Tech graduate i Skatteetaten

I Skatteetaten får du jobbe sammen med noen av de beste på ditt fagfelt, du får jobbe  tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder og du får muligheten til utvikle deg. I Skatteetaten jobber alle mot et felles mål, å sikre finansieringen av velferdssamfunnet. Vi består av et direktorat, seks divisjoner med landsdekkende ansvar og 6 500 ansatte.

Skatteetaten er på jakt etter talenter til vårt første 1-årige graduateprogram. Vil du være med på denne reisen? Programmet passer til deg som er ferdig med mastergrad innen teknologi i løpet av våren 2020.

Vil du være med på å utvikle gode it-løsninger til hele Norges befolkning? Er du nysjerrig, inovativ og ønsker å være en del av et av Norges ledende it-miljøer? Er du i tillegg lidenskapelig opptatt av teknologi? Da er det deg vi ser etter.

Vi lover utfordrende og meningsfylte arbeidsoppgaver, og muligheten til å jobbe med noen av Norges største og viktigste systemer. Skatteetaten utvikler kontinuerlig måten vi jobber på, og it er en sentral driver og bidragsyter i utviklingen, sammen med sterke og dyktige fagmiljøer i resten av Skatteetaten og andre deler av offentlig sektor.

Som graduate hos oss går du rett inn i en fast stilling, samtidig som du vil være en del av et større graduatenettverk og får knytte kontakter på tvers av organisasjonen. Du får delta på faglige og sosiale samlinger i løpet av året som graduate.   

 

Vi har følgende graduatestillinger for oppstart høsten 2020;  

1. Junior utvikler – Grimstad, Mo i Rana, og Oslo

Du vil jobbe med å utvikle sentrale komponenter og løsninger i Java, samt videreutvikle Skatteetatens sitt Java/JavaScript miljø. Du vil delta i prosjektarbeid og tanken er at du blant annet kan jobbe med maskinlæringsoppgaver. 

2. Junior testutvikler – Oslo

Du vil jobbe med å utvikle automatiserte javabaserte verdikjedetester og videreutvikle rammeverket for dette. Du vil også jobbe med å anonymisere produksjonsdata slik at de kan benyttes til test og videreutvikle de ulike javabaserte anonymiseringskomponentene. Målet er å lage et syntetisk Test-Norge med testdata som kan brukes på tvers av etater og næringsliv.

3. Informasjonsarkitekter - Oslo

Du vil delta i arbeidet med utforming og modellering av vår fremste ressurs – informasjon, for å tilrettelegge for, og sikre god kvalitet på informasjonen som Skatteetaten deler. Du har interesse for deling av data, digitalisering, modellering, informasjonsarkitektur, dataanalyse, maskinlæring og nye bruksområder for data

4. Interaksjonsdesigner/UX designer/Tjenestedesigner (Brukskvalitet) – Oslo og Grimstad

Du vil jobbe med UX prosjekter (tjenestedesign, innsiktsarbeid, interaktive prototyper, interaksjonsdesign, skjemadesign, grafisk design, brukertest, klarspråk, universell utforming, evaluering og analyse). Du har interesse for brukskvalitet og vil bidra til å fremme forståelse for UX for hele Skatteetaten.

5. Rådgiver IT-portefølje - Oslo

Du vil delta i arbeidet med å gjennomføre automatisering av arbeidsprosesser i eksisterende RPA (Robotic Process Automation) løsning, sette disse i produksjon og sikre at automasjonen fungerer og muliggjør gevinstrealisering i tråd med potensiell automatiseringsgrad.

 

Er du interessert i flere av de ulike stillingene vennligst presiser dette i din søknad.

Vi tilbyr

 
 • muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker
 • aktive ledere og gode utviklingsmuligheter
 • utfordrende oppgaver og store fagmiljø
 • kurs og samlinger
 • fleksitid og betalt overtid
 • trening i arbeidstiden
 • en raus personalpolitikk
 • medlemskap i Statens pensjonskasse som er en av Norges beste pensjonsordninger.
 • graduatene ansettes i fast stilling og lønnes som rådgiver/overingeniør (kode 1434/1087) i kr. 530 000. De første seks månedene regnes som prøvetid.

Assessment-senter vil holdes 17-18 oktober, så hold av datoene allerede nå. Vi ber om at vitnemål/karakterutskrifter og attester lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden. 

Kvalifikasjoner

 
 • du har mastergrad innen IT innenfor f.eks. informatikk, forvaltingsinformatikk, industriell økonomi eller tilsvarende teknologisk utdanning som fullføres våren 2020
 • du har har gode akademiske resultater
 • du er rask til å tilegne deg ny kunnskap
 • du har god forretningsforståelse
 • du må kunne formulere deg godt på norsk, både muntlig og skriftlig

Personlige egenskaper

 • du har et brennende engasjement for IT
 • du er nytenkende i måten du løser utfordringer på
 • du like å bevege deg utenfor komfortsonen og ta initiativ
 • du er gira på å lære nye ting
 • du liker å samarbeide og skape nye relasjoner
 • du har et ønske om å arbeide med et av Norges viktigste samfunnsoppdrag med stor betydning for hele befolkningen

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 01.10.2019

Arbeidssted: Oslo, Grimstad og Mo i Rana

Arbeidsgiver:
Skatteetaten
Fredrik Selmersvei 4
0663 Oslo, Grimstad og Mo i Rana

Kontaktperson:
Marte Gihle
Tlf: 993 79 466

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler