Nytenkende dataanalytiker

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Til spennende innsatsgruppe i avdeling fokusområder, Lillehammer eller i Kristiansand, søker vi nytenkende dataanalytiker til nyopprettet stilling

Vi ser etter deg som er nysgjerrig, har pågangsmot, og evne til å sette deg raskt inn i nye problemstillinger. I tillegg trives du med å jobbe tverrfaglig og liker å dele din kompetanse, for at vi sammen kan oppnå gode resultater. Du vil inngå i et analyseteam og være med å utvikle oppgavene våre, med analyse og kunnskapsbasert tilnærming. Seksjonen har ansvar for prioriterte risikoer innen merverdiavgift og særavgift, og det er en fordel med erfaring fra eller interesse for arbeid på disse områdene. Vi har medarbeidere på flere steder og vi jobber sammen på tvers av lokalisering. Samtidig er det viktig for oss at vi har gode lokale kompetansemiljøer og det er fint om du sier hvilket sted du ønsker å jobbe i søknaden din.

Vi tilbyr

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse følger også med. Det betyr blant annet at du får en av Norges beste pensjonsordninger og mulighet til å søke om boliglån med gunstige betingelser. Les mer på spk.no. 

 Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Du blir ansatt som rådgiver eller revisor, med en årslønn mellom kr 550000 og 750 000, avhengig av kvalifikasjonene dine. Skatteetaten har seks måneders prøvetid.

Divisjon Innsats har ansvar for skatte- og avgiftsområder som krever ekstra oppfølging for å sikre
god etterlevelse. Det omfatter områder med både stor kompleksitet og høyere
risiko for feil og skatteunndragelse. Divisjonen har ansvar for å følge opp
etatens arbeid med å bekjempe og forebygge arbeidslivskriminalitet. Innsats
skal også sikre skattegrunnlaget ved internasjonale transaksjoner. Divisjonen
består av rundt 1 500 årsverk.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss. 

Kvalifikasjoner

 • høyere utdanning på minimum bachelornivå innen matematikk, statistikk, IT eller revisjon og regnskap. Utenlandske utdanninger må være godkjent av NOKUT.  
 • gode kunnskaper innen ett eller flere programmeringsspråk som SQL, Python, C, Java eller tilsvarende
 • god kunnskap om systematisering og fremstilling av data i Excel
 • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk  
 • fordel med kunnskaper om avgift/skatterett

Personlige egenskaper

 • gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
 • strukturert og har evne til raskt å sette deg inn i nye problemstillinger
 • analytisk og evne til å tenke helhetlig og strategisk
 • utviklingsorientert og tar ansvar utover eget ansvarsområde
 • evne til å jobbe selvstendig og å være nytenkende
 • du har høy leveranseevne

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 31.01.2023

Arbeidssted: Lillehammer

Arbeidsgiver:
Innsats, Skatteetaten
Elvegata 19
2609 Lillehammer

Kontaktperson:
Åse Marie Høyland
Tlf: 908 60 687

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler