Utvikler med interesse for arkitektur?

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Du får selvsagt beskjed om utfallet.

Vi søker utvikler med arkitekturinteresse til laget som utvikler de gode digitale løsningene for Motorvogn- og Særavgifter!

IT i skatteetaten
Skatteetaten har systemløsningene som holder orden på hva du skal bidra med inn til felleskapet. Gruppen Motorvogn og Særavgifter har ansvar for systemløsninger for innrapportering av motorvognavgifter og særavgifter. Eksempler på slike avgifter er omregistreringsavgift, miljøavgifter og avgift på mineralolje. Vi har grensesnitt og samarbeid med andre offentlige etater og arbeidet vi gjør er med på å finansiere velferdssamfunnet - og ikke minst, er en viktig del av vårt samfunnsoppdrag.

Fremtiden hos oss i Skatteetaten ser lys og spennende ut med mange fremtidige muligheter for forenklinger og ytterligere moderniseringer. På vår vei videre vil vi fortsette å være en dynamisk organisasjon med tverrfaglige team, smidig metodikk og løpende produksjonssettinger med mye ansvar, initiativ og ikke minst læring.

Hvem er du?
Du er i hovedsak utvikler (Javabasert) og vet hvordan teknologien fungerer og mestrer verktøy, metode, programvare og andre virkemidler som er nødvendig for å levere. Ikke minst evner du å skape god dialog og et godt samarbeid med både teamet, men også ut over eget team.

Kanskje du i tillegg har interesse og øye for IT-arkitektur og kan over tid gå inn i rollen som teamarkitekt og bidra med å skape en helhetsforståelse av løsningene og hvordan disse spiller sammen med både interne og eksterne komponenter og brukere.

Informasjon om søknadsprosessen:
Vi er mer opptatt av hva du kan, dine erfaringer og kompetanse enn hvor flink du er til å skrive en jobbsøknad. Derfor ber vi deg om å levere en god og beskrivende CV hvor du får frem hva du har gjort og oppnådd som gjør deg kvalifisert for stillingen du søker på. Du trenger ikke å skrive eller legge ved et søknadsbrev. Vi ber om at de mest relevante vitnemål/karakterutskrifter og attester lastes opp som vedlegg.

Vi tilbyr

Vi kan friste med:

 • muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker
 • utfordrende oppgaver og store fagmiljø
 • kompetanseutvikling, både egenutvikling og gjennom etatens egne fagforumer
 • fleksitid og betalt overtid
 • trening i arbeidstiden
 • en raus personalpolitikk
 • medlemskap i Statens pensjonskasse, som er en av Norges beste pensjonsordninger
 • konkurransedyktig lønn og gode betingelser

Hos oss vektlegger vi en god balanse mellom arbeid og fritid. Det gjør at våre medarbeidere får en balansert hverdag som gjør dem enda bedre rustet for å gjøre jobben sin på en god måte. Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss inngår vi avtale om hjemmearbeid og sørger for en kombinert hverdag.

Hvordan er det å jobbe hos oss - sånn egentlig? Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss. Dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne bedre ut om vi er en god match.

Kvalifikasjoner

 • høyere relevant utdanning, minimum bachelor-nivå
 • særlig relevant erfaring kan kompensere for utdanningskravet
 • erfaring med javabasert utvikling
 • god skriftlig og muntlig formidlingsevne på norsk

Det er en fordel om du har: 

 • erfaring med utarbeidelse av applikasjons-/løsningsarkitektur
 • erfaring fra systemutviklingsprosjekter eller forvaltning med smidig metodikk
 • kjennskap til epos og brukerhistorier, gjerne i Confluence og Jira
 • erfaring med utvikling i Java/Kotlin og Javascript/Typescript
 • erfaring med DevOps, gjerne med verktøy som Grafana, Splunk og Jenkins

Personlige egenskaper

 • du er ansvarsbevisst og liker å ta ansvar
 • du kommuniserer klart og tydelig og trives med å formidle et budskap
 • du har gode samarbeids-evner på tvers av fagområder og roller
 • du kan lede og få andre med deg – uten en formell lederrolle

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 30.05.2022

Arbeidssted: Grimstad

Arbeidsgiver:
IT, Skatteetaten
Jon Lilletuns vei 1
4879 Grimstad

Kontaktperson:
Helge Bendixen
Tlf: 913 87 147

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler