Vi søker data scientist/IT-ingeniør til etterretningsseksjonen

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Liker du å fordype deg i store mengder data?

Vi ser etter deg som trives i et utviklingsorientert miljø og har et ønske om å bidra i arbeidet med å forebygge og bekjempe skattekriminalitet gjennom finansiell etterretning. Som datascientist/IT-ingeniør hos oss, må du gå metodisk til verks og skape oversikter, se etter utviklingstrekk og sette hendelser og aktiviteter i sammenheng for å skape gode beslutningsgrunnlag. 

Vår seksjon har ansvar for å drive etterretning innenfor prioriterte risikoområder og bidrar til å dekke alt fra Skatteetatens strategiske etterretningsbehov, til
målrettet utvelgelse av objekter for kontroll. Dette etterretningsarbeidet skal utvikles videre, og vi søker en datascientist eller IT-ingeniør til å forsterke arbeidet innen grunnleggende etterretning 

Arbeidsstedet vil kunne være Oslo, Bodø eller Trondheim.

Vi tilbyr

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse følger også med. Det betyr blant annet at du får en av Norges beste pensjonsordninger og mulighet til å søke om boliglån med gunstige betingelser. Les mer på spk.no. 

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Du blir ansatt som Rådgiver, med en årslønn mellom kr 500 000 - 650 000, eller som Seniorrådgiver fra kr 600 000 - 850 000,  avhengig av kvalifikasjonene dine. Stillingen har seks måneders prøvetid. Noe reisevirksomhet må påregnes.

Divisjon Innsats har ansvar for skatte- og avgiftsområder som krever ekstra oppfølging for å sikre god etterlevelse. Det omfatter områder med
både stor kompleksitet og høyere risiko for feil og skatteunndragelse.
Divisjonen har ansvar for å følge opp etatens arbeid med å bekjempe og forebygge
arbeidslivskriminalitet. Innsats skal også sikre skattegrunnlaget ved
internasjonale transaksjoner. Divisjonen består av rundt 1 500 årsverk.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.

Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss. 

Kvalifikasjoner

 • du har 3-4 årig teknologisk utdanning fra universitet/høyskole, f. eks. IT, automasjon, Informatikk og/eller data analyse, maskinlæring/kunstig intelligens eller lignende. Annen bakgrunn med relevant erfaring kan i enkelte tilfeller oppveie krav til utdanning.
 • kan programmeringsspråk som Python (spes. frontend programmering), programmering i 'R', Visual Basic, JAVA, JavaScript
 • fordel med erfaring med Linux, Ubuntu og tilsvarende open source plattformer
 • fordel å ha jobbet med regnskapsmessige/finansielle opplysninger tidligere
 • interesse for - og erfaring fra - utvikling, samt evne til å utnytte dette til informasjonsinnhenting og analysearbeid tillegges vekt
 • god formidlingsevne og gode norsk- og engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig.

Vi oppfordrer nyutdannede til å søke.

Vi ber om at vitnemål og karakterutskrifter lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden. Utenlandske utdanninger må være godkjent av NOKUT.

Personlige egenskaper

For å lykkes i stillingen hos oss, ønsker vi at du har:

 • gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
 • er nysgjerrig, initiativrik og nytenkende
 • har evne til å jobbe i team, men også arbeide selvstendig
 • evne til å formidle komplekse problemer på en pedagogisk måte til ulike fagmiljøer
 • interesse for teknologi og evne til raskt å tilegne deg kunnskap om ny teknologi

Stillingsbrøk

100

Søknadsfrist: 31.01.2023

Arbeidssted: Oslo

Arbeidsgiver:
Innsats, skattekriminalitet
Schweigaards gate 17
0191 Oslo

Kontaktperson:
Sandra Tørfoss
Tlf: 415 34 260

Søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler