Rådgiver/seniorrådgiver

Om stillingen

Har du lyst til å jobbe med personvern og informasjonssikkerhet knyttet til departementenes datasystemer? Våre ansvarsområder inkluderer blant annet følgende:

 • Oversikt over behandling av personopplysninger
 • Personvernkonsekvensutredninger
 • Personvern i skytjenester
 • Personvern i anskaffelser innenfor avdelingens ansvarsområde

Vi søker deg som liker å jobbe risikobasert med personvern og informasjonssikkerhet og som har teknisk forståelse for komplekse løsninger. Nyutdannet er ingen hindring.  


Du får jobbe med

Hovedoppgavene stillingen er tiltenkt:

 • Vedlikehold og videreutvikling av behandlingsoversikt for behandling av personopplysninger i avdelingen
 • Foreta personvernvurderinger og personvernkonsekvensutredninger (DPIA)
 • Delta og bidra inn i DSS personvernteam
 • Være ansvarlig for avdelingens dokumentasjonsportal
 • Utarbeide og kvalitetssikre databehandleravtaler
 • Bistå i kontorets øvrige oppgaveportefølje

Kvalifikasjonskrav

Stillingen krever at du har:

 • Utdanning på bachelor eller tilsvarende, fortrinnsvis innen personvern eller informasjonsteknologi. Relevant arbeidserfaring kan redusere utdanningskravet
 • Erfaring med personvern knyttet til moderne informasjons- og kommunikasjonssysteme.
 • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne både på norsk og engelsk
 • Kjennskap til personopplysningsloven (GDPR) med forskrifter og veiledninger

Det er i tillegg ønskelig at du har:

 • Kjennskap til moderne sikkerhetskonsepter, relevant lovverk knyttet til informasjonssikkerhet og personvern, standarder og god praksis innenfor fagområdet

Personlige egenskaper:

Vi søker deg som kjenner deg igjen i vårt kundeløftet  "Sammen for felleskapet" og som vil være en god ambassadør for våre verdier:  hjelpsom, engasjert og profesjonell.

 • Du arbeider godt både selvstendig og i team
 • Du har god evne til systematisk og nøyaktig arbeid
 • Du liker å strukturere, organisere og fremstille informasjon  
 • Du har gode evner til dialog og samarbeid med både teknisk og ikke-teknisk personell
 • Du er løsningsorientert, engasjert og ansvarsbevisst

Personlige egnethet vil bli tillagt stor vekt.


Vi jobber for likestilling og mangfold

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler og eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

For å bli vurdert som søker i disse gruppene, må man oppfylle visse krav. Du kan lese mer om dette på dfø.no - Arbeidsgiverportalen.

Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.


Vi tilbyr

Vi ønsker deg velkommen inn i et arbeidsfellesskap med dyktige kolleger som er stolte av jobben sin. I DSS er det et godt arbeidsmiljø, du får gode kollegaer og utviklingsmuligheter. Som statlig etat er DSS underlagt lov- og avtaleverk som sikrer de ansatte ryddige arbeids- og tjenesteforhold. Vi kan tilby et bredt tilbud av sosiale, kulturelle og sportslige aktiviteter. Pensjons- og forsikringsordning i Statens pensjonskasse.

Lønn: Stillingen lønnes som rådgiver (stillingskode 1434) i lønnsspenn 516.100 – 594.300 pr år (tilsvarende ltr 57 – 65), eller seniorrådgiver (stillingskode 1364) 543.500 – 689.600 (tilsvarende ltr 60-73), avhengig av kvalifikasjoner og erfaring. For særlig kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen trekkes 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.  

Klarering: Tilsetting skjer under forutsetning at søker blir autorisert til begrenset. Klarering for nivå Konfidensielt kan bli aktuelt.  


Slik søker du

Søknad sendes elektronisk via linken "Søk stillingen" øverst på denne siden. Fyll ut CV og legg ved vitnemål og eventuelle attester.

I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlisten.

Bakgrunnssjekken utføres etter samtykke fra deg som søker og innebærer at vi verifiserer CV og annen søknadsdokumentasjon i forbindelse med ansettelsen.

Kontaktperson: For nærmere opplysninger om stillingen kontakt:seniorrådgiver, Hans-Ingar Ødegaard, tlf: 22 24 90 46  e-post: hans-ingar.odegaard@dss.dep.no eller kontorsjef Christian Haug Frantzen, tlf: 994 01 279,  e-post: Christian-Haug.Frantzen@dss.dep.no


Søknadsfrist: 10.08.2021

Arbeidssted: Oslo sentrum

Arbeidsgiver:
Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS)

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler