Prosjektleder – E-helseløsningerNorsk helsenett SF

Har du lyst til å lede prosjekter med stor samfunnsbetydning innen e-helse?

Er du en prosjektleder som har lyst til å lede spennende og viktige prosjekter som former framtidens e-helseløsninger for innbygger og helsepersonell? Hos oss kan du være med på nettopp det.

Norsk Helsenett er en organisasjon i positiv vekst, med stor endringsvilje og gjennomføringsevne. Norsk helsenett har ansvar for de nasjonale e-helseløsningene, som Helsenorge, E-resept, Kjernejournal og Helseanalyseplattformen. Løsningene skal forbedre og forenkle den digitale hverdagen for innbygger og helsepersonell, og du vil ha en sentral rolle i denne satsningen.

Prosjektledermiljøet i NHN består av rundt 35 dyktige og erfarne prosjektledere, fordelt på to seksjoner og tre byer; Oslo, Trondheim og Tromsø. Vi leder et vidt spenn av prosjekter, hvor fellesnevneren er helse, teknologi og organisasjonsutvikling. Vi opplever økt oppdragsmengde og ser derfor etter flere dyktige prosjektledere.

Vi søker deg som kan lede prosjekter innen digital utvikling. Du vil få mulighet til å samarbeide tverrfaglig innad i NHN og med aktørene i helsesektoren, og du vil komme inn i et faglig sterkt, dynamisk og hyggelig miljø med høye ambisjoner. Som prosjektleder i NHN styrer du hverdagen din i stor grad selv, og har samtidig god støtte i vårt sterke fagmiljø av prosjektledere, og dyktige og hyggelige kolleger ellers i organisasjonen.

Vi ønsker oss mangfold og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater med ulik utdanning, arbeids- og livserfaring til å søke jobb hos oss. 

Arbeidsoppgaver

Prosjektledere i NHN leder prosjekter i alle prosjektets faser, og du vil få mange spennende arbeidsoppgaver med mye variasjon. Hovedtrekkene i hva arbeidsoppgaven består av er blant annet:

 • Etablere og lede prosjekter av ulik type og størrelse gjennom alle prosjektets faser
 • Koordinere prosjekter ovenfor helsesektoren og etablere samarbeidsarenaer
 • Kommunisere planmessig og tydelig med alle prosjektets interessenter
 • Ha et aktivt forhold til ønskede gevinster og bidra til realisering av disse
 • Levere prosjekt på tid, kost og kvalitet basert på bevisst risikostyring
 • Inngå og følge opp prosjektavtaler

Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg som har følgende:

 • Relevant høyere utdanning fra høyskole eller universitet, på minimum bachelornivå. Lang og relevant erfaring kan i noen tilfeller erstatte kravet om høyere utdanning.
 • Minimum fem års relevant arbeidserfaring fra prosjektledelse i større IT prosjekter
 • Erfaring med PRINCE2 og/eller Prosjektveiviseren
 • Relevante sertifiseringer vil vektlegges
 • Det er ønskelig at du har erfaring med å lede IT prosjekter innen web-utvikling og kjennskap til smidig utviklingsmetodikk i større prosjekter
 • I denne rollen så er det en forutsetning at du kommunisere godt på norsk, både skriftlig og muntlig, så vi oppfordrer at søknadstekst skrives på norsk

Personlige egenskaper

 • Som prosjektleder bør du være glad i å jobbe med ulike typer folk og kompetanseområder. Det er viktig at du bidrar til å skape gode team som oppnår resultater sammen. Vi ser etter deg som har struktur og ryddighet, selv om målet ikke alltid er like tydelig, og som evner å prioritere, selv når det er hektiske perioder. 
 • I prosjektlederrollen er det også viktig at du ser flere løsninger enn utfordringer, du er god til å lytte og til å lære.
 • Vi ser etter deg som trigges av våre verdier: Vi er nysgjerrige, vi har driv, og vi bryr oss. 

Vi tilbyr

I Norsk helsenett lever vi etter våre verdier: Vi er nysgjerrige, vi har driv og vi bryr oss. Vi motiveres av visjonen om å knytte Helse-Norge sammen og med å forenkle helsetjenesten.

Vi kan tilby deg:

 • Spennende utfordringer og muligheter i en kunnskapsintensiv virksomhet hvor ansatte har høy fagkompetanse, stort engasjement og utviklingsvilje.
 • Et godt arbeidsmiljø hvor vi ser og oppmuntrer hverandre
 • Interessante og utfordrende arbeidsoppgaver, hvor du får mulighet til å utvikle din kompetanse og jobbe i et miljø med høyt faglig nivå
 • Konkurransedyktige betingelser 
 • Gode ordninger som fleksitid, 7,5 timers arbeidsdag, og gode pensjons -og forsikringsordninger i KLP og DNB
 • Et åpent kontorlandskap i moderne lokaler med gode fasiliteter på huset. 
 • En jobb med mening, samfunnsoppdraget er noe av det som gjør ansatte stolte av å jobbe i Norsk helsenett

Norsk helsenett er omfattet av sikkerhetsloven, og for ansatte i selskapet kan det potensielt bli aktuelt med sikkerhetsklarering.

Vi gjør oppmerksom på at i henhold til offentleglova, kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Norsk helsenett knytter Helse-Norge sammen, og har som formål å gjøre helseinformasjon og digitale tjenester tilgjengelig – trygt, enkelt og relevant. Slik hjelper vi innbyggerne med å mestre sin egen helsehverdag, helsesektoren til å yte gode helsetjenester, forskerne til å utvikle ny kunnskap og næringslivet til å levere sine tjenester for bedre helse. Vi jobber for å forenkle arbeidsdagen til helseforvaltningen slik at de kan samle seg om sitt samfunnsoppdrag.
For å kunne realisere formålet er det viktig at vi er nysgjerrige, har driv og bryr oss – noe som også er våre verdier. Vi har ansvar for de nasjonale e-helseløsningene helsenorge.no, kjernejournal, e-resept og grunndata. Blant våre kunder er alle helseforetakene og de private sykehusene, alle kommuner, alle fastleger og en rekke andre helseaktører og ulike tredjepartsleverandører. Vi er et statsforetak med om lag 750 ansatte, og vårt hovedkontor er i Trondheim med avdelingskontor i Tromsø, Bergen, Svalbard og i Oslo. Les mer om oss på vår hjemmeside nhn.no.

Søknadsfrist: 23.04.2021

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
Norsk Helsenett SF

Kontaktperson:
Line Ringheim, seksjonsleder prosjektledelse sluttbrukerløsninger
Tlf: 483 00 721

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler