Rådgiver/seniorrådgiver

Om stillingen

Vi håper du er du klar til nye utfordringer og spennende oppgaver knyttet til statlig forvaltning av akvakulturnæringen i Troms og Finnmark. I så fall er du vår person. Du vil inngå som et medlem i ei gruppe sammen med 9 andre trivelige, positive og faglig dedikerte personer som alle jobber med ulike tema på  forurensningsområdet.

Du får hovedsakelig ansvar for å behandle søknader om tillatelse etter forurensningsloven med en annen saksbehandler. Ditt arbeid blir primært knyttet til akvakulturvirksomhet på land og i sjø. 

Avhengig av din kompetanse og avdelingens behov så kan du også få andre oppgaver.

Dersom du blir ansatt så vil du inngå i tilsynsgruppa i seksjonen, og sammen med en kollega, som en del av din arbeidshverdag, føre tilsyn ute hos oppdrettsvirksomhetene i fylket. Når vi er på tilsyn så er du ofte borte fra hjemmet en eller flere dager. Dette er en fin måte å se og bli kjent med Troms og Finnmark.

Det ligger også til stillingen å opprettholde god kontakt med relevante sektormyndigheter på fagområdet du skal jobbe med.

Vi ønsker oss en engasjert fagperson som kan veilede på faget både internt og eksternt. Du vil også holde innlegg på seminarer og lage artikler til våre nettsider.

Kontorsted for denne stillingen er Vadsø. Vikariatet varer fra 1. juli 2023 til og med 21. juni 2024, med mulighet for forlengelse.


Kvalifikasjonskrav

For å bli vurdert for stillingen, må du

  • ha mastergrad med relevant fagkrets. For kandidater med lang og relevant erfaring kan kravet til mastergrad fravikes.
  • beherske norsk godt både skriftlig og muntlig 
  • være god på å organisere eget arbeid og overholde tidsfrister
  • kunne jobbe selvstendig, og også samarbeide godt i gruppe for å løse felles oppgaver
  • være fleksibel når det gjelder reiser bort fra hjemmet fordi tilsynsarbeidet innebærer en del reiseaktivitet.
  • ha førerkort klasse B

Det er ikke et krav, med det vil være en fordel om du har erfaring med arbeid fra offentlig forvaltning, og god geografisk kunnskap om Troms og Finnmark. Det er også fint om du har relevant kunnskap om akvakulturnæringen eller erfaring derfra. 

Vi legger særlig vekt på personlig egnethet for stillingen. Vi tar også hensyn til hvordan du kan komplettere avdelingen for øvrig.


Vi tilbyr

Lønn som rådgiver/seniorrådgiver i kode 1434/1364, fra kroner 530 000,- til kroner 740 000,- brutto per år i Statens lønnsregulativ avhengig av kvalifikasjoner. Prøvetiden er seks måneder. Som ansatt i staten, blir du automatisk medlem i Statens pensjonskasse (fra lønna trekkes 2 %).  For å bli ansatt som seniorrådgiver, krever vi som regel utdanning på masternivå og lengre relevant erfaring.

Hvis du kommer flyttende til Vadsø fra et annet sted i Norge, kan vi vurdere å dekke tilskudd til flytteutgiftene dine og hjelpe deg med å finne et sted å bo.

Du får hyggelige kollegaer både i Vadsø og i Tromsø, gode diskusjoner, kontakt med andre fagmiljøer og mulighet for å delta på relevante kurs og fagsamlinger. 

Vi har aktive velferdsforeninger og en arbeidsgiver som jevnlig inviterer til sosiale arrangementer.

Vi har fleksibel arbeidstid og to timer i uka kan du trene i arbeidstiden i vårt treningsrom eller være aktiv utendørs om du heller ønsker det. 

Vi tilrettelegger for medarbeidere som har behov for det – for eksempel med tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid. 

Mer informasjon om Statsforvalterens organisasjon og arbeidsoppgaver finner du på våre nettsider.  Du kan også lese mer om jobbsøkerprosessen hos oss og hvordan ansatte synes det er å jobbe hos oss her.

Se vår Facebookside for statusoppdateringer, videoer og bilder

Hos oss møter du kollegaer som driver med mange ulike aktiviteter, som padel, kiting, padling, paintball, fotball, håndball, klatring, korps, kor, jakt og fiske, for å nevne noen. Vadsø byr på lett tilgjengelig friluftsliv og det er godt tilrettelagt for innendørsaktiviteter også. 

I Vadsø har vi en ny og flott kino, ny kultursal, svømmehall og møtearenaer for den som er strikkeglad, vil spille bridge eller er glad i quiz. Sjekk ut kalenderen på vadsoby.com for å se hva som skjer

I Vadsø kan du leve det gode liv, langt unna tidsklemma og kø. Bli bedre kjent med Vadsø på vds.-bloggen

Når du bor og jobber i Finnmark eller Nord-Troms, får du nedskrevet ditt eventuelle studielån med inntil 30.000,- i året og du får lavere personskatt. Fra 1. august 2023 blir det også gratis barnehage her.

Bruk "Nord-Norgekalkulatoren" for å regne ut hvor mye du kan spare på å flytte til Finnmark eller Nord-Troms. 


Er dette en stilling for deg?

Ring oss gjerne!
Har du spørsmål om stillingen, ta gjerne kontakt med seksjonsleder Per Kristian Krogstad på telefon 77 64 22 25.  

Her kan du lese mer om hvordan det er å jobbe hos oss

Dette må du ha med i søknaden
Du må legge inn CV og skrive søknaden din i Jobbnorge-portalen. Du må legge ved vitnemål og relevante attester.

Her kan du lese mer om søknadsprosessen hos oss

Offentlig søkerliste
Søkerlistene våre er offentlige. Hvis du ønsker å reservere deg fra å bli oppført i offentlig søkerliste, må du begrunne dette (jamfør offentleglovas § 25 andre avsnitt). Du får beskjed hvis offentleglova ikke gir rom for å unnta deg fra listen. 

Positiv særbehandling
Hvis vi får kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, innkaller vi minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må du oppfylle noen krav. Les mer om dette her. Kryss eventuelt av for dette i søknaden din.


Søknadsfrist: 11.04.2023

Arbeidssted: Statens hus i Vadsø

Arbeidsgiver:
Statsforvalteren i Troms og Finnmark

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler