Systemingeniør Linux Applikasjonsdrift

Norsk Helsenett er en organisasjon i stor vekst og stadig endring. Som nasjonal tjenesteleverandør til helsesektoren, leverer vi blant annet de nasjonale e-helsetjenestene helsenorge.no, e-resept, grunndata, kjernejournal, og sentral, digital infrastruktur som knytter helse-Norge sammen gjennom Helsenettet. Vi søker nå etter deg som vil være med å drifte, forvalte og videreutvikle NHN sine nasjonale Linux applikasjoner. Her er det krav om høy tilgjengelighet og høy grad av automasjon.

Som systemingeniør vil du tre inn i et driftsteam med tung fagkompetanse innen Linux, DNS og automasjon av plattformen. Teamet du blir en del av drifter løsninger med høy oppetid for store offentlige aktører, samt at det leveres løsninger til NHN sine sentrale driftsplattformer.

Som nasjonal driftsleverandør er Norsk Helsenett svært opptatt av å utvikle driftsplattformen med fokus på automatisering, og vi tar i bruk ny teknologi og tankesett som understøtter Devops og SRE. Som en del av teamet vil du få jobbe med et mangfold av teknologier og tjenester, og det er lagt til rette for spesialisering. Her vil du være med på å gjøre hverdagen bedre og enklere for de som jobber i og er brukere av det norske helsevesen.

Vi ønsker oss mangfold og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater med ulik utdanning, arbeids- og livserfaring til å søke jobb hos oss.

Arbeidsoppgaver

Dine arbeidsoppgaver vil være drift av Linux applikasjoner i Norsk helsenett. Vi ser etter seg som har lyst til å bidra til en robust og sikker drift av våre høytilgjengelige systemer. Du er god på å se hva som trengs å gjøres, og du gjør det gjerne før noen spør. Vi har et ønske om å bli mye bedre på automatisering og effektivisering av arbeidsprosesser, og ønsker gjerne ditt bidrag her. For den rette kandidaten vil det også være mulighet til å delta i større prosjekter på tvers av organisasjonen, og mulighet for å være med å designe nye løsninger.

Videre vil dine arbeidsoppgaver være:

 • Daglig bruk av automasjonsverktøy
 • Koding mot underliggende komponenter til plattformen vår
 • Jobbing inn i tverrfaglige team i store og små prosjekter
 • Innføring av nye løsninger og tjenester
 • Konsentrert arbeid med oppgaver som dokumentasjon, utvikling av monitorering, integrasjonsarbeid og risikoanalyse
 • Og når du er klar; vakt på systemene som vi drifter

Opplæring vil bli gitt der det er behov av Linux entusiaster som deler velvillig av sin kunnskap, så her er ett miljø du kan vokse i om du er nyutdannet, og bli utfordret i om du er en senior.

Kvalifikasjoner

Er du nyutdannet og har en forkjærlighet for Linux, eller er du senior med lang erfaring? Ønsker du å bruke ditt engasjement for teknologi til noe samfunnsnyttig? Har du i tillegg kjennskap og kompetanse innenfor Kubernetes og kontainerdrift av applikasjoner?

Da har NHN plass til deg i vårt Linux applikasjonsdriftsteam, som består av andre med samme lidenskap som deg og som svært gjerne deler av sin kunnskap med deg. Som Nasjonal tjenesteleverandør til helsesektoren, har vi både store og små prosjekter hvor du kan få bryne deg på utfordrende oppgaver i samarbeid med de fremste fagmiljøene innen drift og forvaltning i Norge.

Vi ønsker derfor og høre fra deg med høyere utdannelse innen IT, deg som er nyutdannet, og deg som har relevant erfaring fra området. Vi har troen på at relevant erfaring kan erstatte krav til utdanning, og det du mangler av arbeidserfaring tar du igjen i driv, nysgjerrighet og ønsket om å gjøre et godt stykke arbeid. 

Du kan gjerne ha erfaring med:

 • Drift av større Linuxmiljø
 • Kompetanse innen feilsøking og sikring av OS og applikasjoner
 • Et overordnet blikk for risikobildet
 • Erfaring med risikovurderinger gjør deg også til en spennende søker som vi ønsker og komme i kontakt med

Skriv om du har kjennskap til følgende i søknadsbrevet da dette er interessante fagområder vi ønsker og høre mer fra deg om:

 • Red Hat Enterprise Linux
 • Konfigurasjonsstyring for servere
 • Kubernetes og kontainerteknologi
 • Database - postgres / mysql
 • Versjonskontroll
 • Monitorering
 • Open Source
 • Nettverk
 • ITIL prosessen

NHN som bedrift legger også til rette for at kompetanseløft skal være en aktiv del av jobben din, da det er viktig for oss å kunne utnytte og levere på ny teknologi til enhver tid.

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som liker å ta ansvar. Du ser muligheter for forbedringer, er løsningsorientert og har forståelse for helheten og resultatet. Videre er du strukturert og selvstendig, men trives også godt med å jobbe i team. Det er viktig for deg å levere ryddig, oversiktlig og dokumenterte løsninger i tide. Og som de andre ansatte i NHN, så ønsker du å dele din kunnskap for å spille de rundt deg god. Det er også ønskelig at du kommuniserer godt på norsk, både muntlig og skriftlig.

Vi tilbyr

I Norsk helsenett lever vi etter våre verdier: Vi er nysgjerrige, vi har driv og vi bryr oss. Vi motiveres av visjonen om å knytte Helse-Norge sammen og med å forenkle helsetjenesten.
Vi tilbyr spennende utfordringer og muligheter i en kunnskapsintensiv virksomhet hvor ansatte har høy fagkompetanse, stort engasjement og utviklingsvilje.
Vi har konkurransedyktige betingelser og kan blant annet tilby deg en god pensjonsordning i KLP og gode forsikringsvilkår i DNB. Vi sitter i åpent kontorlandskap i moderne lokaler med gode fasiliteter på huset. 

Norsk helsenett er omfattet av sikkerhetsloven, og for ansatte i selskapet kan det potensielt bli aktuelt med sikkerhetsklarering.

Vi gjør oppmerksom på at i henhold til offentleglova, kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Kontaktinfo: Tina Wågseth, fungerende seksjonsleder tlf.: 979 63 424 eller Birgithe Tømmervold, Senior HR-rådgiver tlf.: 99551693

Norsk helsenett knytter Helse-Norge sammen, og har som formål å gjøre helseinformasjon og digitale tjenester tilgjengelig – trygt, enkelt og relevant. Slik hjelper vi innbyggerne med å mestre sin egen helsehverdag, helsesektoren til å yte gode helsetjenester, forskerne til å utvikle ny kunnskap og næringslivet til å levere sine tjenester for bedre helse. Vi jobber for å forenkle arbeidsdagen til helseforvaltningen slik at de kan samle seg om sitt samfunnsoppdrag.
For å kunne realisere formålet er det viktig at vi er nysgjerrige, har driv og bryr oss – noe som også er våre verdier. Vi har ansvar for de nasjonale e-helseløsningene helsenorge.no, kjernejournal, e-resept og grunndata. Blant våre kunder er alle helseforetakene og de private sykehusene, alle kommuner, alle fastleger og en rekke andre helseaktører og ulike tredjepartsleverandører. Vi er et statsforetak med om lag 750 ansatte, og vårt hovedkontor er i Trondheim med avdelingskontor i Tromsø, Bergen, Svalbard og i Oslo. Les mer om oss på vår hjemmeside nhn.no

Søknadsfrist: 18.04.2021

Arbeidssted: Trondheim

Arbeidsgiver:
Norsk Helsenett SF

Kontaktperson:
Tina Wågseth, fungerende seksjonsleder
Tlf: 979 63 424

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler