NHN i Tromsø søker deg med Linuxkompetanse

Norsk Helsenett er en organisasjon i stor vekst og stadig endring. Som nasjonal tjenesteleverandør til helsesektoren, leverer vi blant annet de nasjonale e-helsetjenestene helsenorge.no, e-resept, grunndata, kjernejournal, og sentral digital infrastruktur som knytter helse-Norge sammen gjennom Helsenettet. Vi søker nå etter deg som vil være med å drifte, forvalte og videreutvikle NHN sin nasjonale Linux driftsplattform. Her er det krav om høy tilgjengelighet og høy grad av automasjon.
Som systemingeniør vil du tre inn i et driftsteam med tung fagkompetanse innen Linux, DNS og automasjon av plattformen. Teamet du blir en del av drifter løsninger med høy oppetid for store offentlige aktører, samt at det leveres løsninger til NHN sine sentrale driftsplattformer.
Som nasjonal driftsleverandør er Norsk Helsenett svært opptatt av å utvikle driftsplattformen med fokus på automatisering, og vi tar i bruk ny teknologi og tankesett som understøtter Devops og SRE. Som en del av teamet vil du få jobbe med et mangfold av teknologier og tjenester, og det er lagt til rette for spesialisering. Her vil du være med på å gjøre hverdagen bedre og enklere for de som jobber i og er brukere av det norske helsevesen

Vi ønsker oss mangfold og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater med ulik utdanning, arbeids- og livserfaring til å søke jobb hos oss.

Vurdering av søknader blir gjort fortløpende.

Arbeidsoppgaver

Om du trigges av å gjøre en forskjell så har du nå muligheten til å få delta i å drifte en av de virkelig driftskritiske tjenestene i Helsenorge.
Den nye jobben din vil innebærer applikasjonsdrift i en tjeneste som håndtere blant annet de medisinske meldingene i spesialisthelsetjenesten.
Så motiveres du av å jobbe med noe som underbygger et utrolig viktig samfunnsoppdrag så vil vi snakke med deg!

Oppgaver vil innebære, men ikke begrenses til:

 • Daglig bruk av automasjonsverktøy
 • Være med å kunne videreutvikle driftskritiske tjenester
 • Jobbe og bidra med kunnskapen din inn i tverrfaglige team
 • Delta i store og små prosjekter sammen med høyt kompetente mennesker på tvers av alle våre lokasjoner i Norge
 • Konsentrert arbeid med oppgaver som dokumentasjon, utvikling av monitorering, integrasjonsarbeid og risikoanalyse
 • Og når du er klar: vakt på systemene som teamet drifter
 • Opplæring vil bli gitt av Linux entusiaster som deler velvillig av sin kunnskap, så her er ett miljø du kan vokse i om du er nyutdannet, og bli utfordret i om du er en senior.

Kvalifikasjoner

Er du nyutdannet og synes Linux og applikasjoner er den beste måten å jobbe på,? I tillegg ønsker og bruke ditt engasjement til noe samfunnsnyttig?
Da har NHN plass til deg i ett av våre  applikasjonsteam, som består av andre med samme lidenskap som deg og som svært gjerne deler av sin kunnskap med deg.
Er du en Senior med allerede mye erfaring innen Applikasjonsdrift?
Da er du velkommen til å få en utfordring hos oss i et av de sterkeste driftsmiljøene i Tromsø.
Og som en bonus, så har vi som Nasjonal tjenesteleverandør til helsesektoren, både store og små prosjekter hvor du kan få brynt deg på utfordrende oppgaver i samarbeid med de fremste fagmiljøene innen drift i Norge.

Vi ønsker derfor og høre både fra deg med høyere utdannelse innen IT,  du som er nyutdannet, og de som har relevant erfaring fra området. 
Vi har troen på at relevant erfaring kan erstatte krav til utdanning, og det du mangler av arbeidserfaring tar du igjen i driv, nysgjerrighet og ønsket om å gjøre et godt stykke arbeid.
Det er jo ikke minus om du har erfaring med drift av større applikasjonsmiljø, kompetanse innen feilsøking og sikring av OS og applikasjoner. 
Et overordnet blikk for risikobildet, og erfaring med risikovurderinger gjør deg også til en spennende søker som vi ønsker og komme i kontakt med. 

Kjenner du til, og har du erfaring med og/eller har en dypere forståelse av hva ord som: EDI, DevOps/SRE, konfigurasjonsstyring, versjonskontroll, kontainerteknologi, monitorering, Open Source og ITIL prosesser- ja da har vi noe å snakke om når du kommer til jobbintervju hos oss.

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som liker å ta ansvar. Du ser muligheter for forbedringer, er løsningsorientert og har forståelse for helheten og resultatet.
Videre er du strukturert og selvstendig, men trives også godt med å jobbe i team. Det er viktig for deg å levere ryddig, oversiktlig og dokumenterte løsninger i tide. 
Og som de andre ansatte i NHN, så ønsker du å dele din kunnskap for å spille de rundt deg god. Det er også ønskelig at du kommuniserer godt på norsk, både muntlig og skriftlig.

Vi tilbyr

 • En spennende og utfordrende stilling innenfor et fagfelt med stor samfunnsbetydning og stor offentlig interesse 
 • Et godt arbeidsmiljø hvor vi ser og oppmuntrer hverandre
 • Interessante og utfordrende arbeidsoppgaver, hvor du får mulighet til å utvikle din kompetanse og jobbe i et miljø med høyt faglig nivå
 • Konkurransedyktige betingelser 
 • Gode ordninger som fleksitid, 7,5 timers arbeidsdag, og gode pensjons -og forsikringsordninger.
 • En jobb med mening, samfunnsoppdraget er noe av det som gjør ansatte stolte av å jobbe i Norsk helsenett

Norsk helsenett er omfattet av sikkerhetsloven, og for ansatte i selskapet kan det potensielt bli aktuelt med sikkerhetsklarering.
Vi gjør oppmerksom på at i henhold til offentleglova, kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten

Kontaktinfo: Birgithe Tømmervold, HR-rådgiver tlf.: 99551693 eller Tore Lindberg Abodsvik, seksjonsleder drift 1 tlf.: 451 38 530

Norsk helsenett knytter Helse-Norge sammen, og har som formål å gjøre helseinformasjon og digitale tjenester tilgjengelig – trygt, enkelt og relevant. Slik hjelper vi innbyggerne med å mestre sin egen helsehverdag, helsesektoren til å yte gode helsetjenester, forskerne til å utvikle ny kunnskap og næringslivet til å levere sine tjenester for bedre helse. Vi jobber for å forenkle arbeidsdagen til helseforvaltningen slik at de kan samle seg om sitt samfunnsoppdrag. For å kunne realisere formålet er det viktig at vi er nysgjerrige, har driv og bryr oss – noe som også er våre verdier. Vi har ansvar for de nasjonale e-helseløsningene helsenorge.no, kjernejournal, e-resept og grunndata. Blant våre kunder er alle helseforetakene og de private sykehusene, alle kommuner, alle fastleger og en rekke andre helseaktører og ulike tredjepartsleverandører. Vi er et statsforetak med om lag 700 ansatte, og vårt hovedkontor er i Trondheim med avdelingskontor i Tromsø, Bergen, Svalbard og i Oslo. Les mer om oss på vår hjemmeside.

Søknadsfrist: 06.12.2020

Arbeidssted: Tromsø

Arbeidsgiver:
Norsk Helsenett SF

Kontaktperson:
Birgithe Tømmervold, HR-rådgiver
Tlf: 99551693

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler