Nettredaktør med digital markedsføringskompetanse

Nasjonalbiblioteket er en av landets største og viktigste kulturinstitusjoner, og en av de fremste kildene til kunnskap om Norge og norske forhold. Med forankring i pliktavleveringsloven samler og bevarer vi det som er publisert i Norge innenfor alle medietyper, som bøker, tidsskrifter, aviser, musikk, film, foto, i kringkasting og på nett. I kraft av samlingen og ved å gjøre den tilgjengelig via digitale tjenester, danner Nasjonalbiblioteket grunnlag for dokumentasjon, forskning og læring, og bidrar til å skape identitet og tilhørighet.

Nasjonalbiblioteket skal bidra til å videreutvikle norske bibliotek som aktive og aktuelle samfunnsinstitusjoner, og har som mål å være et av Europas mest spennende og moderne nasjonalbibliotek.

Vi har 580 ansatte i Oslo og Mo i Rana, og et budsjett på 680 millioner kroner.

Nasjonalbiblioteket ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, etnisk bakgrunn, seksuell legning eller hull i CV. Arbeidsforholdene vil bli lagt til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til registreringsformål. Navn på alle søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å bli ført opp på den offisielle søkerlista, jf. Offentleglova § 25. Kopi av attester og vitnemål må vedlegges søknaden, og originaler fremlegges ved intervju.

Nasjonalbiblioteket skal ikke bare ta vare på den norske kulturarven. Vi skal også formidle den. Ved hjelp av den digitale samlingen i Nettbiblioteket og formidling gjennom utstillinger, utgivelser, arrangementer og podkast skal Nasjonalbiblioteket øke interessen for kunnskap, historie og kulturarv og være en ledende kulturformidler og folkeopplysningsinstitusjon.

Vi søker etter en nettredaktør med solid erfaring og kompetanse med digital markedsføring og kommunikasjon. Stillingen vil ha ansvar for konsept, innholdsproduksjon, publisering og markedsføring på nettstedet nb.no, og for å skape synlighet og engasjement for Nasjonalbibliotekets kulturformidling, digitale samling og tjenester. Nettredaktøren har et overordnet ansvar for å sikre en helhetlig markedsføring og kommunikasjon om formidlingen på nb.no og i sosiale medier.

Den vi søker har solid erfaring med vellykket og treffsikker innholdsproduksjon som kommuniserer med publikum og når ut til nye målgrupper. Du er en trygg og kreativ tekstforfatter, og med et øye for god visuell kommunikasjon. Du er opptatt av at alle detaljer skal sitte, samtidig som du ikke slipper den overordnede målsettingen.

Nettredaktøren arbeider tett med medarbeidere på SoMe og teamet som har ansvar for Nettbiblioteket. Stillingen inngår i avdelingen for kulturformidling og informasjon, og svarer til avdelingsdirektøren.

Vi tilbyr

* En spennende jobb i et kreativt miljø med høyt tempo
* Et variert fagmiljø og hyggelige kollegaer
* Gode faglige utviklingsmuligheter
* Fast jobb i stillingskode 1364 Seniorrådgiver. Aktuell lønnsplassering for denne stillingen er lønnstrinn 62-67 avhengig av kvalifikasjoner, som for tiden utgjør 573.900,- til 626.300,- per år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes
* Medlemskap i Statens Pensjonskasse.

Kvalifikasjoner

* Dokumentert og solid erfaring med innholdsproduksjon og målrettet kommunikasjon fra mediehus eller andre redaksjonelle felt
* Dokumentert kompetanse og erfaring med digital markedsføring
* Dokumentert erfaring med WordPress eller andre CMS-verktøy
* Erfaring med utvikling av webløsninger
* Erfaring med søkemotor- og konverteringsoptimalisering, og med analyseverktøy som f.eks. Google Analytics
* Erfaring med redigering og visuell presentasjon på digitale flater
* Erfaring med prosjektledelse og/eller arbeidsledelse er en fordel
* Kjennskap til rettighetsavklaring av lyd, bilde og video er en fordel
* Bred historie- og kulturinteresse, samt god forståelse for Nasjonalbibliotekets samfunnsoppdrag
* Relevant utdannelse på masternivå fra høgskole eller universitet. Realkompetanse kan erstatte formalkrav
* Egnethet jmfr. avsnittet om personlige egenskaper

Språk:

Norsk (begge målformer) og noe engelsk

 

Personlige egenskaper

* Ambisiøs, målrettet og strategisk
* Kreativt og idérik
* Svært gode formuleringsevner, og sterk bevissthet om klarspråk og treffsikker kommunikasjon
* Detaljorientert og med evne til å følge prosjekter fra A til Å
* Fleksibel, gode samarbeidsevner og evne å motivere kollegaer
* Selvdreven og arbeider effektivt og nøyaktig under press 
* Dokumentert gjennomføringskraft

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 16.04.2023

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
Nasjonalbiblioteket
Henrik Ibsens gate 110
0255 Oslo

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler