlin eller Go vil vi ha deg med på laget!

Skatteetaten er en av Norges største IT-organisasjoner. Vi motiveres av å jobbe med ny teknologi og finne gode løsninger på vanskelige problemstillinger. Her vil du få mulighet til å jobbe med mange dyktige kollegaer og fordype deg i enkelt temaer, samtidig som du vil få mulighet til å utvide din tekniske kompetanse innenfor nye områder.

Utviklingsplattform har blant annet ansvar for videreutvikling av Skatteetatens javabaserte utviklingsplattform. Løsningene utvikles i Skatteetatens private skyløsning, og oppgavene våre innebærer å tilrettelegge for effektiv utvikling i prosjektene, blant annet ved å tilby økt grad av automatisering, enklere tilgang til test- og utviklingsmiljøer og standardiserte løsningsmønstre, rammeverk, biblioteker og støtteverktøy.

Det er høyt aktivitetsnivå og stort engasjement, og vi trenger en engasjert medarbeider til teamet for å få løst alle oppgavene våre. Teamet er delvis lokalisert i Oslo og delvis i Grimstad. Stillingene har arbeidslokasjon Trondheim hvor vi ønsker å bygge opp ett nytt team. 

Vi tilbyr

 • muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit hos befolkningen
 • medlemskap i Statens pensjonskasse
 • utfordrende oppgaver
 • stort fagmiljø
 • kompetanseutvikling
 • fleksitid og betalt overtid
 • trening i arbeidstiden
 • en raus personalpolitikk
 • konkurransedyktig lønn og gode betingelser

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag, med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Stillingen lønnes som Senioringeniør (kode 1181), og får en brutto årslønn mellom kr 630 000 – 850 000, avhengig av kvalifikasjonene dine. For spesielt kvalifiserte kandidater kan vi vurdere å gi noe høyere lønn enn dette. Stillingen har seks måneders prøvetid. 

Kvalifikasjoner

Du har:

 • høyere relevant IT-utdannelse på minimum Bachelor nivå. Lang arbeidserfaring og stor faglig bredde kan kompensere for utdanningskravet
 • jobbet med plattformløsninger basert på Kubernetes
 • god skriftlig og muntlig formidlingsevne på norsk

Du har erfaring med en eller flere av punktene under:

 • store organisasjoner med mange utviklingsteam
 • erfaring med utarbeidelse og løsning av behov og krav
 • utvikling av løsninger med microservicearkitektur, restful API’er
 • continuous integration, continuous delivery og verktøy som brukes til dette
 • automatisering og selvbetjeningsløsninger
 • sikkerhetsløsninger og implementasjon av automatisering sundt sikkerhet
 • Linux og/eller Mac
 • Java/Kotlin, Go og/eller JavaScript/TypeScript

Personlige egenskaper

Skatteetaten har ett stor IT-landskap hvor vi har kjøretidsmiljøer og applikasjoner fra mange evolusjoner av utviklingsplattformer. Du må trives med komplekse problemstillinger som kan gjelde alt fra gamle fysiske servere i en “kjeller”, til mer moderne løsninger i sky. Som plattformutvikler vil du jobbe for å gjøre det lett for utviklere å komme seg raskt i gang med utvikling og lage sikre og stabile løsninger. Du brenner for å lage gode løsninger som gjør brukeropplevelsen bedre for alle som bruker utviklingsplattformen.

I løpet av en arbeidsdag vil du treffe på mange forskjellige mennesker med forskjellige behov og ønsker. Det er derfor viktig at du er god på kommunikasjon både skriftlig og muntlig, slik at du kan formidle ett komplekst budskap til mange forskjellige mottakere.

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 28.11.2022

Arbeidssted: Trondheim

Arbeidsgiver:
IT, Skatteetaten
Holtermanns v. 1
7030 Trondheim

Kontaktperson:
Erlend Haugsnes
Erlend.Haugsnes@skatteetaten.no
Tlf: 411 06 392

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler