Ønsker du å jobbe med veiledning i utlendingsforvaltningen?

Utlendingsdirektoratet (UDI) gjennomfører regjeringens innvandrings- og flyktningpolitikk og gir faglige innspill til utvikling av politikken. Vi skal legge til rette for lovlig innvandring og hindre misbruk av regelverket. Vi tilbyr også innkvartering til asylsøkere, og bidrar til retur av personer uten lovlig opphold. Menneskeverd, profesjonalitet og helhet er grunnleggende verdier i direktoratet. UDI ligger under Justis- og beredskapsdepartementet. Se også www.udi.no

Som konsekvens av krigen i Ukraina har Norge innført kollektiv beskyttelse for Ukrainske flyktninger i ett år, med mulig forlengelse. Kollektiv beskyttelse betyr at UDI ikke skal vurdere behovet for beskyttelse individuelt, men gir ukrainere som flykter fra krigen i Ukraina og deres familiemedlemmer beskyttelse som en gruppe. Dette sikrer at ukrainere raskere får hjelpen de trenger.

UDI har et ansvar for å veilede sine brukere. Vi søker nå 4-6 kandidater som kan veilede våre brukere berørt av Ukrainasituasjonen.  Søkere må også påregne å bistå med andre oppgaver og saksbehandling i andre type saker, etter kapasitet og behov. Stillingene er et engasjement som varer ut 2023, med mulighet for forlengelse.

UDI er en organisasjon med stor variasjon i sakstyper og antall søkere. Vi er opptatt av å mobilisere og justere innsatsen etter situasjonsbildet. Som saksbehandler hos oss må du derfor regne med endringer i oppgaver, og å bytte team innad i UDI.

Vi som jobber i UDI er engasjerte i samfunnsoppdraget vårt, og å møte brukerne på en god og profesjonell måte. Hvis dette høres interessant ut, vil vi gjerne høre fra deg.

Vi tilbyr

 • Vi er en innovativ virksomhet som legger stor vekt på å utvikle og forbedre alle saksprosessene vi har, gjennom betydelig medarbeiderinvolvering
 • Du blir en del av en organisasjon med høy faglig kompetanse, stort engasjement og dyktige medarbeidere
 • Vi holder til i nye fine lokaler på Helsfyr, og tilbyr gode arbeidsbetingelser som fleksitid, mobil arbeidsplass, trening i arbeidstiden og sosiale møteplasser
 • Stillingen lønnes som rådgiver (1434) i lønnsspennet kr 480 000-560 000 brutto pr år. Fra lønnen trekkes 2 % innskudd til Statens pensjonskasse

Attester/vitnemål må legges inn i portalen sammen med søknaden. Søkere som blir kalt inn til intervju vil bli bedt om å sende lenke til Vitnemålsportalen (vitnemalsportalen.no). Hvis du har utdanning fra utlandet, ber vi om attest fra NOKUT.

Du er velkommen!
UDI er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte til å søke hos oss, uansett alder, kjønn, funksjonshemming, «hull i CV» og etnisk bakgrunn. Vi tilpasser arbeidsplassen om du har behov for det.   

I samsvar med offentleglova kan ditt navn bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du vil i så fall bli varslet.      

Kvalifikasjoner

 • Minimum tilsvarende Bachelor innen juridiske, samfunns- eller humanistiske fag.
 • God formuleringsevne muntlig og skriftlig på norsk og engelsk
 • Du er engasjert i og har interesse for samfunn og politiske prosesser 

Personlige egenskaper

 • En ansatt som har en analytisk tilnærming til arbeidsoppgaver og jobber systematisk og effektivt mot et felles mål
 • Du setter deg inn i brukernes varierende behov og møter mennesker med respekt og interesse
 • Du liker å samarbeide med andre og ta ansvar for å nå felles mål, og søker gjerne samarbeid på tvers i forvaltningen
 • Du identifiserer deg med UDIs verdier: menneskeverd, profesjonalitet og helhet

Personlig egnethet og mulighet for tidlig oppstart vil bli vektlagt.

Norsk og engelsk er vårt arbeidsspråk.

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 05.02.2023

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
UDI
Innspurten 11
0663 Oslo

Kontaktperson:
Tonje Falstad Hermansen
Tlf: +4795935775

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler