Seniorrådgiver virksomhetsstyring

Utlendingsdirektoratet (UDI) gjennomfører regjeringens innvandrings- og flyktningpolitikk og gir faglige innspill til utvikling av politikken. Vi skal legge til rette for lovlig innvandring og hindre misbruk av regelverket. Vi tilbyr også innkvartering til asylsøkere, og bidrar til retur av personer uten lovlig opphold. Menneskeverd, profesjonalitet og helhet er grunnleggende verdier i direktoratet. UDI ligger under Justis- og beredskapsdepartementet. Se også www.udi.no

Vil du jobbe med styring?

Trives du med å jobbe i en stor organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag og dyktige medarbeidere?Vil du jobbe med styring og være en fagperson som både har operative og strategiske styringsoppgaver? Da kan denne stillingen være noe for deg. Stillingens oppgaver er blant annet å støtte ledere i å sette mål, bruke risiko som styringsverktøy og rapportere avvik og måloppnåelse til ledelsen i direktoratet og til departementet.

UDI står midt i en organisasjonsutvikling som skal skape bedre tjenester for brukerne ved bedre og mer effektiv saksflyt. Direktoratet har i dag i underkant av tusen ansatte, og virksomheten er kjennetegnet av høyt utdannede medarbeidere med stort engasjement for utlendingsfeltet og samfunnsoppdraget. 

Stillingen er plassert i Styring og regelverk som har cirka 100 ansatte. Styring og regelverk utgjør det sentrale fagmiljøet for direktoratsoppgavene i UDI. Avdelingen støtter direktøren i å styre virksomheten og har ansvar for de strategiske styringsfunksjonene innen økonomi, anskaffelser og virksomhetsstyring.

Vi søker deg som har god prosessforståelse, liker å være prosessdriver og samarbeider godt med alle. Du vil ha en rolle hvor du støtter og gir råd om styring, risikovurderinger og tiltak for nå UDIs mål. Ingen oppgave er for stor eller for liten for deg.

Vi tilbyr

 • Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver i en organisasjon som har et viktig samfunnsoppdrag.
 • Du får dyktige og kompetente kolleger, med gode muligheter for faglig utvikling.
 • Medlemskap og gode ordninger for pensjon, lån og forsikring i Statens pensjonskasse (det vil bli trukket 2% innskudd til Statens Pensjonskassa fra lønnen).
 • Nye, flotte og moderne lokaler på Helsfyr.
 • Stillingen lønnes som seniorrådgiver (kode 1364) fra kr 630 000 til 800 000 brutto per år avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte kan høyere lønn vurderes.

Attester/vitnemål må legges inn i portalen sammen med søknaden. Søkere som blir kalt inn til intervju vil bli bedt om å sende lenke til Vitnemålsportalen (vitnemalsportalen.no). Ved utdanning fra utlandet ber vi om attest fra Nokut.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsetting, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi kalle inn minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si å bli positivt særbehandlet på denne måten, må du oppfylle visse krav. Les mer om kravene på Arbeidsgiverportalen.   
  
Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkryssingene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i årsrapportene sine.   
 
I samsvar med offentleglova kan en søker bil offentliggjort selv om han/hun har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Vedkommende vil i så fall bli varslet. 

Kvalifikasjoner

 • Du må ha relevant høyere utdanning på masternivå. Særlig relevant erfaring kombinert med utdanning på bachelornivå kan kompensere for manglende utdanning på masternivå.  
 • Du må ha kompetanse og erfaring fra intern styring, gjerne fra offentlig virksomhet
 • Du må ha meget god muntlig og skriftlig formidlingsevne på norsk
 • Det er ønskelig med erfaring fra arbeid med prosesser og prosessforbedringer

Personlige egenskaper

 • Du er analytisk og strukturert
 • Du er operativ, men ser også det strategiske
 • Du er nysgjerrig, fleksibel og initiativrik
 • Du har evne til å sette deg raskt inn i virksomheten og hvilke utfordringer som skal løses
 • Du har høy gjennomføringsevne og samarbeider godt med andre
 • Du trives med å jobbe i team, men kan også jobbe selvstendig 

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 12.12.2021

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
UDI
Innspurten
0663 Oslo

Kontaktperson:
Beate Holter
Tlf: 99738311

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler