Underdirektører til analyseavdelingen

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Et av Norges største analysemiljøer trenger nye ledere  

Analyseavdelingen i divisjon utvikling har vokst i takt med Skatteetatens ambisjon om å styre på effekter og bruke analyser og prediktive modeller i stor skala i etatens oppgaveløsning. Tiden er inne for å øke kapasiteten på ledersiden, og vi ser etter deg som ønsker å være en sentral bidragsyter til utviklingen av avdelingen. Som underdirektør for vår nyetablerte enhet på området adferd og effekt, er vi på jakt etter en leder som trives med utfordringer og faglig dyktige kollegaer på et område i sterk utvikling .

Vi tilbyr

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som har stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.  
  
Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene inntil 2 timer  i uka. Medlemskap i Statens pensjonskasse, som blant annet har en av Norges beste pensjonsordninger, følger også med.  
  
Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for.   
  
Du blir ansatt som underdirektør, med en årslønn mellom kr 800 000 – 950.000 avhengig av kvalifikasjoner. Vi kan vurdere noe høyere lønn for spesielt godt kvalifiserte søkere.  

De første seks månedene regnes som prøvetid. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentligsøkerliste må dette begrunnes. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.  

Arbeidssted er Oslo, Helsfyr, eller Skien.


Verdt å merke seg før du søker

[Hvis aktuelt: Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.]

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss. 

 

Kvalifikasjoner

Har du ledererfaring er det bra, men dette er ikke et absolutt krav. Har du en lederspire i magen og de nødvendige kvalifikasjonene, er du velkommen til å søke på din første lederjobb.  

Gruppen vil bestå av om lag 20 dyktige analytikere og prosjektledere med variert erfaring og bakgrunn fra blant annet samfunnsøkonomi, statistikk og samfunnsvitenskap. Du må like å legge til rette for selvgående medarbeidere som jobber med komplekse oppgaver.   

Gruppen skal bidra til at etatsstyringen er basert på kunnskap om hvilke virkemidler som gir best effekt og riktig skatt for mennesker og bedrifter. I enheten finner du etatens fremste eksperter på adferdsteori, økonometriske metoder, kausale analysedesign og dataanlalyse. Eksempelvis gir vi råd om utvikling av tiltak og endring av digitale løsninger basert på adferdsteori. Vi gjennomfører eksperimenter i samarbeid med fagmiljøene slik at vi gjennom effektmålinger kan finne frem til de virkemidlene som gir best måloppnåelse.   

Personlige egenskaper

  • lede og videreutvikle gruppen som et ledende fagmiljø for analyse  
  • sammen med ledergruppen ta en drivende rolle i å gjøre Skatteetaten til en kunnskapsdrevet etat   
  • ha god dialog med relevante fagmiljøer  
  • videreutvikle medarbeiderne  

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 04.12.2022

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
Divisjon utvikling, Skatteetaten
Fredrik Selmersvei 4
0663 Oslo

Kontaktperson:
Alexander Bjerke
Tlf: 977 88 993

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler