Ønsker du å være med på utviklingen av Skatteetaten?

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: 7 500 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Du får selvsagt beskjed om utfallet.

Vil du jobbe i en alltid aktuell etat, der du får ta del i sterke, utviklende fagmiljø og arbeide med samfunnsrelevante oppgaver? Velkommen til Skatteetaten!

Vi er som etat opptatt av stadig utvikling og står fremfor en av de største digitale transformasjonene i offentlig sektor gjennom Fremtidens innkreving.

Å bli data- og analysedrevet står høyt på agendaen til mange virksomheter, og Skatteetaten står midt i denne endringsreisen. Vi håndterer ikke bare skatter og avgifter, og sikrer grunnlaget for velferden, men står også i en digital transformasjon med store forventninger til å utvikle effektive og gode løsninger for våre innbyggere. For at vi skal lykkes med dette må vi forstå våre brukeres atferd, og veien til dette går gjennom å analysere store mengder data vi forvalter.

Dersom du ønsker en ledende rolle i denne utviklingen vil vi gjerne høre fra deg.

Vi tilbyr

 • mulighet til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit hos befolkningen
 • utfordrende oppgaver og være en del av store fagmiljøer
 • kompetanseutvikling og internt stillingsmarked
 • fleksitid og mulighet for å trene i arbeidstiden
 • medlemskap i Staten pensjonskasse, som blant annet har en av Norges beste pensjonsordninger

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med mulighet for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi tilrettelegge for, hos oss kan man inngå avtale om delvis hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Stillingen lønnes som underdirektør (kode 1059) fra kr 700.000 - 900.000,- pr år, avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt godt kvalifiserte søkere, kan høyere lønn vurderes.  De første seks månedene regnes som prøvetid.

Det må påregnes noe reisevirksomhet i stillingen.

Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til jobb hos oss, Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du kan ringe en av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for finne bedre ut om vi er en god match.

Kvalifikasjoner

 • høyere relevant utdanning på mastergradnivå. Bachelorgrad i kombinasjon med særlig relevant erfaring kan erstatte kravet til mastergrad. Internasjonale grader må være NOKUT godkjent.
 • erfaring som leder fra relevant virksomhet
 • erfaring fra analysearbeid i relevant fagmiljø
 • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk
 • det er ønskelig med forståelse for hvordan maskinlæring og avansert analyse kan brukes i utvikling av virksomheten

Personlige egenskaper

 • analytisk og strukturert
 • utviklingsorientert og har strategisk forståelse
 • trygg i lederrollen, motivers av å være leder og er villig til å utvikle deg i rollen
 • utpreget gode samarbeidsevner
 • resultatorientert og god gjennomføringsevne
 • meget gode kommunikasjonsevner

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 29.05.2022

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
Innkreving, Skatteetaten
Fredrik Selmers vei 4
0663 Oslo

Kontaktperson:
Erling Lampe
Tlf: 991 60 110

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler