Samfunnsengasjert analytiker / BI-utvikler

Utlendingsdirektoratet (UDI) gjennomfører regjeringens innvandrings- og flyktningpolitikk og gir faglige innspill til utvikling av politikken. Vi skal legge til rette for lovlig innvandring og hindre misbruk av regelverket. Vi tilbyr også innkvartering til asylsøkere, og bidrar til retur av personer uten lovlig opphold. Menneskeverd, profesjonalitet og helhet er grunnleggende verdier i direktoratet. UDI ligger under Justis- og beredskapsdepartementet. Se også www.udi.no

Vi søker Samfunnsengasjert analytiker / BI-utvikler

Trives du med å grave deg ned i komplekse data for å gjøre spennende analyser? Kunne du tenke deg å jobbe i hele verdikjeden for analyse, fra utvikling av datavarehus til rapportering og analyse? Er du i tillegg samfunnsinteressert?

Vi søker deg som ønsker å benytte din analytiske og tekniske kompetanse for å gi økt kunnskap om innvandring til Norge og UDIs virksomhet. Det er økende behov for databasert innsikt om innvandringen til Norge og om vår egen virksomhet. UDI har et kompetent BI- og analysemiljø og store mengder data fra mange kilder tilgjengelig i vårt datavarehus. Dette gir spennende muligheter for videre utvikling.

Du blir en del av et tverrfaglig miljø i Enhet for statistikk og analyse. Vi arbeider tett sammen med øvrige avdelinger i UDI, og har i tillegg omfattende kontakt med Justis- og beredskapsdepartementet og eksterne samarbeidspartnere, i Norge og internasjonalt. 

Vi ønsker en person som bidrar med gode innspill og idéer til hvordan UDI kan få økt verdi av sine data. Du vil levere innsikt basert på data og statistikk, lage prognoser for innvandring til Norge og utvikle rapporter i QlikSense. Som del av et forholdsvis lite in-house BI-miljø, får du stor frihet og en variert arbeidshverdag. 

   

Vi tilbyr

 • En spennende og allsidig arbeidshverdag med engasjerte og trivelige kolleger
 • En virksomhet med et av Norges viktigste samfunnsoppdrag, som er preget av høy faglig kompetanse, stort engasjement og dyktige medarbeidere.
 • Stillingen lønnes som rådgiver eller seniorrådgiver fra kr 500 000 - 750 000 (brutto pr. år) avhengig av erfaring og kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. To prosent innskudd til Statens Pensjonskasse sikrer deg gode vilkår for pensjon, lån og forsikring.

  Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsetting, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi kalle inn minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si å bli positivt særbehandlet på denne måten, må du oppfylle visse krav. Les mer om kravene på Arbeidsgiverportalen. 

  Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkryssingene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i årsrapportene sine. 

  UDI skal flytte til nye lokaler på Helsfyr (https://valleforalle.no/valleview/) våren 2021. 

  I samsvar med offentleglova kan navnet ditt som søker, offentliggjøres selv om du har bedt om å ikke bli oppført på søkerlisten. Du vil i så fall bli varslet. 
   

Kvalifikasjoner

 • Relevant utdanning på mastergradsnivå med gode resultater, for eksempel innen ingeniørfag, datateknologi, statistikk, matematikk eller økonomi. Bachelorutdanning og solid relevant erfaring kan kompensere for dette kravet
 • God kvantitativ forståelse
 • Erfaring innen bruk av komplekse datakilder og evne til å tolke innholdet i data
 • SQL-kompetanse eller andre relevante ferdigheter innen programmering
 • Det er en fordel med kunnskap innen bruk av visualiseringsløsninger som Qlik, Tableau eller PowerBI
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk

Vi vil vektlegge at du kan dokumentere resultater fra arbeidsområder som er relevante for stillingen. 

Personlige egenskaper

 • Du har gode analytiske evner
 • Du arbeider strukturert og effektivt
 • Du er løsningsorientert
 • Du samarbeider godt med andre og bidrar til et godt arbeidsmiljø
 • Vi vil legge stor vekt på personlig egnethet

Søkere som ikke er norske statsborgere eller borgere av land som er medlem av EØS, vil bli bedt om å samtykke til innsyn i egen utlendingssak dersom de blir innkalt til intervju

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 07.03.2021

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
Analyse- og utviklingsavdelingen, UDI
Innspurten 13, Valle
0663 Oslo

Kontaktperson:
Minda Elisabeth Musk
Tlf: 90 55 21 26

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler