Ønsker du å jobbe med drift av kritiske systemer i et av Norges mest spennende teknologi og IT-selskap?

Norsk Helsenett er en organisasjon i stor vekst og stadig endring. Som nasjonal tjenesteleverandør til helsesektoren, leverer vi blant annet de nasjonale e-helsetjenestene helsenorge.no, e-resept, grunndata, kjernejournal, og sentral, digital infrastruktur som knytter helse-Norge sammen gjennom Helsenettet. Vi søker nå etter deg som vil være med å drifte, forvalte og videreutvikle NHN sin nasjonale Linux driftsplattform. Her er det krav om høy tilgjengelighet og høy grad av automasjon.

Som systemingeniør vil du tre inn i et driftsteam med tung fagkompetanse innen Linux, DNS og automasjon av plattformen. Teamet du blir en del av, drifter løsninger med høy oppetid for store offentlige aktører, samt at det leveres løsninger til NHN sine sentrale driftsplattformer.

Som nasjonal driftsleverandør er Norsk Helsenett svært opptatt av å utvikle driftsplattformen med fokus på automatisering, og vi tar i bruk ny teknologi og tankesett som understøtter Devops og SRE. Som en del av teamet vil du få jobbe med et mangfold av teknologier og tjenester, og det er lagt til rette for spesialisering. Her vil du være med på å gjøre hverdagen bedre og enklere for de som jobber i og er brukere av det norske helsevesen.

Ønsker du å få et innblikk i hvordan det er å jobbe hos oss, og hva som driver våre ansatte i å levere på dette viktige samfunnsoppdraget?  Ta en titt her:  https://vimeo.com/506062525/ef64c2ee64

Vi ansetter enten i Tromsø eller i Trondheim. Denne annonsen er for deg som ønsker arbeidssted i Tromsø. Dersom du ønsker arbeidssted i Trondheim, så søker du her: https://703000.webcruiter.no/Main/Recruit/Public/4379263781?language=NB 

Søknader vurderes fortløpende.

Vi ønsker oss mangfold og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater med ulik utdanning, arbeids- og livserfaring til å søke jobb hos oss.

Arbeidsoppgaver

Driftsteamet inngår i Norsk helsenett sin avdeling nasjonale driftsløsninger. Avdelingen leverer applikasjonsdrift av dagens og fremtidenes nasjonale og og sektorielle løsninger som er helt avgjørende for å understøtte en kritisk og effektiv samhandling i helsesektoren. Avdelingen har ansvar for drift av tjenester som f.eks HelseNorge, Pasientreiser og Kjernejournal.

Dine arbeidsoppgaver i denne jobben vil være medansvar for drift og utvikling av Linux driftsplattform i Norsk Helsenett. En sentral del av dette vil være sektorens plattform for meldingsutveksling (EDI). Vi ser etter deg som har lyst til å bidra til en robust og sikker drift av våre høytilgjengelige systemer. Du ser hva som er nødvendig å gjøre, og du gjør det gjerne før noen spør. Vi har et ønske om å bli mye bedre på automatisering og effektivisering av arbeidsprosesser, og ønsker gjerne ditt bidrag her. For den rette kandidaten vil det også være mulighet til å delta i større prosjekter på tvers av organisasjonen, og mulighet for å være med å designe nye løsninger. Videre vil dine arbeidsoppgaver være; 

  • Daglig bruk av automasjonsverktøy
  • Koding mot underliggende komponenter til plattformen vår
  • Bidra til å videreutvikle DNS som en tjeneste i NHN og ut mot sektoren i sin helhet
  • Jobbing inn i tverrfaglige team i store og små prosjekter
  • Konsentrert arbeid med oppgaver som dokumentasjon, utvikling av monitorering, integrasjonsarbeid og risikoanalyse.
  • Og når du er klar, vakt på systemene som vi drifter
  • Opplæring vil bli gitt der det er behov av Linux entusiaster som deler velvillig av sin kunnskap, så her er et miljø du kan vokse i om du er nyutdannet, og bli utfordret i om du er en senior.

Kvalifikasjoner

Nyutdannet og synes Linux er den beste måten å jobbe på, og vil bruke ditt engasjement til noe samfunnsnyttig?
Da har NHN plass til deg i vårt Linux driftsteam, som består av andre med samme lidenskap som deg og som svært gjerne deler av sin kunnskap med deg.
Senior med allerede mye erfaring innen Linux?
Da er du velkommen til å få en utfordring hos oss i ett av de sterkeste Linux driftsmiljøene i Tromsø.
Og som en bonus, så har vi som Nasjonal tjenesteleverandør til helsesektoren, både store og små prosjekter hvor du kan få brynt deg på utfordrende oppgaver i samarbeid med de fremste fagmiljøene innen drift i Norge.

Vi ønsker derfor og høre fra deg med høyere utdannelse innen IT,  deg som er nyutdannet, og deg som har relevant erfaring fra området. Vi har troen på at relevant erfaring kan erstatte krav til utdanning, og det du eventuelt mangler av arbeidserfaring tar du igjen i driv, nysgjerrighet og ønsket om å gjøre et godt stykke arbeid. 

Du kan gjerne ha erfaring med drift av større Linuxmiljø, kompetanse innen feilsøking og sikring av OS og applikasjoner. Et overordnet blikk for risikobildet, og erfaring med risikovurderinger gjør deg også til en spennende søker som vi ønsker og komme i kontakt med. Skriv gjerne litt om du har kjennskap til Red Hat Enterprise Linux, DevOps/SRE for infrastruktur, konfigurasjonsstyring for servere, versjonskontroll, kontainerteknologi, monitorering, Open Source og ITIL prosessen i søknadsbrevet da dette er interessante fagområder vi ønsker og høre mer fra deg om.

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som liker å ta ansvar. Du ser muligheter for forbedringer, er løsningsorientert og har forståelse for helheten og resultatet.
Videre er du strukturert og selvstendig, men trives også godt med å jobbe i team. Det er viktig for deg å levere ryddig, oversiktlig og dokumenterte løsninger i tide. 
Og som de andre ansatte i NHN, så ønsker du å dele din kunnskap for å spille de rundt deg god. Det er også ønskelig at du kommuniserer godt på norsk, både muntlig og skriftlig.

Vi tilbyr

I Norsk helsenett lever vi etter våre verdier: Vi er nysgjerrige, vi har driv og vi bryr oss. Vi motiveres av visjonen om å knytte Helse-Norge sammen og med å forenkle helsetjenesten. Vi tilbyr spennende utfordringer og muligheter i en kunnskapsintensiv virksomhet hvor ansatte har høy fagkompetanse, stort engasjement og utviklingsvilje. Vi har konkurransedyktige betingelser og kan blant annet tilby deg en god pensjonsordning i KLP og gode forsikringsvilkår i DNB. Vi sitter i åpent kontorlandskap i moderne lokaler med gode fasiliteter på huset. 

Norsk helsenett er omfattet av sikkerhetsloven, og for ansatte i selskapet kan det potensielt bli aktuelt med sikkerhetsklarering. 
Vi gjør oppmerksom på at i henhold til offentleglova, kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. 

Kontaktinfo: Vidar Eriksen, seksjonsleder nasjonale driftsløsninger 4 tlf.: 91862617 eller Birgithe Tømmervold, HR-rådgiver tlf.: 99551693

Norsk helsenett knytter Helse-Norge sammen, og har som formål å gjøre helseinformasjon og digitale tjenester tilgjengelig – trygt, enkelt og relevant. Slik hjelper vi innbyggerne med å mestre sin egen helsehverdag, helsesektoren til å yte gode helsetjenester, forskerne til å utvikle ny kunnskap og næringslivet til å levere sine tjenester for bedre helse. Vi jobber for å forenkle arbeidsdagen til helseforvaltningen slik at de kan samle seg om sitt samfunnsoppdrag.
For å kunne realisere formålet er det viktig at vi er nysgjerrige, har driv og bryr oss – noe som også er våre verdier. Vi har ansvar for de nasjonale e-helseløsningene helsenorge.no, kjernejournal, e-resept og grunndata. Blant våre kunder er alle helseforetakene og de private sykehusene, alle kommuner, alle fastleger og en rekke andre helseaktører og ulike tredjepartsleverandører. Vi er et statsforetak med om lag 750 ansatte, og vårt hovedkontor er i Trondheim med avdelingskontor i Tromsø, Bergen, Svalbard og i Oslo. Les mer om oss på vår hjemmeside nhn.no.

Søknadsfrist: 23.05.2021

Arbeidssted: Tromsø

Arbeidsgiver:
Norsk Helsenett SF

Kontaktperson:
Vidar Eriksen, seksjonsleder nasjonale driftsløsninger 4
Tlf: 91862617

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler