Rådgiver/seniorrådgiver skoleseksjonen

Om stillingen

Liker du å gå i dybden i de sakene som krever det, sparre med kolleger når det trengs og dele av din kunnskap når det er behov for det? Da kan denne jobben være noe for deg.

Vi har ledig stilling for en pedagog som kommuniserer klart og godt, både skriftlig og muntlig, med både store og små.

Oppvekst- og barnevernsavdelingen består av tre seksjoner: barnehage, skole og barnevern. Vi er en engasjert gjeng gode kolleger som er opptatt av å utvikle disse områdene.

Nå ønsker vi oss en ny kollega på skoleseksjonen.

Våre oppgaver er varierte og omfattende. Vi skal bidra til at alle barn og unge får et godt utbytte av skolen. Vi skal ivareta barn og unges rettssikkerhet innenfor opplæringsloven, friskoleloven og forvaltningsloven og har oppgaver knyttet til elevers psykososiale skolemiljø. 

Vi bidrar til kompetanseutvikling og følger opp tilskuddsordninger, eksamen og prøvefeltet.  Vi samarbeider med nasjonale skolemyndigheter, kommunene, fylkeskommunene, universitet, høgskoler og andre. Våre viktigste verktøy er veiledning, informasjon og tilsyn.

Dine hovedoppgaver blir å

  • behandle håndhevingssaker (elevene sitt psykososiale skolemiljø)
  • gjøre tilsyn med kommuner og skoler
  • behandle klagesaker
  • gi veiledning til skoleeiere, skoler og innbyggere om forhold som angår opplæring i grunnopplæringen

I tillegg kan du få utviklingsoppgaver innenfor lokal kompetanseutvikling og andre forvaltningsoppgaver. 

Mange av oppgavene innebærer å snakke med barn og unge. Vi kan love deg at jobben blir givende, utfordrende og spennende.

Vi kan også love deg seksjonsledere som har god oversikt og som sørger for at du får oppfølging og støtte.

På seksjonen er vi 19 kolleger, en blanding av jurister og pedagoger. Vi er alle opptatt av å spille hverandre gode, vi er faglig avhengig av hverandre, vi har gjensidig utbytte av hverandre og vi setter stor pris på hverandre både faglig og sosialt.

Det blir litt reising i jobben - en flott måte å bli kjent med den flotte landsdelen vår på.


Kvalifikasjonskrav

Du må

  • ha relevant høyere pedagogisk utdanning fra universitet/høgskole (master - eller tilsvarende). I spesielle tilfeller kan lang og relevant praksis kompensere for manglende formell utdanning
  • ha erfaring fra arbeid i skoleverket, som lærer, skoleleder eller skoleeier
  • beherske norsk godt både skriftlig og muntlig

Vi legger særlig vekt på personlig egnethet for stillingen. Du må kunne samarbeide , men samtidig jobbe selvstendig. Du må også kunne snakke godt med barn og unge.

Vi ønsker at du

  • behersker samisk 
  • har erfaring fra offentlig forvaltning

Vi tar også hensyn til hvordan du kan komplettere avdelingen for øvrig.


Vi tilbyr

Lønn som rådgiver/seniorrådgiver i kode 1434/1364, fra kroner 530.000,- til kroner 740.000,- brutto per år i Statens lønnsregulativ (tilsvarende lønnsspenn ca 57 - 75) avhengig av kvalifikasjoner. For å bli ansatt som seniorrådgiver, krever vi normalt utdanning på masternivå og lengre relevant erfaring. Prøvetiden er seks måneder.  

Hyggelige kolleger både i Tromsø og i Vadsø. Gode diskusjoner, kontakt med andre fagmiljøer og mulighet for å delta på relevante kurs og fagsamlinger. 

Vi har fleksibel arbeidstid, trening i arbeidstida og sosiale tiltak. Vi har aktive velferdsforeninger og en arbeidsgiver som jevnlig inviterer til sosiale arrangementer.

Vi tilrettelegger for medarbeidere som har behov for det – for eksempel med tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid. 

Mer informasjon om Statsforvalterens organisasjon og arbeidsoppgaver finner du på våre nettsider.  

Se vår Facebookside for statusoppdateringer, videoer og bilder

Her får du også byliv, kulturtilbud og vill og vakker natur.

Som ansatt i staten, blir du automatisk medlem i Statens pensjonskasse (fra lønna trekkes 2 %). 


Er dette en stilling for deg?

Ring oss gjerne!
Har du spørsmål om stillingen, ta gjerne kontakt med seksjonsleder Eivind Bratsberg på telefon 77 64 22 60/95 20 79 26 eller assisterende direktør Katharine Jakola på telefon 93 28 42 35.

Her kan du lese mer om hvordan det er å jobbe hos oss

Dette må du ha med i søknaden
Du må legge inn CV og skrive søknaden din i Jobbnorge-portalen. Du må legge ved vitnemål og relevante attester.

Her kan du lese mer om søknadsprosessen hos oss

Offentlig søkerliste
Søkerlistene våre er offentlige. Hvis du ønsker å reservere deg fra å bli oppført i offentlig søkerliste, må du begrunne dette (jamfør offentleglovas §25 andre avsnitt). Du får beskjed hvis offentleglova ikke gir rom for å unnta deg fra listen. 

Positiv særbehandling
Hvis vi får kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, innkaller vi minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må du oppfylle noen krav. Les mer om dette her. Kryss eventuelt av for dette i søknaden din.


Søknadsfrist: 12.12.2022

Arbeidssted: Fylkeshuset i Tromsø

Arbeidsgiver:
Statsforvalteren i Troms og Finnmark

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler